recenzie carte balada unui final nefericit stephanie garber editura rao

Rating 4.5/5

“Niciodată nu ar recunoaște-o în fața lui, dar era prea obosită să se mai mintă. Trebuia să recunoască – iubea mirosul lui Jacks – a mere, magie și nopți reci și proaspete care o făceau să vrea să se cuibărească sub o plapumă.” (p.220)

Recomandare de lectură: Balada unui final nefericit de Stephanie Garber

Balada unui final nefericit” de Stephanie Garber este volumul 2 din seria “A fost odată o inimă frântă”. Începutul volumului mi s-a părut cumva mai domol… și chiar mă întrebam unde a dispărut entuziasmul pe care îl căpătam de fiecare dată când citeam cărțile acestei autoare.

De pe la jumătatea cărții, totul a revenit la normal: mi-a fost greu să mă abțin din a citi continuu zi de zi, acțiunea derulându-se parcă mult mai rapid, evenimentele fiind mult mai dinamice și presărate cu secrete, mistere și întrebări la care cauți răspunsul.

Povestea romantică dintre Vulpiță și Jacks e în continuare una cu tentă toxică (cum se întâmplă în multe povești, dar am ignorat acest lucru), Evangeline părând naivă și recunoscând acest lucru… Cu toate acestea, dragostea e greu de controlat, la fel și curiozitatea fetei pentru o Soartă periculoasă, pentru băiatul cu păr blond, zâmbet șiret și mereu cu un măr la îndemână. Apropo, sunt sigură că toți ne întrebasem care e misterul din spatele acestor mere pe care le mănâncă Jacks întotdeauna…

“Evangeline ar fi trebuit să îl împingă. Dar, în schimb, îl prinse de cămașă.

El zâmbi, dar nu cu blândețe. Era ca un final nefericit al unui basm, cu colți ascunși în lumina torțelor. Era o greșeală. O greșeală periculoasă. Își reaminti că tocmai atinsese altă fată. Dar era greu să îi pese când știa exact cum să o atingă pe ea, cum să o facă să se simtă dorită în tot acest timp.” (p.205)

O poveste de dragoste periculoasă, taine ascunse ale trecutului

Volumul de față ne duce mai mult în trecutul lui Jacks și astfel putem afla mai multe despre acest personaj care sunt sigură că ne făcuse pe mulți curioși. Călătorim și într-o zonă nouă, de care Jacks se pare că este legat cumva și care o va face pe Evangeline să se apropie mai mult de personajul masculin…

Este o carte care te lasă să vezi că Jacks ascunde ceva, că are o temere și o reticență când vine vorba de începerea unei noi povești de dragoste, el fiind întotdeauna rănit de încercările lui din trecut… Și să nu uităm că sărutul său omoară pe orice domniță, cu excepția adevăratei lui dragoste….

Mi-a plăcut mult și acest volum și sunt tare curioasă ce se va întâmpla în volumul 3. Sper, cu noroc, să apară la final de an pentru că nu mai am răbdare!! Cărțiile lui Garber mă liniștesc, mă fac curioasă, împletirea de magie, mister cu poveștile de dragoste și elementele fantastice fiind pe placul meu.

Vă invit să citiți și celelalte cărți ale autoarei, toate fiind disponibile pe site-ul celor de la Cartepedia fără de care eu nu m-aș putea bucura așa des de lecturi minunate, în trend, cărți care mă țin cu sufletul la gură!

Vouă vă plac cărțile fantastice cu povești romantice periculoase? 😳

“- Nu te las să mori.

O singură picătură de apă curse de pe genele lui Jacks pe buzele ei. Era ca o picătură de ploaie, dar privirea din ochii lui părea să fie mai mult ca o furtună.

Ar fi trebuit să fie prea întuneric să îi vadă expresia, dar luna lumina tot mai tare cu fiecare secundă, încadrând pomeții lui Jacks în timp ce el o privea cu mult prea multă intensitate.

Dintr-o dată, oceanul era silențios în comparație cu inima ei, sau poate era inima lui.” (p.104)

 

recenzie carte balada unui final nefericit stephanie garber editura rao recenzie carte balada unui final nefericit stephanie garber editura rao recenzie carte balada unui final nefericit stephanie garber editura rao recenzie carte balada unui final nefericit stephanie garber editura rao