Gen: Roman grafic, Childrens
Format: Copertă cartonată
Serie completă cu benzi desenate de Tove Jasson
Număr de pagini: 98
Traducător: Florin Bican
Apărută în martie 2014 la editura Arthur

Sinopsis:
Bine ați venit în minunata lume a Momilandiei! Vă veți îndrăgosti aici, fără îndoială, de simpaticii visători, de intrganții supărărcioși și de diletanții creativi aflați mereu în căutarea dragostei, a celebrității și a bogăției. Fie că e vorba de încercarea nereușită a lui Momi de a face artă modernă, de insistența Domniței Fandosica de a se strecura în bikini minusculi sau de încercările oportunistului Smiorc de a se îmbogăți de pe urma elixirului tinereții, uimitoarea șerpuire narativă a lui Tove Jansson îi va încânta la fel de mult pe cei care îi cunosc deja pe Momini, ca și pe cei care abia acum îi vor descoperi.

 

Rating: 5+/5

Trebuie să încep prin a zice că domnul Mecklenfeld este principalul vinovat pentru care am intrat în lumea Mominilor (multe mulțumiri)! 😀

Aventuri în Momilandia de Tove Janssons a fost o lectură cu adevărat excepțională și relaxantă. Nu credeam că autoarea unui roman grafic mă poate amuza într-un așa mod. Personajele create de Tove au fost geniale și în cele 4 povești grafice din acest roman le-am urmărit trecând printr-o serie de peripeții (chiar prea multe peripeții)!

De la o imagine la alta, autoarea reușește să te captiveze și să te amuze. Fiecare personaj are o personalitate aparte și te atrage prin felul lui de a fi. Momin, personajul principal, este destul de influențabil și bun la inimă, fiindu-i foarte foarte greu de cele mai multe ori să spună “nu”. De asemenea el este extreeem de gelos când vine vorba de domnița Fandosica și în același timp mămos, suferind foarte mult după părinții săi până în clipa în care familia este reîntregită.

Smiorc, prieten bun cu Momi, este un personaj tare hazliu și se află într-o continuă cercetare a unei metode de a se îmbogăți. Momimama m-a amuzat cum în aproape fiecare situație, oricât de tensionată ar fi ea, are o calmitate ieșită din comun. Când Momini erau urmăriți de poliție, Momimama se pregătea de fugă parcă în reluare. :-)) În altă instanță, Momimama trebuia să omoare un porc mistreț pentru micul dejun și a reușit să o facă prin orbirea acestuia cu pudră de față. Sunt multe întâmplări hazlii pe care trebuie să le citiți ca să le simțiți gustul.

Momitata este un alt personaj interesant, mereu dornic de aventură și sătul de plictiseală. Își dorește în fiecare clipă “să se petreacă ceva” și cu siguranță, dorințele lui se împlinesc, având parte de multe aventuri neașteptate.

Tușa Jeni, Puftabac, Mimba, Marchizul Mongaga, pirații și alții, sunt toate personaje care îl țin pe cititor într-un râs continuu! Prin simplitatea lor, acestea reușesc să te fascineze și să le adori.

Recomand cu inimă deschisă această carte tuturor! Sper să mai citesc din aventurile Mominilor pe viitor și să aflu mai mult despre lumea lor. 🙂

 

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.