Apărute pe 15 ianuarie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

DEADPOOL #7

Sinopsis:
Ne întoarcem pe la 1900 toamna când Deadpool are prima aventură cu IronMan. Mai exact: un demon trimis pe pământ după suflete, încearcă să încheie un contract super-avantajos cu Deadpool, în schimbul unui mic serviciu îndreptat împotrivă lui IronMan. Deadpool acceptă și nu el va fi cel care regretă.
Rating: 5/5

Începem anul cu dreptul sau cu stângul? Asta numai voi puteți să spuneți. Eu zic că am început cu dreptul, și sper să o ținem tot așa! Deadpool ne-a adus ceva nou în acest număr, și anume o bandă desenată care se presupune că ar fi de prin anii ’70-’80. Motivul? Nu a fost timpul necesar pentru terminarea numărului care ne ține cu sufletul la gură, așa că s-a scotocit bine de tot prin sertare și s-a apelat la o ediție veche cu Deadpool. Rezultatul? Destul de tare! 😀

Am pășit încă de la prima pagină într-o altă perioadă de timp, când Degeneratul Regenerat era la modă (a se lua în considerare bandana de pe cap și cizmele definitorii), dar tot pus prostii! Ne întâlnim și cu Peter Parker, cu șeful său, dar și cu Flash, iar replicile dintre aceste personaje sunt efectiv hi-la-re!

În încercarea lui Deadpool de a se distra prin semnarea unui pact cu “diavolul” (la propriu și la figurat), Wade a reușit să mă amuze parcă și mai mult decât de obicei, într-un mod caracteristic lui. Care este legătura dintre acest pact, Deadpool și Iron Man veți afla dacă citiți comic-ul! Nu vreau să vă dau spoilere, pentru că ar fi păcat tare de tot!

Am fost extrem de amuzată de final (și nu numai), Deadpool reușind să mă surprindă prin inteligența lui (take that, Mr. Devil!). Cu toate că intențiile lui sunt bune, să nu vă așteptați la un Wade diferit față de ce ați cunoscut până acum. El va reuși, în continuare, să sâcâie pe toată lumea, să se dea în stambă și să facă boroboațe. Nici că se putea altfel!

Mi-a plăcut că în acest număr am întâlnit o interacțiune între Deadpool, Tony Stark și Peter Parker (să nu uităm de Flash care a rămas fără mașină, ha ha!). A fost un număr amuzant, inteligent gândit, și binevenit la început de an! Chiar dacă eram extrem de curioasă de modul în care Wade va reuși să își împartă mintea cu agentul Preston (după cum a rămas în pom acțiunea numărului trecut), m-am bucurat de aspectul vechi al cadrelor. Cu toate că praful se pusese peste această întâmplare, ea a reușit să ajungă în mâinile fanilor, așa că, mulțumiri! 🙂

THOR #7 – “Locul unde vin zeii să moară” (O BOMBĂ PENTRU ZEI, partea întâi)

Sinopsis:
O nouă aventură Thor.
Rating: 4/5

Oare în ce stadiu am ajuns cu Zeul Tunetului după numărul trecut? Ei bine, am înregistrat o evoluţie, mai ales spre finalul aproape exploziv!

Pot spune că acest număr a avut şi nişte mici momente care m-au plictisit, dar urmările au compensat pentru tot. L-am văzut pe Thor din trecut având coșmaruri despre Gorr, coșmaruri din care scapă cu ajutorul doamnelor de companie care chiar sunt dispuse să lupte alături de măritul zeu (he, he)!

Întâlnirea dintre Thor-ul din prezent și cel din viitor vine cu o notă mai palpitantă și cu mai multă acțiune, de care nu ne lipsește banda desenată în a doua jumătate. Bătrânul Thor va primi impulsul de speranţă şi putere de la tânărul Thor şi, împreună, îşi vor uni forţele. Însă există o întrebare: Va fi acest lucru îndeajuns?

Nu ne reîntâlnim doar cu mulțimea de Thori, ci și cu Gorr care se pare că a construit ceva ce nu ne-ar fi trecut prin minte! Dar oare cine l-a ajutat? Vă mai amintiți de zeul Shadrak din numărul 4? Se pare că acest zeu este destul de periculos prin îndeletnicirea sa care poate duce la sfârșitul lumii. Un sfârșit exploziv dacă nu suntem îndeajuns de atenți!

Încă o dată, apreciez mult grafica la această serie, și munca depusă pentru fiecare detaliu. Personajele expresive, apropiate de multe ori de realitate, te aduc în mijlocul acțiunii și te lasă de multe ori cu gura căscată. Un număr tradus frumos (Mihaela Agape), colorat în tonuri maronii și portocalii care parcă prevestesc ceva exploziv în continuare! Atmosfera tensionată și cu un aspect de natură moartă a fost surprinsă foarte bine de Butch Guice, Tom Palmer și Ive Svorcina. 🙂 Aştept continuarea, şi tind să cred că după liniştea de la finalul acestui număr va urma şi o furtună.

IRON MAN #7 – “Ucigașul de Zei” (Capitolul 2/3)


Sinopsis:
POVESTEA DIN „UCIGAȘUL DE ZEI” CONTINUĂ: Shi’ard, o rasă extraterestră înrudită cu Shi’ar, îl acuză pe Tony Stark că le-a ucis zeul – pe nimeni altul decât Phoenix! Poate Tony să aibă încredere în străvechiul robot care se oferă să îl ajute?

Rating: 4/5

Vă mai amintiți că era ziua de naștere lui Tony Stark? Oare cum și-o petrece el? În cel mai tare mod posibil: se luptă cu rigelienii, până îi vine rău! Așa îți trebuie, Tony! Cine te-a pus să te duci la petreceri extraterestre?

În noul număr din Omul de Oțel stăm cu sufletul la gură și căutăm soluții pentru a-l elibera pe Tony din închisoarea cosmică unde este posibil să își găsească sfârșitul pentru că a omorât un zeu.

Se pare că și de această dată Iron Man are parte aproape de un noroc chior, atunci când un recorder rigelien îi oferă ajutorul său. Însă pentru a putea să fie salvat, Tony va trebui mai întâi să supraviețuiască!

M-am obișnuit cu multitudinea de culori din bezile desenate cu Iron Man, și chiar îmi place acest lucru. Numărul de față mi s-a părut plăcut, palpitant pe alocuri, și cu un final care mă pune pe gânduri: oare pe unde scoate Tony cămașa după ce a rămas deja la bustul gol? Eh?? Vom afla în numărul viitor, dar curiozitatea mea este destul de mare!

După ce Tony începe să devină orgolios în urma luptelor cu rigelienii, era de așteptat să se întâmple ceva care să îi închidă gura.

Again, ca și până acum, am fost destul de mulțumită de realizările lui Gillen (scenariu), Land (desen), Leisten (inking) și Guru eFX (culoare). Cu toate că se mai putea lucra la varietatea expresiilor faciale și la aspectul metalic când vine vorba de culoare, m-am prins cam cum stă treaba cu Iron Man, așa că nu mai am ce comenta. Nici despre traducerea lui Mircea Pricăjan nu am nimic rău de zis. Mai mult aș comenta la adresa orgoliului lui Tony, dar aia este altă mâncare de pește!

Planurile și uneltirile personajelor inamice au fost puse în aplicare, dar până în numărul viitor, nu vom ști care va fi verdictul pentru Tony: scoate cămașa sau nu? Sau poate va pune armura P.E.P.P.E.R. pe deasupra?

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!