Recenzie: Lumea de Gheata si Foc – George R.R. Martin

Gen: Fantasy, High Fantasy, Ficțiune
Format: Harback
Colecția: Nautilus
Număr de pagini: 336
Format: 230 x 300 mm
Traducător: Silviu Genescu
Apărută la 19 Mai 2015 la editura Nemira
Goodreads

Sinopsis:
Dacă trecutul poate fi considerat un prolog, atunci celebra serie Cântec de gheață și foc a lui George R.R. Martin, cea mai inventivă și cea mai fascinantă saga fantasy a timpurilor noastre, ce stă la baza serialului HBO Urzeala tronurilor, merită o introducere pe masură.

Lumea de Gheață și Foc este un album cu ilustrații fantastice, care prezinta ampla istorie a celor Șapte Regate și a Westerosului. În el cititorii vor descoperi imagini vii ale luptelor legendare, ale rivalităților înverșunate și ale revoltelor îndrăznețe care au pus în miscare întamplari din Cântec de gheață și foc și din celebra ecranizare TV.

În această carte s-au strans toate cunoștințele, toate speculațiile cărturarilor, precum și povești rămase de la maeșteri și septoni, vrăjitori și menestreli, inclusiv:

– ilustrații și hârtii color, cu peste 170 elemente originale;
– genealogia caselor Stark, Lannister și Targaryen;
– incursiune în istoria și cultura ținutului Westeros;
– informații noi despre trecutul personajelor din Urzeala Tronurilor.

Lumea de gheață și foc ne invită din nou în universul excepțional creat de George R.R. Martin și stă mărturie pentru puterea literaturii, mai mare decât o furtună de săbii.

Rating: 5/5

Pentru toți fanii GoT (Urzeala Tronurilor / Game of Thrones) din România, editura Nemira a făcut posibilă apariția mult râvnitului album cu ilustrații fantastice!

Lumea din Cântec de Gheață și Foc a lui Martin se apropie tot mai mult de cititorii seriei GoT prin această carte care nu doar că abundă în ilustrații minunate, ci și în informații care sunt menite nu doar să facă o oarecare ordine în tot ceea ce știați despre GoT. În plus, veți afla o sumedenie de lucruri noi care vă vor informa despre trecutul personajelor.

Formatul mare al cărții și faptul că are coperta cartonată te face parcă și mai entuziasmat când știi că ai această carte în bibliotecă. 😀 Fiecare pagină îți rezervă ceva fantastic și te adâncește mai mult în lumea GoT.

Cartea este alcătuită din 7 mari capitole: Istoria Străveche, Domnia Dragonilor, Regii Targaryeni, Căderea Dragonilor, Cele Șapte Regate, Dincolo de Regatul Apusului.
Fiecare parte ne ajută să înțelegem mai multe despre seria lui Martin (sau despre serial) care poate fi mai dificilă la lecturat (numărul mare de personaje, informații complexe despre fiecare personaj, detalii despre Westeros, etc.).

Dacă aveați dubii cu privire la această carte, eu zic să nu mai stați pe gânduri și să vi-o cumpărați! Fie că ați citit cărțile sau ați vizionat numai serialul, cartea este demnă de avut în bibliotecă. 🙂

P.S. (pentru mirositorii de pagini): Cartea miroase absolut genial! 😀
P.P.S.: Vă avertizez că această carte este destul de grea! Calitatea ireproșabilă a paginilor (lucioase) și coperta cartonată își spun cuvântul.


În filmulețul de mai jos puteți vedea și o mică prezentare a cărții! 😀 Enjoy!

Îi mulțumesc editurii Nemira pentru că mi-a oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.

2017-09-08T20:08:12+00:00

6 Comments

 1. Malina July 14, 2015 at 1:22 pm - Reply

  Cartea arata genial, iar prezentarea ta chiar ma face sa o cumpar. Desi inca nu am reusit sa imi cumpar seria cred ca mi-ar fi de folos aceasta carte.

 2. bobolinho July 15, 2015 at 12:41 pm - Reply

  "P.S. (pentru mirositorii de pagini): Cartea miroase absolut genial!" Acum chiar ca trebuie sa o cumpar 😛

 3. Simona July 15, 2015 at 1:27 pm - Reply

  Malina, nici eu nu am apucat sa citesc seria. Poate pe viitor voi incerca. Momentan m-am apucat de serial insa cartea pare mult mai tare fata de serial :-)))) Parerea mea.

 4. Simona July 15, 2015 at 1:27 pm - Reply

  He he! 😀 Ma bucur ca si tu mirosi cartile cu patos.

 5. bobolinho July 16, 2015 at 3:50 pm - Reply

  Sincer, dupa ce am vazut serialul, parca nu m-as apuca din nou sa citesc
  toata seria de carti. Unele parti sunt chiar plicticoase, in special
  cele in care Martin introduce personaje total noi si le omoara dupa
  jumatate de carte. Cuvantul "filler" imi vinea mereu in minte cand
  citeam partile respective. In special ultimele 4 volume sufera mult de
  boala asta. Plus ca in ritmul in care le scrie, uitam aproape tot si le citeam din nou cand aparea un nou volum. Gets tiring after a while.

 6. Simona July 17, 2015 at 2:06 pm - Reply

  Ai dreptate. Dupa ce termini tot serialul iti e cam tarsa sa citesti atat de multe pagini. Nu esti singura persoana care a avut probleme cu uitatul intamplarilor din volumele anterioare. Cred ca cel mai bine se citesc una dupa alta (cu toate ca ar putea deveni obositor la cat de multe sunt). Nevertheless, I might try reading the first book and see what happens. Asta daca ma tine sufletul si nu ma plictisesc.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree