7 cărți de citit în zilele libere

7 carti de citit in zilele libere designing life kikimora salvat craciunul miturile nordului povestile lui odin thor loki povestea trei vrajitoare toante tue uriasul gheata baiat numit craciun

Bookhaul cartepedian pentru toți iubitorii de lectură care mă urmăresc! 🥰 A mai trecut o lună, azi e o zi așa mohorată, așa că voiam să vă arăt ce cărticele mi-am luat în ultima vreme de pe Cartepedia.

📚 Toate mi-au atras atenția, în special cele ilustrate. Deja am citit “Cum a fost salvat Crăciunul” și mi s-a părut o lectură așa frumoasă!! 😇🎅

Când totul merge pe dos, cititul îți e alături. 📚📚🙏🏻 O lectură tematică de sărbători poate fi o alegere foarte frumoasă pentru perioada aceasta. 🥰

📚 Cum a fost salvat Crăciunul – o lectură frumoasă, de suflet, cu ilustrații faine. Ce se întâmplă în momentul în care Moșul uită cine e cu adevărat? Ajutat de un copil și familia sa, Moșul trebuie să-și reamintească scopul său în timp util pentru ca Crăciunul să fie salvat. Vă recomand cartea din toată inima!

📚 Un băiat numit Crăciun – o serie populară a lui Matt Haig. În acest an mi-am zis că e momentul să mă apuc de ea. După ce l-am descoperit pe Haig în cărțile cu tematică mai depresivă, sunt curioasă cum este această carte pentru copii, plină de învățăminte!

📚 3 cărți ilustrate minunate: Dacă ești iubitor al cărților cu ilustrații deosebite, îți recomand să dai o șansă acestor lecturi deosebite:

Povestea celor trei vrăjitoare toante este o carte plină de ilustrații absolut superbe și hazlii. La fel de hazliu este și textul care este de tip poezie. Am citit fiecare pagină cu zâmbetul pe buze și mi-am dorit să vă zic că această carte a intrat clar printre favoritele mele, având și desene faine realizate de Simona Epure.

Kikimora își caută pisică este o altă poveste deosebită despre o altă vrăjitoare, de data asta o micuță vrăjitoare. Ca orice vrăjitoare, Kikimora e nevoită să-și caute o pisică, dar nu orice pisică ci una neagră după cum se obișnuiește. Kikimora pleacă în căutarea pisicii, dar ea ajunge să ia o pisică de altă culoare. Finalul este unul frumos care cumva ne demonstrează că nu trebuie să mergem după orice regulă și că toți suntem diferiți și e bine să acceptăm diferitul în viața noastră.

Tue, Uriașul de Gheață este o carte mai diferită de orice am citit în ultima vreme. Dacă vă plac basmele, să o citiți și pe aceasta deoarece mi-a oferit o stare de liniște asemănătoare basmelor.
⠀⠀⠀
E foarte frumos să îți petreci zilele reci de iarnă cu lecturi simple, relaxante, dar pline de emoții frumoase. Pe tine te atrag cărțile ilustrate?

Ultimele două cărți, ceva mai diferite, sunt cărți care mi-au atras atenția. Designing your life e o lectură destul de ok, care îți oferă sfaturi despre cumîți poți remodela viață prin a o privi altfel. În momentul când realizăm unde ne aflăm, putem să descoperim unde mergem mai departe. Miturile Nordului. Poveștile lui Odin, Thor și Loki este o carte interesantă pe care am oferit-o cadou. Conține ilustrații, dar și multe detalii despre mituri nordice, o carte destul de explicativă, plină cu povești și realități despre mitologia personajelor despre care probabil ați mai auzit.

Vum vi se par aceste cărți pentru zilele libere din perioada sărbătorilor? 😘

2020-12-17T21:37:19+00:00

11 Comments

 1. Ana Maria B December 17, 2020 at 9:55 pm - Reply

  Ce frumos sunt ilustrate. Îmi plac poveștile de Crăciun. Cea cu pisici cred ca ar fi și pe placul băiețelului meu.

 2. Bratu Gabriela December 17, 2020 at 10:07 pm - Reply

  Foarte faine! Eu citesc orice fel de carti, nu pot spune ca ma indrept spre ceva de sezon in perioada asta

 3. Ruxandra December 17, 2020 at 10:50 pm - Reply

  Mereu descopăr la tine o mulțime de cărticele interesante. Coperțile lor sunt foarte atractive și prietenoase. Sunt curioasă de cea cu pisici 🖤

 4. Elena December 17, 2020 at 11:10 pm - Reply

  Foarte frumoase toate! Încurajez enorm lectura in rândul copiilor.

 5. Lucia Mihaela Curea December 18, 2020 at 10:35 am - Reply

  Am atât de multe cărți care abia asteaptă să le vină rândul, poate în această vacanță.

 6. Flori din calimara December 18, 2020 at 10:58 am - Reply

  Ce drăguț e articolul, mie mi se pare interesantă tare cartea cu ‘designing your life’. 🙂

 7. Catalina Coman December 18, 2020 at 11:36 pm - Reply

  Ce carti faine! Kikimora isi cauta pisica este foarte faina.

 8. Mirela Marin December 19, 2020 at 12:04 am - Reply

  Tentante recomandarile de lectura pe care le-ai făcut. Mi-ar plăcea să le citesc! Mi-am notat titlurile, sper sa reușesc sa le citesc!

 9. Rokolla December 20, 2020 at 2:08 am - Reply

  Am pregatit si eu cateva lecturi pentru Craciun. Inca nu am apucat sa le citesc, dar zilele urmatoare de asta ma voi ocupa

 10. Ioana Manu December 20, 2020 at 2:17 pm - Reply

  Toate mă tentează în egală măsură! Poate ar trebui să le caut și eu măcar pe o parte dintre ele! 🙂

 11. Vio January 14, 2021 at 9:05 pm - Reply

  Mersi pentru recomandarile de lectura facuta. Am procurat Kikimora, copilul meu e incantatt de ea.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree