Următorul Cadru: Ping Pong Comics
Apărută pe 1 iunie 2016 la LEX Comics
Număr de pagini: 72
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Sinopsis:
“Următorul Cadru” e un album-experiment desenat de nu mai puțin de 10 autori români. Fără scenariu stabilit înainte, fără vreo direcție impusă! Fiecare autor a desenat un cadru, după care a dat mai departe, următorul fiind obligat să continue acțiunea și să finalizeze cadrul sau în mai puțin de 24 de ore, după care să dea mai departe, de unde și conceptul de Ping Pong Comics.72 de pagini de acțiune, umor și surprize la tot pasul, desenate de Toma Alexandru, Alexandru Ciubotariu, Vlad Forsea, Robert Obert, Andrei Moldovan, Xenia Pamfil, Ionuț Popescu, Valentin Sava, Alexandru Talambă și Octav Ungureanu.

Rating: 5/5

De 1 iunie 2016, LEX Comics au pregătit o surpriză foarte faină pentru iubitorii de bandă desenată. Au dat naștere unui album marca Ping Pong Comics în care 10 ilustratorii români au pus țara la cale, și au creat o poveste unică.

Fiecare ilustrator s-a apucat să creeze câte un cadru, iar mai apoi a pasat povestea spre următorul care își aștepta rândul. Totul a decurs extrem de natural (chiar dacă cel mai probabil a fost prezent și stresul în munca celor în cauză), iar rezultatul final a fost o poveste unică, hazlie, cu extrem de multe întorsături de situație.

Mi-a plăcut la nebunie acest album, și chiar nu mă așteptam să îmi placă așa de tare. M-am acomodat rapid cu schimbul dintre stilurile autorilor, și am fost amuzată la culme pe măsură ce avansam cu fiecare cadru.

Personajele create de cei 10 ilustratori au fost cu adevărat hazlii și neașteptate, lucru ce m-a bucurat nespus de mult, întrucât ele m-au surprins la fiecare pas prin interacțiunea lor. La fel pot spune și despre acțiunea care se schimbă cu rapiditate de la un cadru la altul, dar într-un mod plăcut, nu deranjant.

Acest album care nu a avut la bază vreun scenariu, a reușit să mă impresioneze și să mă amuze. Am asistat la mici referințe ale unor personaje deja cunoscute multora dintre noi (Fred Flinstone, Sailor Moon), dar mai ales la nașterea unor personaje ciudate, amuzante, duse cu pluta, etc.

Numele personajelor au fost extrem de interesant alese, provocând hazul și potrivindu-se de minune cu fizicul fiecăruia: Bucylaia, Miorițu, Julc, Captain Caștor. Oaia mi s-a părut genială, și trupa de șoc oaie-Miorițu mi s-a părut că s-a potrivit de minune.

Dacă sunteți curioși cum este această bandă desenată, v-o recomand pentru lecturat! O combinație de mioritic, science fiction, amuzament, ciudațenie, și multe alte nebunii vă așteaptă! Sunt sigură că fiecare dintre noi percepe într-un alt mod acest album neobișnuit, dar extrem de reușit. Nu m-am prins exact cum s-a terminat, însă mi se pare un aspect fain, pentru că îmi creez din ce în ce mai multe explicații în minte. 😀

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!