recenzie carte harry potter si piatra filosofala j k rowling editura arthur editie ilustrata cartepedia

Rating 5+/5

Vara mi-a fost deseori magică datorită cărților vrăjitorești cu Harry Potter. Cu toate că urăsc canicula, îmi plac zilele acelea de lectură când o carte fantastică îmi ține companie. Au fost multe momente când visam la vacanța de vară numai pentru a citi, pentru a mă relaxa și pentru a mă ocupa de pasiunile mele.

Primul an de Harry Potter, primul an de Hogwarts

Harry Potter și Piatra Filosofală” de J.K. Rowling pornește aventura într-o lume deosebită care a schimbat viețile multor persoane din generația mea. Mă bucur că încă este o serie populară și sigur se va menține undeva în topuri și pe viitor.

În acest prim volum facem cunoștință cu Harry Potter, un băiat care locuiește alături de mătușa, unchiul și verișorul său, rude cam ciudate, stricte și deloc amuzante. După ce rămâne singur pe lume, Harry ajunge în grija acestora, dar nu se poate bucura de o viață normală. El primește ordine și trebuie să se comporte în funcție de dorințele rudelor sale.

Totul se schimbă atunci când apar bufnițe, scrisori zburătoare și elemente magice pe care rudele lui Harry fie le ignoră, fie fug de ele. Este un început pentru o aventură ce abia pornește la drum, dar care odată ce o descoperi, te va prinde în mrejele ei pentru totdeauna!

Mi-a plăcut această carte și, mereu ziceam că primele 3 volume ale seriei au ceva deosebit, de aceea sunt printre preferatele mele. Mă bucur că în Harry Potter și Piatra Filozofală am mereu ocazia să fac iar cunoștință cu personaje deosebite. E frumos să redescopăr prietenia lui Harry, Ron și Hermione și apoi să îi văd cum cresc împreună cu mine.

O ediție ilustrată de colecție

Seria aceasta ilustrată e deosebită și mă bucur nespus pentru că am mai adăugat o carte la colecția mea. Mi se pare că fanii adevărați Harry Potter vor aprecia mult un cadou de acest tip așa că sunt sigură că poți oferi și tu în dar cărțile seriei în noua variantă, cu ilustrațiile ce surprind prin stilul deosebit al lui Jim Kay.

Chiar dacă este o carte într-un format mai mare, destul de grea, poate fi citită cu ușurință deoarece te face tare curios imediat. Îmi place când citesc ediții ilustrate să îmi aloc îndeajuns de mult timp pentru a studia și ilustrațiile. Fiecare element pentru o astfel de carte contează și te ajută să pătrunzi mai bine într-o lume fantasy.

Ca un plus, această ediție are o supracopertă foarte frumos ilustrată și cu o senzație cumva catifelată. Coperta este într-o culoare simplă, un roșu potrivit cu supracoperta. Semnul de carte tip panglică este și el prezent așa că te poți bucura de o experiență completă cu această carte de lux.

Cărți, Moomini și căpșune pe timp de vară

De fiecare dată când citesc încerc să am alături și alte elemente care să mă ajute să mă relaxez. Fie că este vorba de flori, de o lumânare parfumată sau de o porție de fructe sau de alte gustări, parcă lectura merge mult mai bine așa (mai ales când nu te poți dezlipi de carte).

Vara aceasta m-am tot bucurat și de veselia pe care mi-a oferit-o bolul din email cu familia de Momini, un bol tare simpatic. M-am bucurat să găsesc la Cartepedia o serie de idei frumoase de cadouri, jocuri, jucării și povești perfecte atât pentru copii cât și pentru adulți.

Te invit pe Cartepedia să descoperi și tu aventuri minunate, fie ele cu vrăjitori și vrăjitoare, fie cu alte povești deosebite. Eu mereu găsesc o carte care să se potrivească cu starea mea de spirit (contează mult acest aspect pentru ca un cititor să nu ajungă în reading slump!).

Tu ai crescut cu seria aceasta sau este cumva copilul tău un fan Harry Potter? Cum ți se par edițiile ilustrate, bune pentru a forma o colecție specială în bibliotecă?

recenzie carte harry potter si piatra filosofala j k rowling editura arthur editie ilustrata cartepedia