recomandare joc jocuri societate boardgames ceata peste carcassonne

Recomandare de joc de societate: Ceață peste Carcassonne de la Oxygame

💙🎲🧸 Zilele de toamnă și-au pus amprenta pe noi. Acum zilele sunt mai scurte, mai reci, și iarna este și ea destul de aproape. Activitățile din interior sunt deseori cele care ne țin ocupați, mai ales după o zi lungă. De aceea am pregătit o nouă recomandare din seria de jocuri care sper să vă încânte și pe voi.

Pentru a te relaxa la final de zi sau în weekend, jocurile de societate sunt o alegere tare faină. Am descoperit mai multe modele pe site-ul celor de la Cartepedia potrivite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, sau chiar pentru întreaga familie.

Joc de sine stătător sau în combinație cu jocul de bază Carcassonne

💙 Ceață peste Carcassonne realizat de Klaus-Jürgen Wrede este unul dintre jocurile pe care pusesem ochii recent. Am tot auzit de seria Carcassone de la prietena mea și de pe internet așa că am devenit curioasă. Această nouă extensie pentru jocul de bază e tare faină deoarece poate fi jucată și de 1 singură persoană, și nu ai nevoie de jocul de bază.

👻Tema acestui joc de cooperare e mai “înfricoșătoare” și mi se pare potrivită pentru anotimpurile reci: deasupra câmpurilor se adună ceața care înghite așezăminte întregi înspăimântându-i chiar și pe cei mai viteji cavaleri. Sufletele zbuciumate se trezesc așa că avem parte și de o serie de fantomițe.

Jocul începe cu jetonul de start în centru pe care plasați 3 fantome din cele 15. 1 meeple (prescurtarea vine de la My-People) va fi așezat pe planșa mare, la Start. În total sunt 6 nivele fiecare având un aranjament și un nivel de dificultate din ce în ce mai mare.

Jetoanele amestecate și întoarse cu fața în jos vor fi utilizate pentru a completa jetonul de start. Trebuie să completăm imaginea de ansamblu, continuând elementele existente. 2 cartonașe trebuie să aibă o latură comună pentru a putea completa planșa.

1 meeple poate fi poziționat pe drum, castel sau  ceață iar rolul jocului este de a ține sub control spiritele care apar din ce în ce mai multe pe planșa de joc.

Jocul poate părea un pic complex la început, dar odată ce te obișnuiești cu el și cu toate regulile, este foarte interesant. Desigur că jocul e din ce în ce mai interesant și tensionat odată cu evoluarea nivelului și cu cât sunt mai mulți jucători.

O să vă arăt poze și filmulețe pe social media atunci când voi juca jocul în perioada sărbătorilor și sper să vă atragă și pe voi (pozele următoare au rol de exemplificare a cutiei).

Vârstă: 8+ ani
1-5 jucători
Jocul poate fi combinat și cu jocul de bază Carcassonne.

recomandare joc jocuri societate boardgames ceata peste carcassonne recomandare joc jocuri societate boardgames ceata peste carcassonne recomandare joc jocuri societate boardgames ceata peste carcassonne recomandare joc jocuri societate boardgames ceata peste carcassonne