Colecția: Nemi 
Coordonator: Laura Câlțea
Titlul original: Why are you fighting, Davy?
Gen: Carte ilustrată, Copii, Animale, Familie, Prietenie, Joacă
3 Ani +
Format: Paperback cu flapsuri
Număr de pagini: 32
Ilustrator: Eve Tharlet
Format: 215 x 255 mm
Data apariției: 31 Mai 2016 | Editura Nemi | Fb NemiEditura Nemira | Fb Nemira | Fb Nemira Young AdultGoodreads

Sinopsis:
Matei e gata să lanseze la apă cea mai grozavă barcă pe care a construit-o vreodată. Îl mai așteaptă doar pe Edi să termine de construit un baraj. Imediat ce Edi anunță că e totul gata, Matei lansează barca. Însă barajul cedează, iar bărcuța este luată de ape. Matei e furios! A rămas fără cea mai frumoasă barcă și e numai vina lui Edi. „Până aici, Edi!” i-a zis el. „De azi nu mai eşti prietenul meu. Nu vreau să te mai văd! Niciodată!”. Însă Matei descoperă în curând că nu e așa de amuzant să te joci singur și că un prieten adevărat găsește întotdeauna puterea să ierte.

Aventurile iepurașului Matei sunt povești pline de farmec și umor, cu un important conținut educativ. Iar ilustrațiile în culori calde și bogate în detalii ale lui Eve Tharlet completează minunat textul Brigittei Weninger.

Rating: 4/5

Din seria “pentru că nu am avut destule jucării când eram mică“, m-am apucat să lecturez o nouă apariție de la Nemi, dintr-o colecție destinată copiilor de diferite vârste.

Povestea îl are în centru pe iepurașul Matei, care se joacă alături de prietenul lui bun Edi pe malul apei. Matei se apucă să construiasca o bărcuță mică de care este tare mândru, iar Edi lucrează la un baraj, el fiind priceput în astfel de lucruri.

Se întâmplă ca barajul lui Edi să cedeze, făcând ca bărcuța lui Matei să se distrugă. Cei iepurași se ceartă, Matei nemaidorind să fie prieten cu Edi.

Povestea celor doi iepurași este una pe care o putem regăsi des în viețile copiiilor, dar chiar și în cele alor adulților. Ne învață că nu este bine să ne supărăm în momentele când se întâmplă lucruri care nu ne convin, mai ales atunci când unele dintre acestea nu depind de noi.

Prietenia este importantă în viața tuturor, iar certurile nu își au rostul pentru că de cele mai multe ori vom reveni la cei dragi nouă, uitând de motivele pentru care ne-am supărat și chiar amuzându-ne pe seama unora dintre ele.

Este o cărticică simpatică tare pentru cei mici, ilustrată cu mult talent de Eve Tharlet, și vine cu o serie de învățături pentru cititor. Desenele mi-au plăcut foarte mult, și s-au îmbinat de minune cu povestea care m-a dus cu gândul la copilărie. V-o recomand cu mare drag! Este numai bună pentru cei mici, sau pentru adulții cu suflet de copil.

Citate:

“- Te-ai jucat cu Edi? s-a mirat mama. Credeam că v-ați certat.
– Ah, asta a fost demult, a răspuns Matei. Acum suntem iarăși cei mai buni prieteni din lume.” (p.27)

Îi mulțumesc editurii Nemira pentru că mi-a oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.