recenzie carte cum se danseaza in pereche nicola yoon editura youngart

Recenzie carte: Cum se dansează în pereche de Nicola Yoon

💜👩🏻‍🤝‍👨🏼 “Cum se dansează în pereche” este o carte care ți se strecoară în suflet pentru ca mai apoi să te dărâme fix când ești vulnerabil. Am tot auzit despre cărțile scrise de Nicola Yoon, dar aceasta este prima pe care am pus mâna și nu regret.

Este o carte foarte frumoasă, stilul lui Nicola Yoon e foarte plăcut și abia aștept să-i citesc și celelalte cărți. Vă recomand cu drag această autoare despre care auzisem numai laude!

Suferința copiilor din cauza părinților divorțați

🌟 Evie suferă după divorțul părinților ei din cauză că știe adevărul: tatăl său o înșelase pe mama ei. Cu toate acestea nu înțelege cum mama și sora ei Danica pot să-și continue viețile și să mai vadă dragostea în jur.

🌟 Cu toate acestea Evie (Yvette) va avea multe lecții pe care să le învețe despre dragoste și viață. Viața nu este formată doar din momentele triste așa că trebuie să ne bucurăm de tot drumul care se desfășoară înaintea noastră.

recenzie carte cum se danseaza in pereche nicola yoon editura youngart

“- Atunci trebuie să-ți desfaci și tu dread-urile, zic încercând să mă redresez.
Își desface legătura cu o mână. Dread-urile îi cad pe umeri în jurul feței.
Ni se întâlnesc privirile și parcă ne unește un fir, ceva, un al șaselea simț. Acea părticică infimă și nesăbuită din mine vrea să se agațe de firul ăla, să vadă încotro duce. Altă parte, mai considerabilă și mai rațională a mea, vrea să facă rost de o imensă foarfecă metaforică și să toace firul ăla bucățele.” (p.115)

Elemente magice: Evie vede viitorul

🌟 Magia se strecoară în viața lui Evie și cărțile o vor duce pe un drum nebănuit al dragostei, dansului și al suferinței. Elementul magic mi-a amintit de vremea când citisem Cartea Viitorului de Cecilia Ahern (mintea lucrează în forme inexplicabile făcând așa legături!).

Realismul magic este prezent în cartea lui Yoon și cred că astfel cartea a căpătat și mai multă uniformitate. Magia este deseori prezentă în viața noastră și nu o vede. Ea ne învață despre lucrurile triste (atunci e o povară), dar noi trebuie să învățăm despre fericirea pe care magia ne permite s-o vedem: clipele minunate ale vieții, ale iubirii.

Prietenii mereu ne sunt alături

Cartea Cum se dansează în pereche ne îmbrățișează și cu tema prieteniei. Astfel avem un grup bine închegat de prieteni: Evie, Martin, Cassidy și Sophie. Ni se prezintă destule informații și despre personajele secundare așa că ele sunt conturate cât de cât pentru ca noi să avem în minte o imagine de ansamblu.

Nicola Yoon ne poartă într-un mic carusel al prieteniei care ne demonstrează că și în momentele grele rămâne neschimbată. Indiferent de alegerile pe care le fac prietenii noștri noi trebuie să-i susținem pe drumul lor!

Dragostea și dansul

Am regăsit încă un element deosebit în această carte: dansul. Nu am citit prea multe cărți care să discute despre dans, dar a fost interesant să învăț alături de Evie și X cum se dansează. Fifi, cea care îi instruiește pe tinerii învățăcei este tare hazlie și e un personaj puternic, deosebit, aparte. Chiar a fost neașteptat să plutesc într-o sală de dans și să mă amuz atunci când personajele greșeau în timp ce învățau.

O carte foarte frumoasă, emoționantă, drăguță, adolescentină, colorată și plină de magie pe care v-o recomand din suflet! Cum se dansează în pereche reușește să te cucerească și să te poarte în dansul ei, în dansul dragostei și al vieții. Puteți găsi cartea pe site-ul celor de la Libris, librăria online cu multe cărți faine!

Tu ai citit cărți scrise de Nicola Yoon? Ți-ar plăcea să ai o putere specială și să vezi în viitor?

recenzie carte cum se danseaza in pereche nicola yoon editura youngart recenzie carte cum se danseaza in pereche nicola yoon editura youngartrecenzie carte cum se danseaza in pereche nicola yoon editura youngart