Titlu original: Secret Garden
Gen: Carte de colorat pentru adulți
Format: Broșată cu clapete
Număr de pagini: 96
Format: 250 x 250 mm
Apărută pe 28 Iulie 2015 la editura Litera
Club Diverta // Cumpără cartea de pe Dol

Sinopsis:
Bine ai venit în lumea grădinilor secrete!
Hoinărește prin Grădina secretă creată cu ajutorul ilustrațiilor împodobite cu minunate detalii în tuș – toate așteaptă să fie aduse la viață prin intermediul culorilor.
Acestea ascund tot felul de mici creaturi, nerăbdătoare să fie descoperite.
Și vei găsi colțuri de grădină pe care va trebui să le completezi desenându-le.
O carte pentru artiștii și „grădinarii‘‘ de toate vârstele.

Rating: 5+/5

Ce fain mi se pare când văd că și editurile românești sunt în trend cu noutățile apărute prin străinătate. Din câte ați sesizat, în ultimul an cărțile de colorat pentru adulți au devenit la modă nu doar prin originalitatea lor și faptul că aduc o briză de relaxare în viața adulților (dar și copiilor) ci și prin faptul că vor rămâne peste timp în bibliotecile noastre pentru a fi admirate.

Grădina Secretă de Johanna Basford este cea de a doua carte de colorat pentru adulți pe care o am și sunt extrem de încântată de ea. Acestă carte abundă într-o serie de ilustrații care așteaptă să fie colorate și pe alocuri am întâlnit și anumite activități antistres simpatice pe care fiecare le poate rezolva după bunul plac.

Ilustrațiile pe care am ales să le colorez au fost în ton cu toamna de afară și am fost bucuroasă să văd cum Basford nu repetă foarte mult aceeași ilustrație, conferindu-i desenatorului în acest mod o diversitate și eliminând orice urmă de plictiseală.

Prima ilustrație am colorat-o folosind diverse creioane colorate care am observat că s-au comporat foarte bine tipul de hârtie al acestei cărți.

Cea de a doua ilustrație, fiind mai mare (pe două pagini) am decis să o colorez utilizând acuarelele. Cu această ocazie am testat și cum s-a comportat foaia atunci când a luat contactul cu apa. A existat o vagă tendință de încrețire însă am considerat că și acuarelele sunt potrivite pentru a colora în Grădina Secretă.

Cred că pictatul este cea mai ușoară metodă de a colora într-o astfel de carte deoarece consider că este mai lejer prin comparație cu utilizarea creioanelor colorate pe care trebuie să le ascuți des și să folosești și o anumită presiune pentru a avea niște rezultate de execepție.


Încă de pe pagina cu titlul cărții am întâlnit ilustrații minunate care aveau să mă poarte în tărâmul de basm al grădinii secrete. Voi colora cu siguranță și acea pagină pentru ca atunci când deschid cartea să fie o explozie de culori.

Pentru cei care adoră să își scrie numele pe cărți, de această dată au ocazia să o facă într-o manieră elegantă, originală și creativă întrucât numele lor va fi înconjurat de florile minunate create de ilustratoare.

Recomand această carte oricui dorește să se destreseze și să devină creativ. Este nemaipomenită pentru perioada toamnei sau a iernii când vremea este rece și plouă sau ninge iar tot ce ți-ai dori să faci este să te cuibărești în casă la căldură alături de o carte plină de secrete!

Puteți găsi această carte la Diverta. O puteți comanda de pe Dol și nu uitați să intrați și pe Club Diverta dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!