Titlul original: Witch Wars
Seria: Witch Wars
Gen: Fantasy, Middle Grade, Umor, Aventură, Magie, Vrăjitoare
Format: Paperback
Număr de pagini: 272
Traducere: Lili Danilescu
Ilustrații: Laura Ellen Anderson
Format: 130 x 200 mm
Data apariției: 26 Aprilie 2016 | Editura Corint | Facebook Corint | Facebook Corint Junior | Goodreads

Sinopsis:
Corint Junior pornește o nouă serie dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani: Războiul vrăjitoarelor de Sibéal Pounder.

Vrăji și incantații, bătălii crâncene, chiar și pe pantofi…

Vai, RĂZBOIUL VRĂJITOARELOR a început.

În labirintul de conducte al orașului trăiește un neam de vrăjitoare puse pe fapte mari…

Dar Tiga Nusovtorov, eroina poveștii noastre, habar nu are de asta. Sau cel puțin habar nu avea până când o zână de basm îi spune că este vrăjitoare și o trimite în Ritzy City pentru a lua parte la Războiul Vrăjitoarelor, o competiție de ghicitori, la care iau parte cele mai caudate concurente… și un pantof uriaș!

Oare să aibă Tiga toate calitățile necesare pentru a câștiga? Hmm…

PUȚIN PROBABIL.

Rating: 3/5

Nu am mai citit de multă vreme o carte pentru copii de acest tip. Cu gândul la vremurile când citeam amuzantele cărți cu vrăjitoarea Pongwiffy, am lecturat acum Războiul Vrăjitoarelor, o carte plină de vrăjitoare și haz.

Autoarea Sibéal Pounder a creat o lectură numai potrivită pentru cei tineri, dar și pentru ceilalți ce doresc să citească despre locul de sub conducte, unde se văd pălării ciudate recuperate din zona de deasupra conductelor și unde are loc Războiul Vrăjitoarelor.

Această cărticică mi s-a părut extrem de hazlie și, chiar dacă nu îmi va rămâne peste ani și ani în minte, m-a bucurat extrem de mult lecturarea ei, și o voi păstra în bibliotecă cu mare drag.

Am cunoscut-o pe tânăra Tiga Nusovtrov Jărăzare și am călătorit cu ea spre Ritzy City unde avea să participe la Războiul Vrăjitoarelor, lucru la care ea nu se aștepta. Nici măcar nu știa că este o vrăjitoare, cea care a informat-o fiind Fran Zâna Fantastică! M-am amuzat extrem de des de replicile dintre personaje, și de numeroasele inserții care completau povestea mai mult.

Ilustrațiile realizate de Laura Ellen Anderson au fost extrem de bine realizate. Mi s-au părut atractive, amuzante, și mi-ar plăcea să le văd și pe cele din următoarele două volume ale seriei!! 😀
Consider că s-au potrivit fain de tot cu textul cărții și m-au ajutat să îmi imaginez mai bine personajele, alături de ciudățenia, nebunia și hazul fiecăruia în parte.

Cred că acestă carte este numai bună pentru copii, și cred că aceștia se vor bucura de fiecare pagină în parte. Nu doar exteriorul cărții arată superb, dar și interiorul este atractiv, atât prin text cât și prin ilustrații.

Pentru cei care se rătăcesc pe parcursul lecturii, avem la început de tot o hartă foarte tare, hartă ce ne oferă detalii despre cum arată Ținutul Chiuvetăriei (ce denumire amuzantă!).

Vă recomand cu mare drag această poveste hazlie cu vrăjitoare, și sper să vă încânte! Mie mi-a oferit o stare de bine de fiecare dată când am citit-o, și am observat că nu aș mai fi pus-o jos din mână, de mult ce mă încânta.


Citate:

“- Dar ce este cu apa? întrebă Tiga. Nu este ploaie, nu-i așa?
– Nu, răspunse Fran, uitându-se la picăturile ce cădeau din norii întunecați. Vine din casele în care trăiește o vrăjitoare, din lumea de deasupra conductelor. Unele dintre ele nici măcar nu știu că sunt vrăjitoare, adăugă ea, ridicând din sprânceană.” (p.23-24)

“- Ce-mi place cel mai mult la gem este cuvântul în sine. Gem. Este un cuvânt frumos, nu-i așa? spune Fluffanora, întorcând un borcan de gem și cercetându-l pe toate părțile. Gem. Gem. Gem. Gem.
Mavis ridică mirată o sprânceană.
– Nu participai la Războiul Vrăjitoarelor, Fluffanora?
Fluffanora dădu din cap că nu.
– Nu mă interesează, Mavis, nu mă interesează.
Chiar atunci, pe lângă ele trecu bătrâna vrăjitoare, cea cu pălăriile hidoase. Fluffanora și Mavis se uitară după ea cum își împinge anevoie căruciorul în josul străzii, în direcția în care se afla Aggie Hoof.
– Pălării autentice luate din conducte! Pălării originale din conducte! Cine vrea pălării originale pe care le-am luat din conductele de deasupra?
– DONNA, ZBOARĂ ODATĂ!
Aggie Hoof nu era deloc atentă. Bătrâna vrăjitoare se opri lângă ea.
– Pălării autentice luate din conducte!
– TE ROOOOOGGG! țipă Aggie Hoof.
În acel moment, vrăjitoarea zdrențuroasă crezu că a spus «TE ROG, dă-mi o pălărie!», ceea ce, desigur, ea nu spusese. Ca urmare, îi luă pălăria de pe cap lui Aggie și îi trânti în schimb una dezgustător de soioasă.
– Ta daaa! Ia uite ce ai, vrăjitorico, o pălărie autentică din conductele de deasupra!” (p.114-115)

“Fusta Șontâc-Șontâc
Cea mai neobișnuită invenție! Poalele fustei sunt atât de strâmte în jurul gleznelor, încât femeile, în loc să meargă normal, se bălăngăne ca niște pinguini bine îmbrăcați.” (p.177)

Le mulțumesc mult celor de la Editura Corint pentru că mi-au oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.