Apărute pe 15 aprilie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

DEADPOOL #10 – “Opt picioare peste cap”

Sinopsis:

Deadpool merge la plajă unde cunoaște un tip fermecător cu puteri subacvatice, apoi se împrietenește cu Supereriorul Spiderman. Va promitem că îl omoară pe unul dintre ei!

Rating: 5/5

Vă amintiți ce s-a întâmplat în numărul trecut? Ei bine, se pare că Deadpool nu și-a oprit misiunea începută cu demonul Vetis. A continuat omorârea celor care au făcut un pact cu acesta, și chiar a ajuns să îl omoare pe… Michael! Da, ați auzit bine! Se pare că până și el încheiase un pact cu Vetis, iar DPool nu s-a abținut din a-i reteza gâtul.

Paginile 2 și 3 îl surprind pe Michael care așteaptă să ajunga în Iad. Dacă nu vă plac cozile și așteptările lungi, să știți că până și spre lumea cealaltă există cozi extrem de lungi. Ar fi bine să nu fiți omorâți.

Numărul de față a fost unul tare! În timp ce Wade îl căuta pe Daniel Gump pentru a-l omorî pentru Vetis, a dat nas în nas cu nimeni altul decât Spidey! Am avut parte de numeroase scene extrem de amuzante, pentru că Wade și Peter nu prea se au la inimă unul pe altul.

Inimioare peste inimioare (de la Deadpool pentru Omul-Păianjen), multe lupte cu Femeia cu Picioare Lungi și colegii săi de breaslă, schimburi de replici înțepătoare între Wade și Peter, toate m-au făcut să mă amuz și să nu mă plictisesc. 😀

Traducerea a fost ca întotdeauna perfectă, și am fost plăcut surprinsă de fiecare cadru dinamic și colorat. Nu știu de ce, dar presimt că și numărul viitor va semăna cu acesta, iar noi personaje cu care Wade se va lupta își vor face apariția.

Dacă sunteți fani Deadpool, puteți citi acest comic fără nicio reținere. Micul rezumat aflat pe coperta interioară, vă va ajuta să înțelegeți pe scurt ce s-a întâmplat în ultimele numere, sau vă vor reaminti acțiunea trecută, în cazul în care deja sunteți cititori ai acestei serii. ^_^

THOR #10 – “Până la ultimul zeu” (O BOMBĂ PENTRU ZEI, partea 4/5)

Sinopsis:
Penultimul capitol din saga Zeului Măcelar. Ajungem astfel la bătălia finala împotriva lui Gorr, când trei Thori conduc o armată de zei-sclavi în lupta pentru salvarea a tot ceea ce este divin. Dar nu cumva totul va fi în van? Uriașa Bombă pentru Zei este, până la urmă, detonată…
Rating: 5/5

Lupta contra lui Gorr devine mai acerbă, iar dacă în numărul trecut am avut parte de un final care ne-a ținut pe ace, de această dată am reușit să vedem cum forțele bune revin la putere.

Mi s-a părut interesant să observ cum Zeul Măcelar ni s-a înfățișat din ce în ce mai “inuman“, acțiunile lui făcându-l până și pe fiul său să nu îl mai recunoască.

Cu micul Gorr de partea Thorilor, nepoatele lui Thor revenite și ele la luptă, avem parte de o contracarare a lui Gorr.

Va reuși însă Thor să îl oprească pe Zeul Măcelar și declanșarea bombei? Vom afla cel mai probabil în următorul număr, în partea a cincea din O bombă pentru Zei.

Finalul a fost plin de tensiune, ca și restul paginilor ale acestei benzi desenate, și chiar am asistat la o ezitare a lui Thor pe ultima sută de metri. Ideile lui filosofice cu referire la acțiunile Zeului Măcelar te pe gânduri.

Alternanța paginilor, de la întunecat la lumină, a ajutat foarte mult vizual în descrierea luptei dintre forțele binelui și cele ale răului.

Aștept cu mare curiozitate următorul număr când sper să am parte de o finalitate a acestei lupte intense începută de prea mult timp.

IRON MAN #10 – “Originea secretă a lui Tony Stark” (partea întâi)


Sinopsis:
Cu ani în urmă, Howard și Maria Stark au adus pe lume un copil. Nu știți însă un lucru despre el… — Aflați adevărul despre Las Vegas și Zona 51 din modul neașteptat în care aceste două mari mituri ale deșertului Nevada se întrepătrund. Între timp, într-o galaxie îndepărtată, Tony Stark strigă! Aici începe povestea care îl va zgudui pe Iron Man din temelii!
Rating: 4/5

Originea secretă a lui Tony Stark continuă prologul din numărul trecut, cu o primă parte care pare promițătoare. Ne întoarcem din nou în timp, în amintirile lui Howard Stark, “tatăl” lui Tony. Am aflat că acesta începe o vânătoare de metode care ar putea-o ajuta pe soția lui să facă un copil, încercările anterioare ale cuplului fiind eșecuri.

California, Londra, Tibet, Orașul Etern, Mutele Wundagore sunt doar câteva dintre locațiile unde domnul Stark călătorește pentru a descoperi orice leac sau invenție ce ar putea ajuta sarcina soției sale.

În Nevada însă va pune stop căutărilor, pentru că aici îl întâlnește pe Rollo, un extraterestru deghizat în om, care îi vorbește despre un anumit robot ce ar putea ajuta la soluționarea problemei sale. Dacă Stark ar pune mâna pe acest robot, ar avea acces la numeroase informații pe care nimeni altcineva nu le cunoaște.

Howard va pleca în căutarea unor vechi prieteni care îl vor acompania în misiunea sa de a face rost de robotul informațional. Echipa va conține în total șapte personaje care probabil sunt cunoscute multor fani ai benzilor desenate: Jimmy Woo, Bear, Pisicuța Nessa, Dugan “Bum Bum”, Locotenentul “Trăznet Ross”, Rollo și, desigur, Howard Stark.

Cei șapte Stark vor fi de fapt toți părinții lui Tony, lucru care mi s-a părut neașteptat. Chiar dacă am avut parte de o echipă fantastică în acest număr, nu m-am bucurat de multă acțiune din partea noilor personaje. Poate vor mai apărea în numărul viitor, însă nu știu cât de ridicate sunt șansele.

Avem parte de un nou stil al culorii și desenului, mai învechit, care mi s-a părut binevenit! Desenul nou-venitului Dale Eaglesham a fost foarte frumos și a fost completat de culorile estompate ale lui Guru eFX care până acum ne obișnuise cu nuanțe țipătoare.

Acest story arc din seria cu Omul de Oțel mi se pare foarte interesant, și chiar pare unul dintre cele mai palpitante de până acum. Sunt curioasă ce informații vom mai aflat de la recorderul rigelian 451, care deja și-a făcut deja simțită prezența în ultimele numere.

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!