Apărute pe 15 iunie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

DEADPOOL #12 – “Blestemat să câștigi, blestemat să pierzi”

Sinopsis:
Sunteți pregătiți pentru marele final al acestei povești? Va fi apoteotic, sau mai bine zis apocaliptic! Întrebarea e pentru cine?

Rating: 4/5

După lupte seculare, am ajuns și la finalul acestui story arc! Plin de dinamism și numersoase cadre cu adevărat incendiare, această banda desenată m-a adus față în față cu lupta finală dintre Deadpool și demonul Vetis.Tras pe sfoară încă o dată de Dpool, acesta din urmă își va găsi sfârșitul în cele din urmă, iar toate spiritele celor chinuiți până atunci, se eliberează.

Răzbunarea lui Mefisto a fost plănuită pentru un timp îndelungat în iad (2 ani se pare), așa că am avut parte de revenirea unui personaj. Apariția lui Michael într-un alt rol, a fost binevenită, și nu a stricat nici faptul că s-a luptat și el pentru a-i lua lui Vetis “ultima suflare”.

Finalul numărului a adus niște momente de pace, dar nu pentru toate personajele. Michael caută liniștea după cei doi ani de chin pentrecuți în iad. Pe cealaltă parte, Wade a câștigat o luptă, dar în mintea lui revin amintiri pe care le-a ținut închise multă vreme. Ce îl chinuie oare pe Wade?

Nu am fost intrigată în mod special de acțiunea acestui număr, dar acțiunea a evoluat pe placul meu. Aștept începutul unui nou story arc, și poate voi afla mai multe despre ce se ascunde prin mintea lui Deadpool.

THOR #12 – “A fost odată în Midgard”

Sinopsis:
Thor se întoarce în Midgard! Ce înseamnă să pășești pe pământ ca zeu? Unde se duce Thor și pe cine vede când nu e ocupat să salveze lumea împreună cu Răzbunătorii? În plus, o reîntâlnim pe Dr. Jane Foster, făptura pe care Thor o are la suflet de mult timp.
Rating: 3/5

Am reușit să trecem peste toată suferința pe care Zeul Măcelar a pricinuit-o tuturor, și am asistat la finalul lui. Gorr a dispărut din peisaj, iar cei trei Thori care se reuniseră pentru a-l distruge, au revenit fiecare în timpul lui.

Mi-a părut bine că seria aceasta a început un nou story arc, însă începutul a fost unul destul de lent, neoferind extrem de multe aspecte care să mă entuziasmeze sau să mă țină cu sufletul la gură.

Thor Răzbunătorul a revenit în Midgard, și a vizitat o serie de vechi prieteni (necunoscuți mie) cărora le-a fost alături în momentele grele. Chinuit de faptul că aceștia trec printr-o serie de suferințe (moarte provocată de fapte nesăbuite, boli, etc.), își dorește să intervină pentru a-i ajuta și a le oferi viață. Puterea lui aproape nelimitată nu este însă îndeajuns pe Pământ. Dorința oamenilor de a-și înfrunta soarta pe cale “naturală”, îi determină să refuze ajutorul lui Thor, compania lui fiind cel mai de preț lucru.

Un număr destul de lejer, în care Thor Răzbunătorul este cel care își face simțită prezența cel mai mult, dă startul unei noi povești. Nu știu ce va urma mai departe, însă curiozitatea mă roade pe interior, chiar dacă banda desenată de față nu m-a lăsat în suspans.

La final și-a făcut apariția și bătrânul rege Thor care a lăsat o urmă de mister legat de ceea ce va întâmpla în continuare.

Cadrele variate, cu o grafică faină de tot, mi-au plăcut, ele alternând de la tonurile reci la cele calde, creând un echilibru al poveștii. Au fost câteva scene care chiar mi s-au părut frumoase, stilul artistului Nic Klein fiind pe placul meu. 🙂

IRON MAN #12 – “Oameni de lume” (CREDE, partea 5/5)


Sinopsis:
„Originea secretă a lui Tony Stark” continuă! Nașterea. Motivația ulterioară a lui 451 se dovedește a fi uriașă. La propriu. Este fără margini! Haideți să vedem despre ce este vorba! Vom ajunge pe un câmp de luptă pustiu de la începutul timpului…

Rating: 3/5

Am ajuns la finalul poveștii despre originea secretă a lui Tony Stark (sau cel puțin așa am dedus eu), însă nu am fost dată pe spate de numărul acesta, fapt pentru care nu am așa multe de zis.

Mi s-a părut o alegere înțeleaptă faptul că personajele aka “tații” lui Tony au fost reintroduși în scenariu, acesta fiind unul dintre lucrurile pe care le-am apreciat.

Recorderul rigelian 451 îl ține captiv pe Tony în spațiul cosmic, loc unde acesta va afla, alături de noi, o serie de lucruri ce țin de trecutul lui. Opțiunea părinților săi, de a-l naște pe acesta cu ajutor din exterior, duc la crearea unui Tony puternic, care are ca scop salvarea Pământului.

Desenele realizate cu talent de Dale Eaglesham și culoarea oferită de Guru eFX au fost un alt plus pentru banda desenată, aspectul mai învechit fiind o decizie înțeleaptă atunci când este realizat cu cap.

Finalul și-a avut și el rolul, lăsându-mă nițel curioasă de ce va urma pe viitor. Oare noua armură ucigătoare de zei va fi de folos pentru Tony? Aștept continuarea pentru a descoperi răspunsul. 🙂

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!