Lectura este un mod prin care ne putem relaxa, prin care putem încetini timpul, mintea, gândurile care ne dau bătăi de cap. În zilele de sărbătoare, dar și în zilele reci ale iernii care urmează, plănuiesc să mai citesc cărți minunate care să mă ajute să mă cunosc mai bine și să-mi reamintesc de tot ce e frumos și ce mă pasionează. Numai bine că mereu găsesc cărți frumoase la librăria online Libris.ro de unde mi-am luat și două noi cărți care par promițătoare.

📚 Vraja Spinilor de Margaret Rogerson

Coperta acestei cărți e absolut superbă!! Încă de când  a fost publicată la noi, mi-am dorit această lectură în bibliotecă și mă bucur că și descrierea sună extrem de bine.

Cu siguranță că în bibliotecă am cărți variate, însă cele cu o copertă deosebită și conținut pe cinste vor rămâne cu siguranță acolo. 😇😇📚 Dacă o carte nu reușește să-mi transmită ceva din păcate voi renunța la ea.

Voi păstrați cărțile cu coperte faine indiferent de conținutul lor? 🤔

Mi-am luat această lectură interesantă pentru perioada iernii și subiectul ei m-a atras și el foarte mult. Pare o carte plină de magie, potrivită pentru un bibliofil. Cred că mă va captiva cartea lui Margaret Rogerson și sper să intre printre favoritele mele din bibliotecă.

O ucenica. O biblioteca magica. Un vrajitor puternic. Si o lupta pe viata si pe moarte pentru salvarea Marilor Biblioteci.
Toti vrajitorii sunt malefici. Elisabeth a stiut asta intotdeauna. Abandonata de mica, a fost crescuta in una dintre Marile Biblioteci din Austermeer si a crescut printre unelte vrajitoresti – grimoare magice care soptesc pe rafturi si isi zornaie lanturile de fier. Daca sunt provocate, se transforma in monstri grotesti din cerneala si piele.
Cand un act de sabotaj elibereaza cel mai periculos grimoar din biblioteca, interventia disperata a lui Elisabeth o implica in complot. Neavand pe nimeni altcineva la care sa apeleze, cu exceptia dusmanului ei de moarte, vrajitorul Nathaniel Thorn, si a misteriosului sau slujitor demonic, Silas, se trezeste in mijlocul unei conspiratii vechi de secole, care ar putea sa arda pana in temelii nu numai Marile Biblioteci, ci si intreaga lume odata cu ele.
In timp ce legatura dintre ea si Nathaniel devine din ce in ce mai stransa, Elisabeth incepe sa puna sub semnul intrebarii tot ce a fost invatata – despre vrajitori, despre bibliotecile pe care le iubeste, despre sine insasi. Pentru ca Elisabeth are o putere pe care niciodata nu ar fi banuit-o si un viitor pe care niciodata nu si l-ar fi putut imagina.

📚 Dosarul unei vacanțe de groază de Ana Rotea

Acum vreo 2 ani am descoperit seria Detectivii Aerieni, o serie minunată scrisă de un autor român. Această serie are destul de multe volume așa că mi se pare o idee minunată de dar pentru un copil pus pe șotii.

Seria îi pune în prim-plan pe mai mulți copii simpatici care rezolvă o serie de “mistere”. Ana Rotea reușește în cărțile ei să ne întoarcă înapoi în copilărie într-un mod tare plăcut. Personajele noastre preferate, cu porecle tare simpatice, mă duc cu gândul la filmele de demult pline de haz și de magie.

E plăcut să descoperi cărți minunate scrise de români așa că mă bucur când mai pun mâna pe câte o lectură de acest tip. Dacă sunteți cititori, sau vreți să faceți un cadou cuiva care e la început de drum cu cititul, cred că seria aceasta e perfectă!

Cei mai indragiti detectivi pleaca intr-un schimb interscolar la Bran. Nici nu se cazeaza bine la atipicul Hotel Clementina ca Marlau, Gesicaflecer, Bolumbo, Scupidu si Serloc au un nou caz de rezolvat. De data aceasta investigheaza disparitia cameleonului Clementina, care se zice ca poate ghici viitorul. Asa cum ne-am obisnuit, detectivii nostri actioneaza cu profesionalism si fac tot posibilul sa o gaseasca pe Clementina pana nu e prea tarziu. Si, pentru ca e Halloween si oricum se intampla lucruri taaare ciudate in hotel, copiii ii conving pe insotitorii lor sa-i lase sa dea o petrecere de neuitat.

Voi ați citit în această perioadă? Știați de aceste cărți frumoase? 😘