recenzie carte mama pentru totdeauna rebecca fox starr sara ugolotti editura univers cartepedia

Rating 5/5

Recomandare de lectură: Mama pentru totdeauna de Rebecca Fox Starr, ilustrații de Sara Ugolotti

Mama pentru totdeauna este una dintre acele cărți ilustrate care îți oferă o stare de bine, indiferent de vârstă. Cu imaginile pline de căldură realizate de Sara Ugolotti, povestea scrisă de  Rebecca Fox Starr prinde viață în fața ochilor tăi.

Este o carte pe care o puteți citi împreună cu cei mici și să le oferiți o metodă prin care să înțeleagă anumite lucruri despre viață. Citind povestea unei fetițe care crește treptat, și a mamei sale, descoperim că în viață sunt multe momente când nu suntem fericiți, dar mama încă ne iubește.

Am asistat la câteva povestioare frumoase pe care mama i le zice fetiței sale și din care îi oferă câte un învățământ. Cred că poveștile părinților, în special ale mamelor, sunt cele de care ne este mereu dor.

Emoții greu de explicat

Emoțiile sunt greu de controlat, mai ales de către copii. Această carte îi învață despre emoții, despre cum acestea vin și pleacă. Prin astfel de povești frumoase copiii pot înțelege mai bine că nu este o rușine sau o problemă să aibă emoții intense, să plângă sau să se teama. Fiecare om le simte iar acestea trec cu timpul.

recenzie carte mama pentru totdeauna rebecca fox starr sara ugolotti editura univers cartepedia

M-a emoționat modul în care este scrisă această cărticică, încă de la început autoarea oferindu-ne o invitație în cartea ei atunci când ne simțim singuri, triști sau ciudat. Avem nevoie doar de câteva clipe de tihnă în care să ne adunăm și să înțelegem prin ce trecem.

Finalul cărții este foarte frumos și ne oferă un moment important pe care părinții îl tot trăiesc alături de copii lor: momentul când ei încep să le ofere lecții de viață părinților.

De fiecare dată când am poftă de o carte frumos ilustrată, mă uit pe site-ul celor de la Cartepedia pentru inspirație și reușesc să găsesc numeroase lecturi faine care să se potrivească în biblioteca mea. Îmi place să citesc multe cărți cu povești pentru copii, precum a fost și “Mama pentru totdeauna” iar alte dăți caut cărți pentru nepoțeii mei.

Voi aveți în suflet un sentiment aparte atunci când citiți cărți pentru copii? 

recenzie carte mama pentru totdeauna rebecca fox starr sara ugolotti editura univers cartepedia recenzie carte mama pentru totdeauna rebecca fox starr sara ugolotti editura univers cartepedia