ce carti a adus mosul sub brad heartless marissa meyer aventurile porcului de craciun j k rowling cartepedia lacul lebedelor nemi

Lectura este un lucru magic! Cei ce nu o înțeleg au multe de pierdut! 🦋

📚 Cărțile pentru perioada Crăciunului, a iernii, au și ele o magie aparte. Te fac să visezi și mai mult. Printe cărțile pe care mi le-am ales de Crăciun de pe Cartepedia se numără și 3 minunății pe care le aveam pe lista mea de dorințe.

📚 Lacul Lebedelor de Valeria Docampo este o carte ilustrată care redă piesa de balet cu același nume. O poveste atât de minunată, dar atât de tristă, despre o dragoste neîmplinită.

Ilustrațiile sunt atât de frumoase! Însoțite de câteva paragrafe de text, îți fac ochii să danseze ca și când ai fi prezent la o scenă reală de balet. La finalul cărții avem și un mic istoric despre “Lacul Lebedelor” lucru ce mi s-a părut foarte fain!

Vă recomand din suflet această poveste, indiferent de vârsta pe care o aveți. După ce am citit-o, îmi doresc și mai mult să văd piesa de balet cu Lacul Lebedelor… De asemenea, tot la editura Nemi puteți găsi și cartea Spărgătorul de Nuci de George Balanchine care este fix pe aceeași idee.

Perfect book for Christmas! 🌟 Mărețele aventuri ale Porcului de Crăciun de J.K. Rowling a fost o surpriză mare când a apărut în România! Nu știam că Rowling mai are o carte plănuită, tot pentru copii desigur, dar e pentru oricine.

Încă de la primele pagini autoarea reușește să trezească în cititor sentimente calde și frumoase ce țin de copilărie.

Legătura unui copil și a porcușorului său din pluș este descrisă foarte drăguț și cumva ascunde trăirile intense pe care băiatul nu le arată cu adevărat celor din jur.

Voi aveați/aveți o jucărie dragă? 🤗 Eu cu siguranță încă sunt iubitoare de plușuri și am o grămadă care îmi sunt dragi și îmi șoptesc ca și în copilărie (sau poate mai mult 😂😂).

“După toate aventurile prin care a trecut, UP a căpătat un miros interesant, care lui Jack îi plăcea foarte mult. Era un amestec de mirosuri din toate locurile prin care trecuse UP în aventurile lui, împreună cu mirosul grotei întunecate și calde de sub învelitoarea lui Jack și o urmă din parfumul lui Mami, deoarece, când venea să-i spună noapte bună lui Jack, Mami îl îmbrățișa și îl săruta întotdeauna și pe UP.” (p.11-12)

❤ Regina de Cupă era doar o fată îndrăgostită pentru prima dată….povestea ei fiind cu mult înaintea lui Alice care a căzut prin gaura de iepure.

🌟 Magie, nebunie, moșteniri și dragostea pentru un Joker de la curte, toate fac din Heartless. Povestea nespusă a Reginei de Cupă de Marissa Meyer o carte cu o poveste aparte.

“Mi-am imaginat-o pe Regina de Cupă ca pe un fel de întruchipare a pasiunii nestăpânite – o Furie oarbă și fără țel.” – LEWIS CAROLL

Tu ai adăugat cărți noi în bibliotecă în luna lui decembrie? 😘📚