libris rutina unei zile zen in 3 pasi carte ceai yogi tea turmenic orange citate agenda gutenberg books

Sunt zile în care am mare nevoie de clipe de liniște. Simt oboseală și de aceea liniștea deplină este cea care mă calmează. Deseori e bine să ne oferim un răgaz, să medităm, să facem mici rutine care ne calmează. Pentru mine, un ceai bun, citatele inspiraționale și notarea gândurilor sau desenatul sunt doar câteva “remedii”.

M-am gândit să împart cu voi rutina mea pentru o zi zen ca să vă ofer câteva idei faine:

💫 ÎNCEP ȘI TERMIN ZIUA CU UN CEAI BUN

Mi-am luat de la Libris un ceai delicios Yogi Tea cu turmenic și portocală. E un ceai tare relaxant, care mă ajută să încep o zi calmă și să o termin la fel. Are o notă picantă și o aromă vagă de vanilie care balansează totul. Ceaiurile Yogi Tea se găsesc în mai multe variante pe site-ul Libris, dar puteți încerca și alte ceaiuri interesante pe care le găsiți în categoria de Rafinament și Lectură.

💫 GÂNDURI SAU DESENE AȘTERNUTE

Ca să-mi calmez mintea, mereu îmi fac listele la început sau final de zi și îmi acord și clipe pentru a nota alte gânduri sau pentru a desena. Ambele activități sunt plăcute și chiar dacă nu apuc să le fac zi de zi, încerc să remediez acest lucru. Mă simt mai bine când îmi notez idei sau desenez. Simt că sunt mai calmă și creativă.

Agenda superba de la Gutenberg Books, cu foaie velină și o copertă plină de visare este perfectă pentru a nota gânduri și a desena. Puteți face orice lucru creativ în agende de acest tip așa că fiți cât mai inventivi: notați idei, lipiți timbre, faceți scrapbooking.

💫 CITATE ZEN PENTRU O ZI PLINĂ DE CALMITATE ȘI POZITIVITATE

V-am tot înnebunit cu citatele recent, dar pentru mine sunt o mică pasiune. De când eram mai mică îmi notam într-o agendă citate care mă inspirau și îmi dădeau o stare de bine. Citatele motivaționale mi se par foarte faine pentru ca fiecare zi să fie mai plină de pozitivitate.

Acest “set” 365 de zile zen cuprinde câte un citat pentru fiecare zi a anului. Este o metodă plăcută de a începe sau de a încheia ziua. Puteți să folosiți 2 seturi de acest tip (modele diferite) pentru începutul și finalul zilei. În acest mod veți avea în minte gânduri plăcute indiferent de momentul zilei.

A fi pozitiv nu este ușor, dar motivația de a avea gânduri frumoase, bune, liniștitoare ne-o putem crea singuri încetul cu încetul. E important să facem un echilibru în viețile noastre haotice. Tu cum balansezi totul? 😘

libris rutina unei zile zen in 3 pasi carte ceai yogi tea turmenic orange citate agenda gutenberg books