recenzie carte ipoteza iubirii ali hazelwood editura litera blue moon

Recomandare de lectură: Ipoteza iubirii de Ali Hazelwood

💥 Folosește codul IPOTEZA10 (REDUCERE 10% + TRANSPORT GRATUIT) la comanda cărții Ipoteza Iubirii pe siteul editurii Litera.

📚 O lectură hazlie și siropoasă, cu replici inteligente și amuzante, Ipoteza iubirii ne prezintă cum destinul poate reuni chiar și cele mai ciudate tipuri de personalități atunci când există un pic de înțelegere.

📚 Avem una bucată studentă la doctorat (Olive) și una bucată profesor tânăr, sexy și sobru care taie în carne vie orice student (Adam). Pornind de la un sărut din greșeală, această poveste de dragoste experimentală evoluează până are să se transforme în ceva neașteptat. Vă invit la lectură! 📚😘

Un sărut, nimic mai mult

Cam așa încep primele capitole din Ipoteza Iubirii. Dorind să-i demonstreze prietenei sale că se află la o întâlnire amoroasă, Olive ajunge să sărute la întâmplare primul bărbat pe care îl găsește pe holul universității. Numai bine că întâmplarea face ca bărbatul să îi fie un profesor care își face toți studenții să iasă plângând din clasă. Un profesor tare dur și direct care ascunde și el propriile lui secrete și trăiri.

Cartea e presărată cu momente tare hazlii, schimburi de replici sarcastico-amuzante, precum este și discuția de după sărutul neplanificat când Adam o șantajează pe Olive deoarece i-a furat un sărut fără acordul lui.

“Asta era viața ei acum.

Avea s-o ucidă pe Anh pentru asta. Adam era așa de înalt, încât gura ei nu era chiar la nivelul urechii lui. Îi simțea mirosul – mirosul lemnos al șamponului, săpunul de corp și încă ceva sub toate astea, întunecat, plăcut și curat. Totul părea familiar, iar după câteva secunde, Olive și-a dat seama că asta era din cauza ultimei dăți când fuseseră așa de apropiați. Din cauza acelei Seri. Din cauza sărutului.” (p.100)

O relație experiment

Aflându-se într-o încurcătură, Olive ajunge să intre într-o relație cu beneficii. Totul devine din acel punct mult mai încurcat și amuzant (pentru cititor). Momentele în care Olive și Adam trebuie să se comporte ca un cuplu sunt pline de tensiune sexuală cât și de amuzament deoarece ei vor trebui să facă diverse acțiuni care sunt un pic peste mână: să se dea cu SPF în mijlocul unor mulțimi, să se prefacă că vorbesc și se sărută cu toate că nu prea știu ce să discute, să aibă întâlniri ocazionale la cafea….

Cu toate că lectura e hazlie, avem parte și de lucruri sau teme mai serioase precum este lipsa de atracție sexuală a lui Olive în general, greutatea de a forma legături emoționale intime, subiect ce îi creează și câteva tensiuni în viață. Cu toate acestea ni se demonstrează că deseori prin comunicare se pot rezolva multe probleme sau insecurități.

Cărțile romantice mi-au plăcut întotdeauna. Mi s-au părut relaxante, pline de un sentiment frumos de speranță chiar dacă nu toate au finalul mult așteptat. Ipoteza iubirii este o carte frumoasă, amuzantă, plină de tensiune și de lucruri neașteptate. E un rollercoaster care te ține prins în cursa lui de cuvinte care curg unul după altul mai rapid decât gândurile care îți trec prin minte.

Ție îți plac cărțile romantice și amuzante?

recenzie carte ipoteza iubirii ali hazelwood editura litera blue moon

recenzie carte ipoteza iubirii ali hazelwood editura litera blue moon recenzie carte ipoteza iubirii ali hazelwood editura litera blue moon recenzie carte ipoteza iubirii ali hazelwood editura litera blue moon

RECENZIE CARTE 📚 Ipoteza iubirii de Ali Hazelwood