recenzie carte aventuri in momilandia roman grafic palaria vrajitorului tove jansson editura arthur minigrafic cutie muzicala moomin cartepedia

📚 În ultima vreme m-am tot amuzat la culme cu familia de momini și pot spune că e o plăcere să le descopăr aventurile. Am găsit cărțile cu Moomin (atât pe cele în română, cât și unele în engleză) pe site-ul celor de la Cartepedia unde am descoperit și diverse jocuri, jucării și povești minunate care sigur v-ar face fericiți pe voi sau pe cei dragi.

Este o plăcere să citesc cărți pentru copii, dar acestea cu familia de momin mi se par potrivite și pentru adulți deoarece le putem înțelege cu alți ochi și cred eu că ne vor amuza și mai tare. V-am mai spus că autoarea finlandeză Tove Jansson chiar a creat niște personaje memorabile, acești momini albi care seamănă cu un fel de hipopotami, dar și alți prieteni hazlii pe care sigur o să-i îndrăgiți.

Rating 5+/5

Recomandare de lectură: Aventuri în Momilandia #2 de Tove Jansson, roman grafic

⭐️ Aventuri în Momilandia (Vol. 2) e un roman grafic dintr-o serie faină. În acest nou volum apărut în colecția MiniGrafic de la editura Art, am regăsit 4 întâmplări hazlii, care mi-au intrat imediat la suflet. Fiecare momin trece prin o serie de peripeții și stări, apar personaje noi precum sunt Energigi sau dna Filifionca.

Mi-a plăcut acest roman grafic și vă anunț că nu se citește extrem de repede, chiar durează ceva, deoarece fiecare cadru este încărcat de desene interesante, cu detalii subtile pe care e important să le urmărești și să le apreciezi în timp ce citești și textul.

Toate cele 4 povești (Momi și iarna nebună, Menajera Momimamei, Momi își face casă, Momi începe o nouă viață) din carte sunt amuzante, diferite și te învață cumva ceva într-un mod unic, specific autoarei Tove Jansson pe care o apreciez tare mult.

În “Momi și iarna nebună” familia de momini se chinuie să hiberneze odată cu venirea iernii. Ei încearcă să respecte tradițiile din străbuni, dar se pare că hibernatul nu e pentru ei. Tare amuzanți, aceștia ajung cumva afară, în zăpadă, și participă la competițiile sportive organizate de fermecătorul Energigi, un tip care iese pe primul loc când vine de schiat. Este o poveste tare drăguță în care am observat cum fiecare momin și personaj își exprimă trăirile într-un mod brut, direct. Asistăm la tristețea Mimbei care e îndrăgostită lulea și suferă, la dezamăgirea lui Energigi, la frustrarea lui Momi care încearcă să o recucerească pe domnișoara Fandosica și… multe altele.

Menajera Momimamei este o povestioară care ne învață că lucrurile nu sunt mereu ce par a fi și e important să ne încredem în forțele proprii pentru a putea trăi viața cu fericire. Mi-a plăcut mult și această poveste și vă recomand să citiți și voi acest roman grafic.

recenzie carte aventuri in momilandia roman grafic palaria vrajitorului tove jansson editura arthur minigrafic cutie muzicala moomin cartepedia

Rating 5+/5

Recomandare de lectură: Pălăria Vrăjitorului de Tove Jansson

⭐️ Pălăria Vrăjitorului – PB este prima din seria Momilandia. E o carte de ficțiune, dar cuprinde și câteva ilustrații. Cu ajutorul unei pălării ciudate care transformă orice intră în ea, mominii vor trece prin numeroase peripeții.

O lectură deosebită pentru cei mici și mari, unde personajele tale preferate (Momi, Momimama, Momitata, domnișoara Fandosica, Puftabac, Smiorc, Micuța Mi etc.), mici și mari, îți vor pune zâmbetul pe buze.

Cadouri Moomin

Cu personalități aparte, personajele create de Tove Jansson au reușit să devină unele dintre preferatele mele. E imposibil să nu te îndrăgostești de ei și să dorești să îi revezi zi de zi. Cutia muzicală Moomin este o idee deosebită de cadou, potrivită pentru bijuterii sau semne de carte deosebite.

Îmi place că are un colorit viu, plin de veselie iar melodia de la interior emană fericire și te duce cu gândul la copilărie. Am găsit și alte cadouri și jocuri faine pe site-ul Cartepedia și m-am bucurat să citesc în această lună cărți tare faine! 😊 Deja am pus ochii pe câteva apariții faine pe care mi le rezerv pentru tura următoare.

Voi ce personaje animate aveți la suflet? De Momini știați? 😘

recenzie carte aventuri in momilandia roman grafic palaria vrajitorului tove jansson editura arthur minigrafic cutie muzicala moomin cartepedia