colectia mea de agende jurnale

Pentru că sunt o mare iubitoare a carneţelelor de aproape orice fel am decis să le grupez pe majoritatea şi să vi le prezint şi vouă pentru a vă da un pic din inspiraţia mea. 😀

Voi începe cu un jurnal minunat de călătorie pe care l-am achiziţionat în aprilie 2013 după ce am realizat că cel pe care îl aveam nu era îndeajuns de potrivit pentru gândurile pe care le aveam. Jurnalul de tip Fold-Over (se închide cu magnet) Old World de la Peter Pauper Press este perfect pentru a-mi aşterne gândurile şi aventurile pe care le-am avut în călătoriile pe la munte sau în alte locuri asemănătoare.

colectia mea de agende jurnale

Acest jurnal este de o calitate foarte bună, atât la interior cât şi la exterior. Coperta este rezistentă şi are un imprimeu foarte frumos, ba chiar are incluse şi zone aurii care lucesc în lumina soarelui într-un mod magic.

colectia mea de agende jurnale

Am considerat că acest jurnal este ideal pentru un jurnal de călătorie deoarece are o ilustraţie pe copertă care se potriveşte cu alegerea mea iar în interiorul paginilor, din când în când, am întâlnit multe citate care ţin de călătorie. 😀

colectia mea de agende jurnale

Pentru a îi da o notă personală, am lipit pe anumite pagini timbre pe care le aveam fie din România, fie de pe diverse plicuri primite din străinătate, am decupat imagini drăguţe din reviste şi uneori chiar am scos la imprimantă imaginile pe care le doream. 🙂

colectia mea de agende jurnale

De fiecare dată când mă apucam să scriu despre o nouă aventură cream un loc special pentru a o delimita, pe o pagină unde scriam câteva dintre locurile vizitate, anul şi desigur că nu mă lăsam până nu decoram pagina cum puteam eu de bine.

colectia mea de agende jurnale

Carneţelul de mai sus este unul foarte mic pe care l-am comandat acum ceva vreme pe miniinthebox şi pe care încă nu l-am folosit pentru că nu m-am descis ce să scriu pe el (este cel roz cu pisicuţă din imaginea următoare).

Mai jos, am un carneţel cu Lizzy’s Zizi (cu pagini albe) pe care îl am de pe vremea când am fost în tabără prin clasa a4a şi l-am zărit într-un magazin. Carneţelul roşu este primit cadou de la Colgate (are pagini albe-gălbui) şi mai schiţez câteodată pe el ce îmi trece prin minte iar carneţelul negru l-am primit cadou la revista Marie Claire şi îl folosesc pentru a îmi nota diverse locuri pe care le-aş putea vizita prin ţară sau alte informaţii utile. Luna aceasta i-am extins utilitatea şi am presat între paginile sale nişte flori luate de la munte pentru că nu aveam nimic la îndemână. :))

colectia mea de agende jurnale

colectia mea de agende jurnale

Vreau să vă spun că sunt o iubitoare a firmei Peter Pauper Press! Am avut o experienţă foarte plăcută cu ale lor minunate carneţele şi sper să îmi mai iau şi altele în viitor (după ce mă decid la ce le pot folosi). Paginile nu sunt albe ci puţin gălbui, sunt de calitate foarte bună însă nu cred că aş recomanda folosirea cernelei în mod excesiv sau a unor pixuri cu gel pentru că se poate vedea pe spatele paginii (foaia are tendinţa de a se comporta ca o sugativă).

colectia mea de agende jurnale
Jurnalul mov din stânga, Floral Dreams, l-am luat pentru mama mea mai demult după ce am văzut că îşi dorea şi ea unul.

Primul jurnal pe care mi l-am luat (noiembrie 2011) a fost cel alb cu flori galbene, Yellow Flowers. Am fost foarte încântată de el şi m-am decis să îl folosesc pentru a scrie citatele mele preferate sau mici poezii care îmi trezesc anumite sentimente. Pentru decorarea paginilor am apelat la stickere, pixuri colorate şi cu sclipici. ^-^

colectia mea de agende jurnale

 

colectia mea de agende jurnale
Pe spatele jurnalelor de la PPP se găseşte de obicei un citat foarte frumos.

 

colectia mea de agende jurnale
Vă împărtăşesc câteva dintre citatele care m-au inspirat. <3

 

colectia mea de agende jurnale
La finalul jurnalelor se găseşte un buzunar “secret” care este perfect pentru a păstra stickere, semne de carte sau alte lucruşoare. Îmi place să mai pun printre pagini sau în buzunar mostre de parfum pe care le testez în magazinele preferate pentru a împarfuma paginile carneţelelor.

 

colectia mea de agende jurnale
Carneţelul roz, Rosy Garden, îl folosesc pentru a îmi aşterne mici fragmente de gânduri, poezioare despre lucuri văzute sau simţite în anumite momente. Nu am apucat să scriu foarte mult pe el dar mă simt destul de inspirată după călătoria de la munte şi cred că voi umple câteva pagini în curând.

