Începem săptămâna cu un vibe pozitiv, cu relaxare și cu puțină lene după acest weekend. 😂 Toți dorim un weekend cât mai lung, dar de ce nu-l facem să se adeverească? 🤔 Desigur că nu toți ne permitem acest lux, dar cu siguranță că putem la început sau final de zi (sau ambele, de ce nu?) să ne oferim niște clipe de răgaz, clipe în care să fim noi cu noi, să facem meditație 🧘, să ne organizăm gândurile 💆, să ne oferim un boost de energie ⚡, sau să devenim mai relaxați pentru somnul de seară. Toate aceste mici clipe alocate nouă ne vor ajuta să fim mai creativi și să ne bucurăm mai mult de viață și de cei din jur. 💖

Îndeletniciri pentru conectarea cu tine

🔮 Pentru a investi mai mult timp în clipele acestea de spiritualitate și relaxare, mi-am luat de pe Cartepedia două ajutoare pe care am pus ochii de ceva timp:

📚 Cartea Totul despre cristale. Ghidul complet al cristalelor şi întrebuinţarea lor (Vol. II) de Judy Hall.
Acest volum îmi completează seria și sunt tare mulțumită de calitatea acestor cărți. Îmi place că și în acest volum am extrem de multe informații despre cristale. Apropierea mea de cristale nu este nouă, dar interesul pentru ele devine mai mare pe zi ce trece. Nu cunosc îndeajuns de multe informații despre ele, dar mă fascinează și simt că “terapia” cu cristale poate să fie doar o metodă pentru a mă regăsi pe mine și pentru liniștire.

🔮 Oracolul fazelor lunare. Set de 44 de cărți oracol și un ghid – acesta este un set de cărți oracol care are ca tematică fazele lunii și zodiile.
Mi se pare atât de frumos creat, cu imagini relaxante și faine. Poți să îți călăuzești traseul și mintea folosind un set de lamele de acest tip (vine și cu ghid ajutător). Am descoperit cam de 1 an cărțile oracol și am câteva seturi. Mi se par foarte interesante. 😍 Poate pe viitor vă arăt mica mea “colecție”. Sper să apară mai multe modele în România.

O carte bună îți va relaxa mintea întotdeauna

Alături de aceste mici îndeletniciri de practicat acasă, nu uităm de lectură! Una dintre cărțile de ficțiune care mă pasionează acum este una de care doream să mă apuc de mult timp. E o carte foarte bună și o să mai am încă 6 volume la rând!

📚 După (prea) mult timp am zis să ofer o șansă seriei faimoase “Tronul de cleștar” de Sarah J. Maas. Sunt captivată de această carte și de personajele ei. Calena este cea mai bună asasină, însă e capturată și pusă la săpat în mine. După o vreme, căpitanul Westfall îi propune acesteia libertatea în câțiva ani, dar îi cere un serviciu destul de mare. Calena va ajunge într-o competiție până la moarte alături de alți asasini, dar această competiție îi promite libertatea pe viitor, libertatea în care poate vedea soarele, poate simți vântul și ploaia, poate mânca ce dori.. Destinul celei mai tinere și mari asasine care crezi că va fi? Pe mine seria aceasta cred că mă va ține în suspans!

📚 Autoarea face ravagii cu seriile ei așa că sper să mă cucerească și pe mine universul acesta magic! Nu de alta, dar nu m-ar deranja să am o serie de 7 volume în bibliotecă….🤣🤣 Nu se întâmplă prea des acest lucru. Tu ești fan Sarah J. Maas? 📚🌟😘

Weekendurile sunt pentru joacă și jocuri

✨ Weekendurile sunt făcute pentru relaxare! Ar trebui să ținem mai des cont de acest aspect, să ne detașăm de online și stresul din timpul săptămânii de muncă.

✨ Jocurile de societate și puzzleurile sunt o idee bună pentru a ne relaxa singuri sau împreună cu cei dragi. La Cartepedia aveți o listă mare din care să alegeți: boardgames, cărți de joc, jocuri educative sau jocuri pentru familie etc.

🎭 Alege un Joc Jenga Clasic – este un joc mai vechi, clasic, dar foarte fain și tare lăudat. Turnul format din bucăți de lemn nu trebuie dărâmat. Cu o singură mână, scoți câte o bucată de lemn din turn (nu din primul nivel complet) și mai apoi o pui deasupra. Persoana care atinge turnul cu 2 mâini sau care îl face să cadă, pierde.

Acest joc mi se pare foarte frumos și cred că poate fi jucat cu prieteni, dar și cu părinți sau bunici. Este un joc la care poți pune și pauză când e nevoie dacă nu joci contracronometru.

🎭 Puzzle Smart-Egg Techno (dificultate 7) – ceva mai interesant pentru curioși este un puzzle deosebit. Acest Smart-Egg are diverse nivele de dificultate. În cazul meu, am ales nivelul 7.

Scopul este să introduci bățul (are 2 bile în capete) pe partea de sus a oului și să îl scoți apoi prin partea de jos. Pentru acest lucru, trebuie să plimbi bățul printr-un labirint, sus-jos, împins mai mult sau mai puțin.

Cu cât rezolvi aceste puzzle mai repede, devii expert! Eu îl rezolv cam în 7 secunde când mă concentrez. Mi se pare un puzzle fain, care mă relaxează. Sunt cum este ultimul nivel denumit Mumia. Pare mult mai greu….

Fiind o perioadă rece, dar și cu restricții, petrecem mai mult timp în casă. Voi cum vă petreceți timpul când stați acasă? 😘