lenjerii deosebite pilota matlasata umplutura fibra bambus alb gri

Vara aceasta cu siguranță că ne-a păcălit de multe ori. Când a venit cu temperaturi mari, când cu ploi și frig. De această dată e șansa să nu mai fim păcăliți și să ne trezim cu vara adevărată la ușă! Pentru acest fapt voiam să discutăm de o schimbare pe care am făcut-o acasă în ton cu venirea verii: trecerea la pilota de vară.

Unii dintre voi ați rămas cu pilotele de iarnă, alții aveti pilote all season. Eu prefer să folosesc o pilotă de iarnă și una de vară pentru că astfel pot să le și spăl și să aibă fiecare o viață mai lungă. Pilote multe găsiți la Lenjerii Deosebite de unde mi-am luat și eu două noi pilote matlasate cu umplutură din fibră de bambus.

lenjerii deosebite pilota matlasata umplutura fibra bambus alb gri

De ce să alegi o pilotă din fibră de bambus?

  • este mai igienică prin comparație cu o pilotă de lână;
  • este potrivită pentru vară, corpul nu transpiră;
  • are și un rol benefic pentru cei care suferă de alergii așa ca mine;
  • nu este grea.

Eu am luat 2 pilote de vară pentru a acoperi nevoile casei. Am ales una pe alb și una pe gri. Mai găsisem și pe turcoaz. Toate mi se par foarte bine lucrate și sunt ceea ce îmi doream. Desigur că dacă în casa voastră sunt temperaturi extrem de mari nu vă recomand să vă înveliți cu o pilotă. La noi nopțile variază: unele sunt răcoroase, altele sunt foarte călduroase așa că uneori mă învelesc cu o păturică mai subțire dacă e prea cald. Momentan am folosit numai pilota.

Cum să alegi pilota pentru vară?

  • ține cont de materialul din care e realizată: fibrele din bambus, bumbacul sau alte materiale antialergice sunt mai safe pe timp de vară când poți transpira;
  • alege culoarea potrivită: culoarea alege-o în funcție de cearșaful cu care o vei împături. Dacă ai multe cearșafuri deschise la culoare, mergi pe o pilotă albă care nu se va vedea prin lenjerie;
  • greutatea: recomand să alegi pilote mai ușoare. A mea are o greutate medie.
  • dimensiunea: ține cont de dimensiunea patului și alege pilota un pic mai mare.

Fiecare anotimp vine cu schimbări și în casele noastre. E bine să ne placă să facem aceste schimbări pentru a avea parte de confortul potrivit și pentru a ne bucura de o diferență plăcută. Dormitoarele sunt printre primele unde facem modificări: pilote și lenjerii de pat în ton cu anotimpul.

Tu ce pilotă folosești pe timp de vară? 😘