recenzie carte micul ghid al stilului audrey hepburn editura rao

Rating 5/5

Recomandare de lectură: Audrey Hepburn. Micul ghid al stilului

🩰 Audrey Hepburn a fost o femeie minunată care a revoluționat lumea stilului feminin.

👗 În “Audrey Hepburn. Micul ghid al stilului” regăsim informații despre viața starului de cinema Hepburn, detalii despre cariera ei, colaborările ei cu Givenchy, viața amoroasă și inspirația care a devenit pentru toate femeile din lume. Autoarea Caroline Jones a strâns la un loc o serie de informații și îmi place mult selecția făcută.

Audrey Hepburn a redefinit feminitatea și a popularizat The Little Black Dress

🛍 Într-o eră în care feminitatea era definită de senzualitate și forme ale corpului (Marilyn Monroe), Audrey Hepburn a reușit să aibă un impact nemaivăzut. Chiar și în prezent femeile sunt în continuare inspirate de eleganța simplă a lui Audrey Hepburn și încearcă să arate sau să se îmbrace ca ea.

👀 Cu ochii ei de căprioară, sprâncene bine definite, o coafură îndrăzneață în stil băiețesc, statură înaltă, atletică, firavă, Audrey devine o inspirație pentru toate femeile din lume, colaborările cu Hubert de Givenchy aducând-o la un nou nivel, în special după ce a popularizat “the little black dress” pe care a purtat-o în binecunoscutul film Mic dejun la Tiffany. Desigur că acum fiecare femeie încearcă să aibă măcar o rochie neagră în garderobă care să se potrivească pentru orice ocazie.

În semn de admirație pentru Audrey, Hubert de Givenchy a creat parfumul denumit Little Black Dress (La petite robe noire) care a impresionat-o așa mult pe Hepburn încât nu a dorit să îi revină niciun ban din urma vânzărilor viitoare.

Simplitatea înseamnă feminitate

🩰 Fără efort, tocuri sau rochii senzuale, ci cu rochii în linii mai drepte și elegante și balerini, Audrey a definit feminitatea într-un nou mod. De asemenea a fost Ambasador Special UNICEF inspirată și de ajutorul primit de la această agenție umanitară atunci când a avut o copilărie dificilă în contextul ocupației naziste din Olanda.

📚 Mi-a plăcut această carte tribut care include numeroase detalii despre Audrey și fotografii în care i se vede evoluția și frumusețea până în ultimii ani ai vieții când a fost răpusă de cancer. Mi-a părut rău pentru toate traumele din trecut, foametea prin care a trecut, dar a demonstrat că poți face foarte multe atunci când ești recunoscător pentru viața pe care o ai. Cu multă muncă și dedicare se poate ajunge departe.

În plan amoros, Audrey a avut doi soți și doi copii. De ambii a divorțat după mai mulți ani, însă ultimul ei mariaj este văzut cu ochi buni de fani cu toate că mulți au presupus că acesta a înșelat-o pe Audrey.

recenzie carte micul ghid al stilului audrey hepburn editura raocv

 

recenzie carte micul ghid al stilului audrey hepburn editura rao

HAUL CĂRȚI 📚 Andreea Marin, Audrey Hepburn, Complexul fetei cuminți, Seria TOG