recenzie carte agathele kathleen glasgow liz lawson editura storia books

Rating 3+/5

Recomandare de lectură: Agathele (Agathele #1) de Kathleen Glasgow și Liz Lawson

📚 Am terminat de curând Agathele (Vol. 1) din seria cu același nume, aparținându-le autoarelor Kathleen Glasgow și Liz Lawson. Dacă îți plac misterele și cărțile polițiste, atunci această serie s-ar putea să te țină curios o perioadă bună de timp.

Castle Cove se spune că ar fi un oraș blestemat, unde mai multe fete dispar. Problemele cu băieții nu sunt nici ele departe așa că avem o combinație de tineri, school life și mistere care se învârt în jurul unei dispariții.

Poveste din două perspective

Spusă din perspectiva lui Alice și a lui Iris, cartea urmărește mai multe mistere printre care se numără și povestea dispariției lui Alice, petrecută înainte de dispariția din prezent a prietenei sale Brooke. Alice pare să fie protagonista principală, încă de la început aflând mai multe despre situația ciudată în care ea se află după ce s-a despărțit de iubitul său și a dispărut pentru mai multe zile, fără ca nimeni să știe unde a fost sau ce s-a întâmplat.

Capitolele alternează, povestea fiind continuată când de Alice, când de Iris. Au fost și diverse capitole mai scurte ce conțineau conversații pe chat dintre mai multe personaje. Personal, mie acele capitole scurte mi se păreau obositoare din cauza pesudonimelor foarte scurte pe care la aveau personajele și cu care mi-a fost dificil să mă acomodez.

Mi-a plăcut că autoarele au creat o poveste cumva antrenantă, dar și chill. Eu sunt un fan al cărților de tipul Nancy Drew care sunt din categoria de cosy mysteries, dar Agathele mi s-a părut că are un alt vibe, poate unul mai actual…

Un final neașteptat

Mi s-a părut o lectură plăcută, lejeră, iar finalul mi-a plăcut deoarece nu mă așteptam la el! Din seria, oare cine este criminalul… Îți vin multe idei în minte, dar nu te gândești mereu la adevăratul inculpat. 🧐 Cred că am nevoie de mai mult exercițiu la capitolul acesta, ca să pot ghici criminalul. Cu toate că seria nu se ridică la rangul de Agatha Christie, mi se pare un început bun și sunt curioasă ce se va întâmpla în următorul volum. Îmi place mult și coperta cărții care are un vibe cosy, misterios și tineresc, fiind un motiv în plus pentru care am fost atrasă de serie.

Pândesc pe Cartepedia și continuarea acestei cărți, dar și alte lecturi interesante pe care am pus ochii și care mi-au stârnit curiozitatea. Abia aștept să îți mai arăt ce cărți voi citi și în luna lui martie!

❓️❓️ Ție îți plac cărțile în stil detectiv? Ai recomandări pentru mine? ❓️❓️

recenzie carte agathele kathleen glasgow liz lawson editura storia books recenzie carte agathele kathleen glasgow liz lawson editura storia books recenzie carte agathele kathleen glasgow liz lawson editura storia books