Recomandare de lectură: Sperietorul de Philip Pullman
Cunoscută sub numele original “The Scarecrow and His Servant“, cartea “Sperietorul“ de Philip Pullman este o minunăție apărută la editura RAO în 2007. Îmi place la nebunie această ediție care are ceva aparte, fiind într-un format mic care era disponibil la RAO pe vremuri și care îmi trezește nostalgia.
Iar ilustrațiile regăsite la interior? Sunt pur și simplu încântătoare! Acestea dau o notă magică poveștii, aducând la viață personajele și escapadele lor în cel mai încântător mod.
O poveste cuceritoare și plină de aventuri neașteptate
Această poveste fermecătoare, spusă cu spiritul și căldura caracteristice lui Pullman, urmărește aventurile unei sperietori de ciori excentrice și ale servitorului său loial. E o poveste simpatică, în care se îmbină sentimentalismul și umorul, numai bună pentru tinerii cititori și pentru cei tineri la suflet (asemenea mie).
Amplasată într-o zonă rurală pitorească, povestea începe cu o sperietoare de ciori care prinde viață datorită unui fulger. Sperietoarea de ciori care se remarcă printr-un comportament excentric va trece printr-o serie de aventuri alături de noul său partener, băiatul Jack.
Naivitate versus înțelepciune
Mi-a plăcut faptul că autorul pune accent pe imprevizibilitate și pe umor, aceste tușe fiind ușor vizibile prin naiva și încăpățânata sperietoare de ciori. Jack care devine un servitor pentru sperietoare este opus sperietoarei, fiind un băiat înțelept și loial.
O poveste în care prietenia ocupă un prim-plan iar aventurile, provocările și adversarii ce ies în cale te țin cu sufletul la gură într-un mod copilăresc.
Personajele mi s-au părut simpatice, în special sperietoarea de ciori care este încăpățânată și naivă. Jack, servitorul credincios, este un alt personaj fain, el fiind o completare perfectă pentru sperietoare, remarcându-se prin înțelepciune și loialitate. Se naște o prietenie tare frumoasă iar cei doi ajung să se confrunte cu diverse provocări și adversari.
O lectură jovială
Narațiunea este plăcut descriptivă iar limbajul bogat al lui Pullman este o alinare pentru suflet. Scenele vii îl fac pe cititor să trăiască alături de personaje și să fie din ce în ce mai curios.
Abordând teme precum este curajul, această carte încântătoare are o alură magică, fiind captivantă pentru cititorii de toate vârstele.
Abia aștept să mă mai bucur și de alte cărți minunate scrise de Philip Pullman, un autor care mi se pare deosebit și care își merită toate laudele. Autorul a mai scris și alte cărți lăudate precum sunt “Materiile întunecate”, “Sally Lockhart”, “Cartea prafului”, “Serpentine”, “Ceasornicarul”.
Le Petit Prince by Kiub
M-am bucurat mult și în luna care a trecut să adaug o lectură așa frumoasă în biblioteca mea de la librăria online Libris. Pe acest site găsesc noutăți livrești, dar și cărți superbe care au fost publicate mai demult, fie ele în română sau engleză.
De asemenea, îmi place să mă uit în secțiunea de accesorii și cadouri pentru a-mi completa spiritul de cititoare și de iubitoare de frumos cu idei frumoase de răsfăț, idei foarte bune pe care vi le propun de fiecare dată pentru voi sau pentru cadouri pentru cei dragi.
Sticla pentru apă de la Kiub
Tot eram în căutarea unui termos de apă și de abia acum pot spune că l-am găsit pe cel perfect nevoilor mele. Sticla pentru apă Le Petit Prince pe roz (e și pe bleo pe site) face parte din colecția Le Petit Prince în colaborare cu Kiub, un brand franțuzesc care are foarte multe produse frumoase.
Deseori uit sau nu simt nevoia să beau apă așa că această sticlă tip termos e ideală pentru mine. Are la interior un pai și este ușor de curățat. Îmi place că apa nu prinde vreun miros și se menține la o temepratură optimă.
Termosul nu are o greutate mare așa că e ușor să beau cu o mână atunci când îmi e greu să las cartea jos din mână (reader problems). Chiar și noaptea e un ajutor bun pentru mine când mi se mai face sete.
Un termos pentru apă cu un design simpatic mi se pare mereu o idee bună pentru un iubitor de lectură. Desigur că poate fi folosit și pentru un ceai delicios!
Voi ce mai citiți la început de vară? Cum rezistați cu zilele calde care parcă au venit din senin?
Cartea mi-a indus o nostalgie grozavă! Pare exact ceea ce-mi plăcea să citesc când eram copil. Iar termosul cu Micul Prinț este adorabil și util: o situație de tipul win-win.
Acum citesc „Mireasa”, de Ali Hazelwood. Este o lectură amuzantă și ușoară, numai bună pentru începutul verii. Să ai și tu parte de lecturi frumoase! 🤗💙
Ali Hazelwood scrie fain, sunt curioasă cum ți se va părea și “Ipoteza iubirii”. Eu doar pe aceea am citit-o. “Șah-mat cu dragoste” am audiat-o și parcă m-a prins mai bine ca prima menționată. Oricum toate faine! 🤗📚📚
Nu am citit nimic inca de acest autor,dar m-a dus cu gandul la Micul Print.
Cred ca o sa o cumpar si eu sa i-o citesc baietelului meu.
Profit de aceste zile cu soare și multă lumină naturală să citesc cât mai mult și cât mai variat.
Nu am citit cartea, dar sincer, mi-ai stârnit curiozitatea cu articolul tău.
Mi-am trecut pe listă titlul, sper să reușesc să intru în posesia ei și să o citesc.
Mulțumesc pentru recomandare!
Cred ca ar fi numai buna pentru Cristinuta mea. Multumesc de recomandare. Chiar am in plan sa dau o comanda pe Libris si o voi include si pe aceasta