ziua internationala a rujului cu nuante vibrante si vesele ysl rouge pour couture tropical pink milani bold matte i am cool

Ziua Internațională a Rujului – o celebrare globală a frumuseții și a emancipării

Rujul face parte din geanta fiecărei femei, fiind un accesoriu de înfrumusețare apărut acum mii de ani. Ziua Internațională a Rujului, sărbătorită în fiecare an pe 29 iulie, onorează acest produs cosmetic iconic care a jucat un rol semnificativ în sporirea frumuseții persoanelor din întreaga lume. Încă din epoca modernă, formulările și designurile fiecărui ruj au evoluat și sunt într-o continuă schimbare pentru a reflecta cât mai bine trendurile actuale și exprimarea de sine.

Eleganță încântătoare cu nuanțe îndrăznețe

Cu toate că sunt iubitoare de rujuri în nuanțe pale și nude, am multe momente când simt nevoia să fiu îndrăzneață și să port ceva diferit pe buze. De aceea am în colecția de machiaj rujuri în culori mai intense, cel mai des fiind atrasă de tonurile de roz sau cu tente de mov.

Rujul Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture este un ruj pe care îl apreciez pentru textura sa cremoasă de lux, parfumul subtil și rafinat, și nuanța de roz care radiază adaugă un zâmbet vesel pe fața mea. Este un ruj care m-a impresionat prin designul elegant cu un sistem de închidere magnetic tare plăcut și rapid. Nuanța 49 Tropical Pink nu este chiar pentru oricine, dar pe mine mă face fericită și îmi dă o stare de bine. Buzele se simt hidratate cu acest ruj așa că mă gândesc pe viitor să mi-l iau și într-o nuanță caldă de roșu.

Rujul Milani Bold Color Statement Matte Lipstick în nuanța I am Cool m-a atras prin culoarea deosebită care mă duce cu gândul la struguri. De Milani am auzit mereu laude multe așa că mi-am dorit să le încerc rujurile și chiar am făcut o alegere bună. Nuanța aceasta mi se potrivește și v-o recomand în special pentru vară, pentru un machiaj de seară sau de festival, putând apoi să folosiți culoarea și toamna sau iarna. Acest ruj se simte plăcut pe buze, iar finisajul mat este plăcut, nu usucă buzele.

Recomandare: Pentru a vă spori numărul de nuanțe din colecția de rujuri, puteți face și combinații de culori. În cazul meu, prin combinația acestor două rujuri mă bucur de un rezultat deosebit, vibrant și de o nuanță superbă pe care o căutam de mult timp. Pentru a nu murdări rujurile, recomand să aplicați un ruj pe buza de sus iar pe celălalt pe buza de jos. Uniți buzele et voila!

Evoluția rujului de-a lungul timpului

Am tot citit despre evoluția rujurilor, dar am zis să vorbim pe scurt despre cum acest accesoriu de înfrumusețare a reușit să se transforme de-a lungul timpului. Istoria rujului datează încă din antichitate, unde diverse culturi foloseau o serie de substanțe pentru a îmbunătăți culoarea și aspectul buzelor. În Mesopotamia antică, în jurul anului 3.500 î.Hr. atât bărbații, cât și femeile își aplicau pe buze pietre prețioase zdrobite. Egiptenii antici, cunoscuți pentru fascinația lor pentru frumusețe și cosmetice, descoperiseră culorile vibrante ce reieșeau din amestecul de argilă roșie și henna. În alte culturi, coloranții roșii și fructele de pădure erau rețetele de succes pentru nuanța deosebită roșiatică de pe buze.

În Evul Mediu rujul a fost asocial cu practicile păgâne așa că a fost mai puțin folosit, dar în perioada Renașterii și-a recăpătat popularitatea deoarece era asociat cu nobilimea și clasa superioară. În acest sens, Regina Elisabeta I a Angliei chiar a câștigat atenția prin buze roșii și îndrăznețe pentru acea perioadă.

Secolul XX s-a remarcat printr-o revoluție semnificativă în industria cosmeticelor, un loc important fiind ocupat și de rujuri. Recipientul stil tub a fost inventat în 1915 de către Maurice Levy, revoluționând aplicarea rujului. Simplitatea, comoditatea și portabilitatea acestui tub a făcut din el mare vâlvă în rândul populației. Pe măsură ce anii au trecut, rujul a continuat să evolueze cu diverse formule, finisaje și nuanțe, adaptându-se la tendințele în schimbare ale modei.

Ziua Internațională a Rujului celebrează nu doar frumusețea rujurilor cdus cosmetic atemporal, ci și călătoria sa prin întreaga istorie. De la civilizațiile antice și până în epoca modernă, rujul a rămas un simbol al frumuseții, al împuternicirii și al exprimării de sine.

Voi sărbătoriți Ziua Internațională a Rujului? Ce rujuri faine îmi puteți recomanda?