Se pare că toamna își pune deja amprenta destul de serios, zilele fiind mai friguroase, soarele mai timid iar ceaiurile calde mai dese. Am ajuns la Real încă o dată și am fugit direct la secțiunea de ceaiuri pentru a vedea dacă mai au produsele de la Babcia Jagoda pe care numai aici le-am găsit. Cu mult noroc, ceaiurile încă existau pe rafturi așa că m-am aprovizionat cu 2 ceaiuri pe care nu le testasem până acum.

Pe primul vi-l voi prezenta acum iar următorul va sosi pe blog săptămâna viitoare probabil. Am ales un ceai de mușețel de această dată, dar nu este unul numai cu mușețel, el fiind îmbogățit și cu alte ingrediente precum ar fi mierea, coaja de lămâie, mărul, măceșele.

Este un ceai extrem de liniștitor care îmi face diminețile dar și serile mai plăcute. Nu pun în el decât un pic de zahăr brun întrucât aroma de lămâie o are deja. Până și mirosul de miere este prezent dându-ți starea de calm încă din momentul în care pregătești ceaiul.

Culoarea este plăcută, și desigur că gustul predominant este cel de mușețel.

Ingrediente pentru curioși: mușețel (Matricaria chamomilla) 30%, măr, măceșe, coajă de lămâie 8%, purdră de miere 4% (miere, maltodrexină), arome, rădăcină de cicoare prăjită, regulator de aciditate – acid malic.

Cutia conține 20 de pliculețe pe care le veți pune în ibric sau direct în cană alături de apa clocotită, zahăr și miere sau lămâie mai apoi, după preferință.

Ceaiul de mușețel este foarte sănătos și recomandat în perioadele reci pentru a întări imunitatea organismului și a preveni posibilele răceli. La fel ca și ceaiul de tei, și cel de mușețel este benefic pentru persoanele stresate, anxioase sau care suferă de insomnii. Băut înainte de somn, acest ceai te poate ajuta să te relaxezi.

De asemenea este recomandat pentru durerile intestinale, cele de stomac, sau în perioada premenstruală. Poate ajuta la întinerirea tenului obosit (pliculețe cu infuzie de ceai puse pe ochi) sau la problemele dentare și durerile în gât (gargară cu ceai de mușețel).

Ceaiul meu a mers perfect cu Fata din tren de Rachel Hawkins pe care o devorez în acest moment. Este o carte absolut genială și îmi pare rău că mă apropii de finalul ei. Abia aștept să descopăr ce se întâmplă la finalul cărții și să văd pe viitor și filmul. Se pare că în această toamna thrillerele și cărțile polițiste sunt cele care m-au acaparat!! 😀

Voi ce ceaiuri mai beți pentru a vă feri de răceli sau pur și simplu pentru a vă încălzi? Ce carte vă însoțește în această săptămână?