Pedichiura, la fel de importantă ca și manichiura

Pe cât de importantă este manichiura, la fel de importantă este și rutina pentru îngrijirea pedichiurii. Deseori se întâmplă să neglijăm pedichiura, fie din motive de lene, fie din lipsă de timp, fie din cauza lipsei unei truse potrivite pentru realizarea pedichiurii.

solingen pila profesionala calcaie

Instrumentele esențiale pentru o pedichiură frumoasă

Atât o femeie, cât și un bărbat, trebuie să știe cum să aibă grijă de pedichiura sa. Doar alegând instrumente profesionale pentru pedichiură te poți bucura de rezultatele cele mai bune și de mai puțini nervi.

Cu produse profesionale poți tăia unghiile mult mai ușor, îți poți îngriji cuticulele și netezi picioarele. Astfel, te bucuri la final de o pedichiură perfectă.

O pedichiură completă cuprinde 2 pași esențiali: mai întâi pornești cu tăierea și pilirea unghiilor, treci la îngrijirea cuticulelor, iar la pasul următor acorzi atenție tălpilor și călcâielor.

Pasul 1: îngrijirea unghiilor

Pentru a îngriji unghiile picioarelor ai nevoie de o trusă de pedichiură de calitate. Modelele de truse pedichiură Solingen sunt printre cele mai lăudate și oferă rezultate de excepție.

O trusă pentru pedichiură ar trebui să cuprindă musai un clește pentru unghiile de la picioare, o forfecuță de unghii, o pilă de unghii, o chiuretă pentru curățarea unghiilor și pentru zonele mai greu accesibile și o spatulă pentru cuticule. Cu toate aceste instrumente elegante, realizate din materiale specifice, de calitate, poți începe rutina ta pentru pedichiura perfectă.

Pasul 2: îngrijirea picioarelor

Continuă apoi cu o grijă potrivită pentru picioarele tale. Cu o pilă profesională pentru călcâie, tălpile și călcâiele sunt mult mai ușor de netezit. La final, toată munca ta va da rezultate, pielea căpătând un aspect mai sănătos și frumos. Alege pila pentru picioare în funcție de gradul de abrazivitate. De obicei, pilele au 2 suprafețe au abrazivitate diferită: o parte mai dură pentru îngrijirea pielii întărite și crăpate a călcâielor, o parte mai fină pentru a finisa rezultatele.

Sfat: Pentru elimina excesul de piele moartă de pe călcâie și tălpi, dar și pentru tăierea cu ușurință a unghiilor, întotdeauna înmoaie picioarele în apă caldă. Poți adăuga sare de mare și uleiuri esențiale pentru a face tot procesul mult mai relaxant.

Recomandări pentru o pedichiură cât mai sănătoasă

Îngrijirea unghiilor de la picioare nu este dificilă, dar trebuie să ții cont de câteva reguli de bază și de mici trucuri care poate nu îți sunt familiare.

  • alege o trusă profesională pentru pedichiură – te vei bucura instant de mult mai multe beneficii prin comparație cu o trusă clasică pentru unghii
  • nu folosi instrumentele pentru manichiură – folosește doar instrumentele speciale pentru pedichiură, pentru a evita transferul ciupercii
  • nu curăța sub unghii cu instrumente ascuțite – scapă de acest obicei pentru a preveni orice infecție nedorită
  • nu rotunji unghiile – păstrează forma naturală a unghiilor pentru a evita riscul de unghii crescute sub piele
  • nu împărți trusa de pedichiură cu alți membri ai familiei

Chiar dacă nu îți expui mereu unghiile picioarelor, grija pentru ele este extrem de importantă. O pedichiură întreținută îți te va scăpa de grija momentelor când îți expui picioarele pe neașteptate, dar îți permite și să menții o stare de sănătate a unghiilor tale.

Rutinele de îngrijire a unghiilor de la picioare ar trebui realizate mai des dacă dorești să te bucuri pe termen lung de unghii frumoase, sănătoase și mereu întreținute.