recenzie carte vulpoiul si tomtele de astrid lindgren eva eriksson lumanare lumanari paddywax teakwood jasmine

Recomandare de lectură: Vulpoiul și tomtele de Astrid Lindgren și Eva Eriksson

Începutul anului m-a prins cu vulpoi pufoși și cu găini grăsune. Vulpoiul și tomtele de Astrid Lindgren și Eva Eriksson este o carte care surprinde vulpile la vânătoare de găini, într-un cadru iernatic.

În perioada iernii îmi place să citesc mai multe cărți care se potrivesc cu acest anotimp. Cărțile cu povești pentru copii și ilustrații frumoase sunt nelipsite din lista mea de lectură în general, dar acum pun accent mai mare pe ele. Găsesc foarte multe cărți deosebite la librăria online Libris și chiar este o satisfacție personală să îmi măresc colecția din bibliotecă cu lecturi care îmi liniștesc sufletul.

recenzie carte vulpoiul si tomtele de astrid lindgren eva eriksson lumanare lumanari paddywax teakwood jasmine

Tomtele, paznicul copiilor și al animalelor

Povestea cărții este de inspirație scandinavă, autorii prezentând povestea faimosului “tomte”, un personaj cunoscut din folclorul acestui popor. Se spune că aceste tomte este un păzitor de încredere pentru fiecare gospodărie, având grijă mare de copii și animale. Atunci când tomtele e respectat, el oferă protecție ogradei și, ocazional, se mai ocupă și de treburi gospodărești.

Tomtele este deseori morocănos și se ivește de fel pe timp de noapte. În cartea “Vulpoiul și tomtele”, tomtele nostru, care nu este nici gnom, nici pitic și nici spiriduș (dar cumva se aseamănă cu aceștia), surprinde un vulpoi la vânătoare de găini așa că îi iese în cale pentru a-l opri.

recenzie carte vulpoiul si tomtele de astrid lindgren eva eriksson lumanare lumanari paddywax teakwood jasmine

O prietenie neașteptată în ziua de Crăciun

Cartea e frumoasă și surprinde atmosfera frumoasă a Crăciunului de care niște copii aflați în casă se bucură cu mare drag. Se spune că tomtele este asociat cu perioada Crăciunului și cu solstițiul de iarnă, probabil de unde și ideea scriitorilor.

Ilustrațiile mi s-au părut extrem de plăcute și relaxante. Pe alocuri chiar mi s-au părut hazlii, în special la scenele cu găinile și vulpoiul. Îmi plac mult vulpile și de aceea această carte m-a atras în primă instanță, dar chiar surprinde plăcut magia iernii, a sărbătorilor și a naturii, toate presărate cu acest element fantastic al tomtelui, și cu momente de prietenie.

recenzie carte vulpoiul si tomtele de astrid lindgren eva eriksson lumanare lumanari paddywax teakwood jasmine

O lumânare parfumată pentru căldura sufletească în zilele reci

Având parte de un ger cumplit în ultima vreme, a trebuit să creez acasă o atmosferă cât mai călduroasă. De cele mai multe ori folosesc luminițe delicate și lumânări parfumate pentru a crea în încăperea unde stau un cadru cosy care face și lectura să se unduiască precum flacăra caldă care pâlpâie cu blândețe.

Pe site-ul Libris mă bucur mereu să descopăr accesorii și cadouri faine, idei deosebite de cadou pentru cei ce iubesc lectura. Lumânările și ceaiurile mi se par o minunată idee de dar în lunile reci și cred că nu trebuie să lipsească din arsenalul unui cititor înrăit.

recenzie carte vulpoiul si tomtele de astrid lindgren eva eriksson lumanare lumanari paddywax teakwood jasmine

În această lună am alături de mine o lumânare parfumată Paddywax cu ceară de soia. Aroma lumânării Paddywax Hygge Icey Blue Teakwood and Jasmine combină notele de lemn de tec bergamota, creând un miros blând, ușor dulceag, ușor masculin, un miros care te încălzește și te relaxează. Aceste note se combină cu scorțișoara, iasomia și portocala care se aștern pe un pat de tabac, chihlimbar, mosc și patchouli.

Am mai avut lumânări Paddywax în trecut și cred că noua colecție Hygge e tare faină. Îmi place mult la acest brand faptul că pot păstra containerele la final, majoritatea având un design plăcut și fiind numai bune pentru a păstra comori de suflet.

Voi cum vă petreceți zilele geroase? Tot cu lecturi și lumânări parfumate?

recenzie carte vulpoiul si tomtele de astrid lindgren eva eriksson lumanare lumanari paddywax teakwood jasmine recenzie carte vulpoiul si tomtele de astrid lindgren eva eriksson lumanare lumanari paddywax teakwood jasmine recenzie carte vulpoiul si tomtele de astrid lindgren eva eriksson lumanare lumanari paddywax teakwood jasmine recenzie carte vulpoiul si tomtele de astrid lindgren eva eriksson lumanare lumanari paddywax teakwood jasmine recenzie carte vulpoiul si tomtele de astrid lindgren eva eriksson lumanare lumanari paddywax teakwood jasmine