Planeta de Aur – Website
K.J. Mecklenfeld
Gen: Fantasy, Children
Format: Paperback
Număr de pagini: 264
Publicată pe 10 Februarie 2014 de K.J. Mecklenfeld
Goodreads

Sinopsis:
Hendrik de Mol nu este un băiat ca toți ceilalți. Este orfan, locuiește cu bunicul său Martinus într-un Muzeu al Jucăriilor, nu iese niciodată din casă și nici nu merge la școală.

Într-o bună zi, bunicul Martinus, păstrătorul Celui Mai Important Secret din Universul Cunoscut, este răpit iar Hendrik este transformat într-o cârtiță de pluș, o jucărie.

Va reuși Hendrik să își învingă teama de a ieși din casă, chiar mai mult, să zboare pe Planeta de Pluș, să îl elibereze pe bunicul Martinus din mâinile fiorosului Calavera și ai săi soldați de lemn și să se întoarcă în siguranță pe Pământ?

Rating: 4.5/5

Când am auzit prima dată de “Planeta de Aur” am fost destul de entuziasmată întrucât îmi plac foarte mult cărțile pentru copii iar aceasta părea să fie una cu mult diferită față de cele clasice.

După ce am avut minunata șansă să o lecturez, pot spune că într-adevăr nu m-am înșelat! Cred că pentru mulți dintre noi o reîntoarcere către copilărie este necesară din când în când pentru a ne detașa de grijile prezentului și a ne reaminti de vremurile lipsite de probleme. Plușurile mele au fost și ele foarte bucuroase să citească din carte alături de mine.

“Planeta de Aur” reușește cu siguranță să îți ofere acea întoarcere spre copilărie, ba chiar mai mult, eu consider că te face să trăiești alături de personajele hazlii, făcându-te curios (ca un copil!) de ceea ce are să se întâmple mai departe!

Pentru necunoscători, în această carte avem parte niște personaje cu adevărat interesante și amuzante dar și de altele mai… fricoase. Îl întâlnim pe Hendrik de Mol, un copil care după ce îi dispar părinții devine extrem de temător de lumea din jur. El locuiește împreună cu bunicul său Martinus într-un Muzeu de Jucării însă comunicarea lui cu lumea exterioară este extrem de restrânsă din cauza fricii sale.

Pot spune că m-am regăsit extrem de mult în Hendrik pentru că și eu sunt o fricoasă destul de mare și am simțit în trecut teama de a “evada” în lumea de afară. Am fost taaare curioasă să văd cum secretele bunicului Martinus și evenimentele neașteptate îl duc pe Hendrik în aventura vieții lui și îi pun la încercare toate temerile.

Transformarea personajelor în jucării mi s-a părut un lucru amuzant și palpitant. Cred că dacă aș mai fi copil m-aș gândi că poate și jucăriile mele prind viață când eu dorm (nu că nu aș face-o și acum!) și că au secrete și războaie proprii.

Cartea este destul de bogată în evenimente și personaje însă toate au șanse maxime să vă capteze atenția întrucât au fost create cu multă imaginație de către autor.

Dacă nu ați apucat să citiți această carte până acum și sunteți dornici de niște clipe de relaxare în timp ce explorați noi lumi alături de jucării de pluș, vă invit să o faceți cât mai repede! 😀

Citate:

“Conacul de pluș părea să fie construit pentru cineva care dorea comfort. Oriunde te uitai erau fotolii (de pluș) și măsuțe (de pluș) și rafturi cu cărți (toate de pluș). Pereții interiori erau și ei tot de pluș în culori pastelate asortate cu mobilierul și tablourile.” (p.72)

“Steaguri fluturau agățate pe capetele coloanelor înalte și Hendrik recunoscu dintr-o ochire steagul portocaliu cu capul de urs de pluș al Planetei de Pluș, pe care îl văzuse de altfel și acasă la Berend. Pe lângă steagurile maronii pe care erau brodate un castel din cuburi de lemn colorate care erau steagurile Planetei de Lemn, le mai văzu pe cele ale planetei Jocurilor, ușor de recunoscut după multitudinea de culori a cărămizilor și steagurile Planetei Păpușilor cu silueta feminină albă pe fond roz.” (p.123)

“Zgomotele pașilor se apropiau din ce în ce și Hendrik simțea cum tensiunea urcă în nervii săi. Își simțea firele de blană ridicate de parcă un curent electric ar fi trecut prin el.
«Totul va fi bine», își spuse el, «totul va fi bine».
Abia îl recâștigase pe bunic, și ca acum să îl piardă iar, i se părea de neconceput.” (p.155)