bookidz fashion stationery anekke papetarie cum sa te organizezi

Papetărie Fashion

De când eram mică am fost iubitoare de papetărie. Orice ține de această categorie îmi trezește sclipiri în ochi 🤩 La vremea aceea nu existau atât de multe variante interesante când vine vorba de papetărie, dar vă pot asigura că și atunci erau o grămadă de agende, caiete, carioci, pixuri etc. tare deosebite.

De-a lungul timpului am început să fiu atrasă mai mult de partea fashion a papetăriei. Acum încerc să aleg produse de calitate care mă reprezintă mai mult. Aici includ unul dintre brandurile mele preferate, Anekke, redescoperit prin intermediul site-ului Bookidz.

Pentru mine fashion stationery este o mică pasiune pe care o am. Îmi permite să fiu creativă și să îmi aștern gândurile pe hârtie într-un mod plăcut. Pentru că pe mine m-a ajutat mult papetăria, doream să vă invit să vedeți cum vă puteți ORGANIZA mai bine gândurile, ideile și viața pentru a putea să vă duceți planurile la bun sfârșit.

Agendele și jurnalele: ideale pentru destresare și organizare

Mulți dintre noi au ajuns să trăiască doar în era digitală. Am început să uităm de frumusețea și liniștea pe care ne-o oferă lucrurile care înainte ne făceau fericiți. Când vă simțiți mintea aglomerată, trebuie să vă apucați de scris:

 • notați task-urile zilnice și săptămânale într-o agendă. Puteți să decorați paginile cu stickere, puteți colora, sau vă puteți rezuma doar la notarea sarcinilor de îndeplinit. Să le puneți în ordinea importanței, de sus în jos, și să nu adăugați mai mult decât puteți duce într-o zi. Acest proces e util pentru eliberarea presiunii pe care o acumulați în cap din cauza multitudinii de sarcini pe care le aveți de făcut acasă, la job.
 • așterneți gândurile într-un jurnal: următorul pas este notarea trăirilor pe care le aveți. Este un procedeu plăcut pe care îl puteți face zilnic, la câteva zile sau săptămânal. Oricând decideți voi. Cu cât mai des, cu atât mai bine. Acest timp pe care vi-l alocați vă va ajuta să reflectați la propria persoană, la problemele avute, la lucrurile care s-au întâmplat într-o perioadă de timp. Dacă doriți să păstrați jurnalul pentru mult timp, vă recomand să alegeți un model cât mai frumos și să folosiți pixuri colorate, stickere, markere, poze.

Organizarea esențialelor zilnice

Organizarea obiectelor de uz zilnic este și ea importantă. Eu încerc să-mi organizez geanta cât mai bine, dar și zona de lucru unde țin toate esențialele într-o cutie, la îndemână. Penarele îmi plac la nebunie și mă bucur că am descoperit gama de penare Anekke pe Bookidz. Eu folosesc penarele atât pentru organizarea instrumentelor de scris, dar și pentru alte esențiale zilnice.

Modelul penarului Anekke Jungle este tare frumos și liniștitor. E perfect mai ales pentru iubitoarele de natură și plante.

Penarul poate fi folosit pentru diverse scopuri, eu tot modific ce am în penar iar de această dată vă invit să vedeți ce se află în cele 3 compartimente. 🤩

 • pixuri cu sclipici, pix normal, creion, radieră, riglă, diverse agrafe, ascuțitoare, markere;
 • ulei esențial Fares, balsam buze Kiflab, cremă mâini Yves Rocher.
 • alte recomandări pentru utilizarea unui penar: ochelari (cu mare grijă să nu îi stricați), elastice păr, balsam buze, balsam dureri cap, medicamente etc. Orice folosiți cu regularitate, poate fi organizat ușor în penare. Eu folosesc în geantă mai multe penare (dacă geanta e mare) sau truse.

Organizarea actelor

O altă parte importantă pe care am realizat că trebuie să o avem pusă la punct este organizarea de documente:

 • actele casei, acte personale;
 • diplome, acte de absolvire;
 • acte profesionale;
 • acte medicale;
 • acte diverse ce țin de muncă;
 • evidență chitanțe etc. (recomand unde aveți ocazia să folosiți variantele digitale)

În momentul când am actele toate ale casei (per membru familie) simt că sunt mai organizată. Fiind acte pe care le folosim toți, uneori destul de des, e important să avem organizare la acest capitol pentru a ne ușura viața.

Eu folosesc bibiorafturi sau mape cu compartimente pentru a organiza toate acestea. Mai am și mape cu folii multe (cam 100 la număr), dar nu am mai găsit din acelea în magazine (tot caut). Modelele cât mai colorate, vesele, mi se par cele mai frumoase. Am găsit pe site-ul Bookidz o mapă cu compartimente cu un print floral tare fain și vi-l recomand pentru școală, job sau pentru acasă! La fel de fain este și biblioraftul Anekke Arizona care îmi dă o stare de bine și mă mulțumește când îl deschid și văd totul organizat.

În biblioraft mi-am organizat și desenele și picturile importante pe care le-am realizat de-a lungul timpului. Am decis să le păstrez pe cele mai importante, de altele am scăpat, dar am păstrat și multe amintiri așa că sunt împăcată.

Sunt multe moduri de a-ți organiza viața, casa, gândurile, iar acestea sunt doar câteva dintre cele care am simțit că mie mi-au ușurat viața. Trebuie să lucrez mai mult la partea de scriere (creativitate) de care m-am îndepărtat cam mult de când am terminat facultatea.

Vouă vă place papetăria fashion? Cum vă organizați listele, gândurile, viața? 😘 Ce idei creative aveți pentru mine?

bookidz fashion stationery anekke papetarie cum sa te organizezi