recenzie carte instant karma marissa meyer editura storia books cartepedia

Rating 5/5

Recomandare de lectură: Instant Karma de Marissa Meyer

Instant Karma” este una dintre cărțile acelea lejere pentru vară, de care îți e greu să te desparți. După ce am apreciat cât de fain a scris Marissa Meyer cartea „Povestea nespusă a Reginei de Cupă”, mi-am dorit mult să îi descopăr și celelalte cărți. Numai bine am făcut pentru că și de această dată am fost cucerită de o lectură superbă.

Prudence Barnett este o tânără care are o calitate ce nu este mereu în avantajul ei: perfecționismul. Mereu este corectă și nu se lasă până ce proiectele și planurile ei nu ies așa cum și-a dorit. Din momentul în care proiectul la biologie îi este dat peste cap de partenerul ei Quint Erickson, Pru devine o și mai mare inamică a acestuia și mereu îi aduce cuvinte grele.

„Zâmbește, iar în ochi i se reflectă lumina din apă și dintr-odată nu mai sunt deloc ochi căprui banali, obișnuiți, greu de descris. Sunt profunzi și captivanți.” (p.212)

recenzie carte instant karma marissa meyer editura storia books cartepedia

„– Unii ar numi-o ravisantă!

Se uită la mine. Împărțim un zâmbet. Împărțim o glumă.” (p.355)

„Cuvintele mele sunt mai mult o șoaptă.

Ochii ni se întâlnesc și, pentru o secundă – o oră – o viață –, niciunul dintre noi nu-și ferește privirea. Pe buze îi joacă acel zâmbet strâmb, abia schițat. Îmi pierd șirul gândurilor, iar rațiunea mă părăsește și mă lasă suspendată, cu respirația tăiată, captivă.” (p.404)

Aparențele pot înșela

În „Instant Karma”, o carte mai grosuță (are 484 de pagini), învățăm că este bine să fim blânzi și răbdători cu cei din jur, să le oferim ocazia să se explice și să vedem dincolo de aparențe. Uneori, cele mai bune lucruri apar fix de acolo de unde nu ne așteptăm.

Același lucru se întâmplă în momentul când Pru află “secretul” lui Quint și ajunge să îl înțeleagă mai bine. Roata merge și invers, trăirile lui Pru fiind treptat expuse, lucru ce îi va ajuta pe toți să lucreze în echipă în momentele potrivite.

O putere neobișnuită, karma bună și rea

Mi-a plăcut mult această poveste care este presărată și cu ceva realism magic, încă din momentul în care Pru începe să aibă o putere specială prin care poate „răsplăti” oamenii în funcție de faptele lor. A fost chiar un element ce a unificat cumva această carte iar tușa de tip fantastic pe care autoarea a oferit-o și în alte cărți, simt că a fost binevenită și în această situație. Mi s-a părut interesant modul prin care a apărut puterea protagonistei și chiar apreciez când autorii sunt autentici prin ideile lor.

Cu toate că a fost o carte mai lungă față de altele, m-am bucurat de fiecare dată de ea și simțeam că iau parte la un cadru cumva plin de comoditate, alături de un bun prieten. Cărțile de acest tip simt că sunt cele mai bine.

Acțiunea a evoluat treptat și m-a trecut prin diverse stări: atât de fericire, cât și de nervozitate, în acele clipe când apăreau nedreptăți sau situații tensionate pe care nici eu, nici personajele, nu le puteam face față.

Centrul de salvare al animalelor mi s-a părut un subiect nou mie, nemaiîntâlnit în cărțile prin care am trecut și chiar mi-a plăcut să citesc despre subiect cu toate că la baza lui stau niște subiecte destul de triste. La fel ca și animalele salvate în centru, și oamenii merită o a doua șansă așa că vă invit în Instant Karma de Marissa Meyer să descoperiți totul despre iubire, prieteni și ce înseamnă să primești o nouă șansă.

Este o carte care se citește cu multă curiozitate, cu personaje frumoase de care o să îmi fie dor siguranță! O poveste romantică împletită cu prietenii, momente amuzante și dificile, un centru de salvare cu animăluțe simpatice și o putere neobișnuită venită din partea Universului. Avem parte chiar și de o situație misterios-criminală (fără crime) așa că am avut parte și de mic vibe polițist. Vă invit pe site-ul Cartepedia să descoperiți și voi această carte alături de alte lecturi la fel de faine!

Voi ați citit cărțile scrise de Marissa Meyer? Credeți în karmă?

recenzie carte instant karma marissa meyer editura storia books cartepedia recenzie carte instant karma marissa meyer editura storia books cartepedia recenzie carte instant karma marissa meyer editura storia books cartepedia