notino sprancene perfecte contur produse machiaj perfect brows

Sprâncenele sunt cele care uniformizează fața și oferă o expresie specială fiecărui chip în parte. Când vine vorba de sprâncene, grija pentru ele ar trebui să fie una la fel de importantă ca și pentru restul feței.

Pentru a avea sprâncene perfecte într-un mod ușor la tine acasă m-am gândit să îți ofer sfaturi și mici trucuri pe care eu le folosesc. Acum câțiva ani nu mă ocupam prea mult de sprâncenele mele, dar am descoperit ce schimbare capătă fața atunci când și sprâncenele sunt îngrijite în modul potrivit mie.

Pasul 1: periază sprâncenele

Pentru a avea sprâncenele dorite îți recomand să periezi sprâncenele. Poți folosi o perie sprâncene separată sau una care se găsește pe capătul creionului pentru contur. Perierea se face în mai multe situații și recomand să ții cont de ele:

  • înainte de a tunde și de a-ți aranja forma sprâncenelor acasă asigură-te că le periezi de câteva ori pentru a te asigura că sunt aranjate în poziția care trebuie;
  • ori de câte ori nu îți conturezi sprâncenele tot poți să le oferi un aspect îngrijit printr-o periere;
  • înainte de conturarea și fixarea sprâncenelor cu produse cosmetice specifice nu uita să le perii. Acest pas se repetă înainte de aplicarea fiecărui produs în parte (înainte de folosirea creionului, înainte de aplicarea unui gel de fixare etc.).
  • ocazional, după terminarea machiajului poți să perii fin sprâncenele pentru a le oferi forma finală.

Pasul 2: conturează delicat sprâncenele

De cele mai multe ori prefer un look mai calm al sprâncenelor. Mai pățesc să le ofer și un contur mai intens (asta e ca și problema cu eyelinerul când aplici prea mult și devii panda 🤣), dar cel mai des încerc să aleg nuanțe puțin mai deschise ca cea a sprâncenelor mele și să nu insist.

Un creion sprâncene este mereu la îndemână pentru a trasa rapid tușe printre firele de păr. Conturarea sprâncenelor poate fi și ea o artă, dar nu e un proces așa de greu. Trebuie să exersezi de câteva ori, să experimentezi cu apăsări mai ușoare sau mai dure și vei vedea rezultate diferite. Alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine!

Pasul 3: fixează sprâncenele

Cel mai important pas pentru sprâncele aranjate mi se pare fixarea lor. Acest lucru se realizează cu un gel pentru sprâncene denumit deseori și mascara pentru sprâncene.

Sunt mai multe modele din care poți alege și astfel poți face și o serie de combinații interesante pentru sprâncenele tale:

  • creion de sprâncene + gel de fixare colorat: obții sprâncene ultraconturare și ideale pentru un machiaj spectaculos!
  • creion de sprâncene + gel de fixare transparent: pentru un look un pic mai potolit, dar sprâncenele tale tot ies în evidență frumos și stau locului toată ziua!
  • gel de fixare colorat: când ești pe fugă și ai o zi lungă înainte, poți opta pentru un machiaj rapid. BB Cream, pudră, ruj, mascara și un gel de fixare colorat pentru sprâncene.
  • gel de fixare transparent: această alegere oferă un aspect extrem de natural și te vei bucura multe ore de sprâncene potolite care nu fug nicăieri.

Aspectul îngrijit al unei femei a fost, este și va fi în continuare un must chiar dacă nu reușești să fii la 4 ace zi de zi. Îngrijirea chipului nostru și machiajul sunt doar un mod prin care ne putem evidenția frumusețea și mai mult în timp ce ne oferim un boost de încredere și o stare de bine. Sprâncenele sunt marcante pentru chipul tău și de aceea îți recomand să ții cont de forma lor, de aspectul lor și astfel să știi ce vrei să transmiți prin chipul tău.

Tu ai grijă de sprâncenele tale? Ce fel de machiaj folosești pentru a avea sprâncenele perfecte? 😘

notino sprancene perfecte contur produse machiaj perfect brows