recenzie carte ilustrata pisica lui monet editura carusel lily murray becky cameron

Rating: 5/5

Recomandare de lectură: Pisica lui Monet de Lily Murray și Becky Cameron

Printre cărticelele noi ale lunii aprilie am și o carte ilustrată foarte frumoasă de pe Cartepedia. Este vorba de o cărticică simpatică în ton cu albumele de artă cu Claude Monet pe care vi le-am prezentat recent.

Pisica lui Monet este o carte frumoasă pentru copii și adulți, pentru iubitorii de artă și de povești hazlii. Cartea prezintă o mică părticică din viața pictorului francez Claude Monet într-un mod unic, amuzant și reimaginat.

Chika, pisica de porțelan care prinde viață

Povestea este legată de un fapt real, de pisica de porțelan pe care Claude Monet o deținea și care a fost dată mai departe ca “moștenire” în familie. Această pisicuță prinde viață în cartea de față și vom urmări o serie de peripeții prin care pictorul trece în încercarea de a prinde pisica.

Ilustrațiile din carte sunt superbe, ele fiind reinterpretări ale unor tablouri pe care Claude Monet le-a pictat. De data aceasta interacționăm cu tablourile lui într-un mod dinamic, hazliu și neașteptat! Vă invit și pe voi să pășiți în operele de artă ale lui Monet și să vă bucurați de călătorie.

recenzie carte ilustrata pisica lui monet editura carusel lily murray becky cameron

Pictorul Claude Monet

Recent am aflat mai multe detalii despre Monet așa că o să le împărtășesc pe scurt și cu voi. Pictorul Claude Monet face parte din categoria pictorilor impresioniști. Față de alți impresioniști, Monet a preferat să picteze foarte mult din atelierul său natural, adică să stea în mijlocul naturii, în aer liber.

Inspirat de alți pictori, dar și de natura din jur și de oameni, Monet s-a jucat mult cu inflexiunile de lumină și a redat diverse scene din porturi, cadre din natură sau grădini. A realizat foarte multe picturi în ulei.

Spre final de viață a fost apreciat mult mai mult pentru creațiile sale așa că a putut să își cumpere o casă cu grădină mare la Givenry unde a creat o oază plină de flori, nuferi, plante și un pod japonez pe care le-a pictat și repictat până în momentul morții sale.

Marii artiști ne pot oferi multă inspirație atunci când dorim să fim mai creativi. Citind despre Claude Monet m-am simțit impulsionată de a crea mai mult într-un mod mai liniștitor și răbdător. Creațiile sale mi se par impresionante, pline de muncă și viziunea sa pare ruptă din altă lume chiar și pentru vremurile actuale.

Cum vi se pare această carte ilustrată? Credeți că e o idee bună pentru ca cei mici să afle mai multe despre Claude Monet?

recenzie carte ilustrata pisica lui monet editura carusel lily murray becky cameron