recenzie carte 26 kisses si un happy end anna michaels editura epica publishing house

Rating 4/5

Recomandare de lectură: 26 Kisses și un Happy-End de Anna Michaels

Fiecare poveste de dragoste simpatică are de obicei un parcurs interesant prin care cei doi trec până ajung în punctul cel mai frumos. „26 Kisses și un Happy-End” scrisă de Anna Michaels și apărută la editura Epica Publishing Houseeste una dintre acele lecturi în care dragostea joacă un rol important alături și de descoperirea de sine.

Cum să uiți de fostul iubit: iei alfabetul la rând

Veda este o tânără care trece printr-o despărțire urâtă, fix înainte de începerea verii. Fata trece prin stări neplăcute care cumva par amplificate de posibila apropiere care apare între cei mai buni prieteni ai ei.

Dorind să-l uite pe Mark, Veda are să participe la planul propus de prietena ei Mel: să sărute până la final de vară băieți a căror inițiale să ia toate literele alfabetului la rând. Astfel începe o aventură cumva jovială și tinerească de care cu siguranță că m-am bucurat și m-a distrat.

“După ceea ce par a fi ore, marele final începe si este spectaculos –  artificii uriașe erupând unele după altele cu bubuituri îmi fac inima să-mi bată mai repede în piept, amprentele fantomatice pe care le lasă în urma lor pe cer încrucișându-se unele cu altele și estompându-se într-un amestec cenușiu de ceață și fum. Aerul miroase a pin proaspăt și a fum înțepător.” (p.35)

recenzie carte 26 kisses si un happy end anna michaels editura epica publishing house

Vara, un moment bun pentru a-ți pierde firea pentru a te regăsi

Mi-a plăcut această carte cu toate că în anumite pasaje mi s-a părut un pic cam copilărească, dar acest lucru i-a oferit un farmec aparte și mi-a adus și mie aminte de copilărie când poate luam decizii stranii și negândite. În momentul când începe vara, Veda își schimbă locul de muncă iar la noul job îl va avea ca partener pe Killian, un băiat care se dovedește total diferit de ce își imagina ea.

În jocul nebunesc al sărutărilor variate, Vee are să treacă și prin numeroase emoții în special când misiunea secretă ajunge să fie cunoscută de cine nu trebuie. Cu toate că misiunea este creată pentru a-l uita pe Mark, mi s-a părut un pic trasă de păr alegerea pe care Vee o ia despre această misiune (undeva mai spre finalul cărții).

Personajele mi s-au părut faine iar stilul autoarei Anna Michaels este unul tare plăcut, care cu siguranță v-ar însoți la fix într-un weekend, la final de zi sau într-o vacanță. Mi s-a părut tare drăguță și ideea folosită de Killian, el notându-și pe bordul mașinii versuri din melodiile care îi trezeau sentimente aparte.

“Îmi înfășoară pătura în jurul umerilor în timp ce-mi pun piciorul pe bara de protecție pentru a mă ridica pe capotă.

–  Acum privește, îmi spune.

De sub pod, putem vedea dincolo de întinderea de câțiva acri de livezi de cireși, drept în inima furtunii. Fulgerele își fac apariția la fiecare câteva minute, unul mai luminos decât altul, iar aerul este înțepător de la mirosul ploii.

Killian se așază lângă mine și se sprijină pe propriile mâini puse în spatele lui, legănându-și picioarele. Strâng mai bine pătura în jurul meu, înfiorându-mă când o altă pală de vânt îmi aruncă pe față picături reci de ploaie.” (p.169)

O carte lejeră, hazlie și cu săruturi dulci sau… ciudați

Punctez faptul că protagonista noastră are o evoluție, cu toate că este una cumva doar pe anumite planuri, nu este o evoluție drastică. Cu siguranță că un film ar fi și mai interesant după ce am citit cartea, chiar ar fi hazliu și v-ar ține curioși.

Uneori, cărțile lejere și cu haz ne pot scoate din stări proaste, oferindu-ne o porție bună de relaxare și o amintire despre zilele copilăriei când trăiam emoții puternice, dar găseam metode inovative pentru a trece mai departe. Vă invit cu drag să descoperiți cartea aceasta pe site-ul Libris, unde mereu găsesc lecturi tare faine și multe povești romantice potrivite pentru sufletul meu.

Vă plac lecturile hazlii și copilărești, și cum vi se pare subiectul acestei cărți? Ați fi sărutat în copilărie 26 de persoane pentru a trece peste o despărțire?

“–  Vee?

Vocea lui Killian plutește deasupra nisipului, blândă și puternică, genul de voce care poate să schimbe lumea dacă vrea.” (p.227)

“–  Pur și simplu o să mă uit o vreme la aceste stele ridicol de frumoase. Și dacă o să vrei să-mi spui povestea ta lungă, tragică și penibilă, n-am să mă supăr.” (p.229)

recenzie carte 26 kisses si un happy end anna michaels editura epica publishing house

recenzie carte 26 kisses si un happy end anna michaels editura epica publishing house

recenzie carte 26 kisses si un happy end anna michaels editura epica publishing house