 

colectia mea de agende jurnale
O căprioară printre paginile carneţelului roşu.

 

colectia mea de agende jurnale

Prin anul 1 de facultate, am descoperit un site corean unde aveau o grămadă de jurnale drăguţe şi alte lucruri ce ţin de papetărie. Nu mai dădusem comenzi în străinătate online nicioată şi am decis împreună cu mama să încercăm să punem mâna pe minunatul viitor jurnal Don’t worry about a thing de la Pony Brown. Pentru că tot costa ceva comanda împreună cu transportul (şi pentru că sigur nu aveam să mai comandăm prea recent ceva de acolo) am zis să profităm de ocazie. Am mai luat câteva lucruşoare micuţe (stickere, pixuri) dar şi încă o agendă-jurnal pentru mama (Milk Diary).

colectia mea de agende jurnale

A durat o vreme bună până am primit coletul şi am mai avut de plătit taxe şi la vamă însă zic eu că a meritat tot efortul deoarece acest mic jurnal a reuşit să fie alături de mine până acum şi încă mai are pagini de umplut. Are 160 de pagini şi toate sunt foarte frumos organizate. Am parte de două calendare la începutul jurnalului şi la începutul fiecărei luni pot să îmi notez planurile pentru acea lună în nişte căsuţe speciale.

Jurnalul este foarte bun pentru că îmi permite de fiecare dată să îmi aleg luna şi anul în care mă aflu (nu este ca alte agende sau jurnale, dedicat unui anumit an).

colectia mea de agende jurnale

Şi aces jurnal s-a bucurat de o serie de stickere şi poze lipite printre pagini! 😀 Mă bucur că la finalul jurnalului am un buzunar special unde pot ţine majoritatea foilor cu stickere pe care le folosesc de obicei (am cam abuzat de săracul buzunăraş care acum stă foarte umflat).

Mai jos puteţi vedea cum spre sfârşitul jurnalului am parte şi de foi albe simple, pentru a le putea folosi oricum aş dori (în cazul de faţă mi-am lipit toate stickerele şi tatuajele – swag items – pe care le primisem sau câştigasem de la autori).

Mai există şi o secţiune dedicată cheltuielilor şi venitului însă nu am folosit foarte mult paginile respective (pe la început doar când mai lucram la desene pentru anumiţi doritori).

colectia mea de agende jurnale

 

colectia mea de agende jurnale

 

colectia mea de agende jurnale

 

colectia mea de agende jurnale

Atât jurnalul meu cât şi cel al mamei sunt frumos decorate cu diverse desene mici (cel mai mult este al meu :)) ). Mai jos puteţi vedea agenda mamei. Are o învelitoare foarte drăguţă cu alb şi negru, imitând un model de văcuţă. Agenda mea şi aceasta au avut incluse stickere drăguţe iar agenda Milk Diary a avut în plus un mic portcard tot cu pete albe şi negre (nu l-am avut la îndemână ca să vi-l arăt).

colectia mea de agende jurnale

La final vreau să vă prezint un jurnal mai special. Acesta l-am primit cadou de la o prietenă mai demult, de ziua mea. Face parte din seria de cărţi care au la bază… Secretul universului. Secretul se referă la faptul că gândurile şi dorinţele noastre intense se pot împlini atâta vreme cât ne dorim un lucru cu ardoare şi mereu ne gândim la el ca şi când l-am avea. Vă spun drept că am aplicat de mai multe ori Secretul şi a funcţionat. 🙂

colectia mea de agende jurnale

În această agendă minunată, îţi notezi în principal lucrurile pentru care eşti recunoscător în prezent şi lucrurile pentru care doreşti să fii recunoscător, ca şi când ele s-ar fi materializat deja. Nu am scris foarte mult în acest jurnal însă încerc să îl folosesc din ce în ce mai des pentru a realiza ce lucruri mi-a oferit viaţa până acum şi ce mi-aş dori pe viitor de la ea. 🙂

Pe multe pagini se află citate frumoase care au legătură cu recunoştinţa iar coperta după cîte vedeţi este foarte frumos realizată, cu inscripţii aurite şi se închide foarte uşor prin intermediul unui magnet.

colectia mea de agende jurnale

Voi aveţi carneţele, jurnale, caieţele, agende preferate pe care scrieţi des? ^-^ Mi-ar plăcea să le văd în comentarii dacă aveţi poze cu ele. 😀

P.S.: Carneţelul pentru schiţe etc. l-am inclus din greşeală (acela nu era pentru gânduri).
P.P.S: Dacă v-a plăcut postarea voi mai pregăti una pe viitor pentru că am realizat că mai am vreo 2 carneţele pe care nu vi le-am prezentat.
P.P.S: Când vine vorba de carneţele drăguţe, cărţi, obiecte pentru pictură, pot spune că sunt un caz destul de incurabil.