recenzie carte cartea alinarii matt haig editura nemira orion

Rating: 3/5

Recomandare de lectură: Cartea alinării de Matt Haig

Fiecare carte are un scop pentru noi. Ne oferă un învățământ chiar dacă noi nu sesizăm acest lucru încă din prima clipă. O lectură ușor de parcurs și de avut la îndemână seara înainte de somn sau atunci când ai câteva momente de respiro este cartea populară Cartea Alinării despre care am tot auzit în ultima vreme.

Matt Haig este un autor despre care v-am mai vorbit pe blog și care, prin prima de persoană care a suferit de depresie, reușește să ofere în acest volum (dar și în alte cărți de-ale sale) un fel de sfaturi pentru cei care trec prin momente grele.

O carte pentru toți cei suferinzi

Fie că treceți prin momente mai mult sau mai puțin grele, a fi om înseamnă a avea parte de clipe rele și clipe bune. În momentele când viața pare dificilă avem nevoie de câteva momente în care să nu mai punem presiune pe noi și să reușim să ne relaxăm.

Citind Cartea Alinării reușim să înțelegem că toți suntem la fel, toți trecem prin momente în care parcă sfârșitul lumii e aproape. Zilele mai bune vin, dar trebuie să avem răbdare de fiecare dată.

recenzie carte cartea alinarii matt haig editura nemira orion

Capitole scurte cu povești variate

Cartea Alinării este, pe scurt, un soi de jurnal al autorului. Trecând prin momente grele depresive, Haig a făcut zilnic diverse notițe pe care le-a grupat mai apoi în această carte. Întâlnim capitole scurte de câteva rânduri, dar și unele de câteva pagini. În principiu sunt capitole destul de mici pe care le poți citi oriunde și oricând. Un învățământ sau mai multe în fiecare zi. Tematica capitolelor (dacă le putem numi capitole) este variată așa că să nu vă așteptați la ceva anume.

Viața obișnuită este normală

Privim zilnic pe social media, la televizor sau poate într-un film ideea de viață perfectă, de lipsa problemelor. Desigur că realitatea adevărată, problemele, sunt încă prezente în aceste medii din ecranele digitale, dar noi ajungem să alegem doar aspectele pozitive. Uneori doar acestea ne sunt prezentate. Creierul nu mai procesează care e de fapt realitate și cum simt și alți oameni… Trebuie să ne amintim că a avea parte de o viață normală (plictisitoare în aparențe) este perfect normal și sănătos! Dacă o viață normală, cu rutine e apreciată cum trebuie o să fiți foarte fericiți! Învățați să apreciați lucrurile mărunte ale vieții!

Cu toate că nu este o carte de nota 10, citind câteva pagini în fiecare zi (sau la nevoie) această carte îți reamintește că e uman să ai momente grele, să simți anumite lucruri și să nu mai pui presiune pe tine din cauza societății.

Tu ai citit Cartea Alinării? Pe tine ce te alină în momentele grele?

recenzie carte cartea alinarii matt haig editura nemira orion recenzie carte cartea alinarii matt haig editura nemira orion recenzie carte cartea alinarii matt haig editura nemira orion