buzzstore always platinum absorbante protectie libertate pentru orice activitate

✨ Fiecare zi pare o provocare în acele momente dificile ale lunii. Pentru ca orice activitate să se desfășoare normal, ajutoarele Always Platinum sunt alături pentru fete și femei. Folosesc absorbante Always de ani buni iar această gamă pot spune că este destul de faină. Acum este prima dată când o testez cu toate că ea există pe piață din anul 2018.
💜 plusuri: subțiri dar eficiente, diverse dimensiuni, aripioare moi, tehnologie 3D LeakGuard, design soft & fit pentru confort, 1.000 de micro-perne pentru un plus de confort și absorbție.
💜 minusuri: parfumul ar fi minusul pentru mine, nu mi se pare safe pentru acea zonă 🙂

De ce este importantă educația menstruală?

✨ Menstruația nu este rușinoasă, este un fenomen normal și important în viața noastră și de aceea acest subiect nu ar trebui evitat atunci când oferim educație tinerelor și tinerilor. Nu este o rușine să discuți despre acest subiect cu nimeni, dar desigur că fiecare persoană are o opinie și o discreție.

Discuțiile cu familia și mai apoi cu un medic sunt vitale pentru sănătatea unei adolescente care trece printr-o serie de modificări hormonale, în special în acele zile ale lunii. Multe dintre noi știm deja că menstruația vine și cu bune și cu rele, însă ea este un factor important în procreare fapt pentru care trebuie să suferim în acele momente ale lunii.

Conform unui studiu realizat de Always*, mai mult de jumătate (56%) dintre fete își pierd încrederea în sine în perioada pubertății, prima menstruație marcând momentul cu cel mai mic nivel de încredere în sine al lor.

Ce modificări se întâmplă în organism de-a lungul unei luni?

Nu voi intra în detalii extreme, dar doresc să menționez cam care pot fi o parte dintre modificările pe care le puteți resimți în acele momente ale lunii:

  • modificări hormonale: fluctuații ale nivelelor de estrogen și progesteron. Acestea se întâmplă în fiecare lună și în funcție de acești hormoni putem resimți fie oboseală, fie energie, fie stări de anxietate și tristețe, fie fericire. De asemenea, nivelele prea crescute sau prea scăzute de hormoni pot produce dezechilibre în organism (menstruație neregulată sau cu dureri, acnee, dureri diverse în organism, stări emoționale incontrolabile/inexplicabile, greutate în a rămâne însărcinată etc.).
  • menstruația reprezintă de fapt pregătirea uterului pentru o nouă lună de ovulație. Endometrul este stratul interior al uterului. Dacă o femeie nu are contact sexual neprotejat (adică spermatozoizii nu ajung în uter). endometrul se “curăță” și așa apare menstruația.
  • organismul trece lunar și de la o zi la alta prin diverse modificări. Dacă simți ceva neregulă, stări ciudate pe un termen prelungit, dureri de sâni prea mari, dureri de burtă/spate/cap prea mari, mergi musai la un ginecolog/endocrinolog pentru a face un consult. Aceste stări pot fi rezolvate uneori, alte dăți nu, iar în alte cazuri pot ascunde boli diverse precum este endometrioza.

Fiți deschise să discutați cu cineva atunci când nu știți ceva despre acest subiect sau când vi se pare ceva neregulă. 🤗😘 Trebuie să vă cunoașteți corpul cât mai bine pentru a putea trăi în armonie cu el.

Care au fost temerile tale când ai avut menstruația pentru prima dată? Acum discutați cu lejeritate despre acest subiect sau îl considerați tabu?

buzzstore always platinum absorbante protectie libertate pentru orice activitate