7 carti de citit in zilele libere designing life kikimora salvat craciunul miturile nordului povestile lui odin thor loki povestea trei vrajitoare toante tue uriasul gheata baiat numit craciun

Bookhaul cartepedian pentru toți iubitorii de lectură care mă urmăresc! 🥰 A mai trecut o lună, azi e o zi așa mohorată, așa că voiam să vă arăt ce cărticele mi-am luat în ultima vreme de pe Cartepedia.

📚 Toate mi-au atras atenția, în special cele ilustrate. Deja am citit “Cum a fost salvat Crăciunul” și mi s-a părut o lectură așa frumoasă!! 😇🎅

Când totul merge pe dos, cititul îți e alături. 📚📚🙏🏻 O lectură tematică de sărbători poate fi o alegere foarte frumoasă pentru perioada aceasta. 🥰

📚 Cum a fost salvat Crăciunul – o lectură frumoasă, de suflet, cu ilustrații faine. Ce se întâmplă în momentul în care Moșul uită cine e cu adevărat? Ajutat de un copil și familia sa, Moșul trebuie să-și reamintească scopul său în timp util pentru ca Crăciunul să fie salvat. Vă recomand cartea din toată inima!

📚 Un băiat numit Crăciun – o serie populară a lui Matt Haig. În acest an mi-am zis că e momentul să mă apuc de ea. După ce l-am descoperit pe Haig în cărțile cu tematică mai depresivă, sunt curioasă cum este această carte pentru copii, plină de învățăminte!

📚 3 cărți ilustrate minunate: Dacă ești iubitor al cărților cu ilustrații deosebite, îți recomand să dai o șansă acestor lecturi deosebite:

Povestea celor trei vrăjitoare toante este o carte plină de ilustrații absolut superbe și hazlii. La fel de hazliu este și textul care este de tip poezie. Am citit fiecare pagină cu zâmbetul pe buze și mi-am dorit să vă zic că această carte a intrat clar printre favoritele mele, având și desene faine realizate de Simona Epure.

Kikimora își caută pisică este o altă poveste deosebită despre o altă vrăjitoare, de data asta o micuță vrăjitoare. Ca orice vrăjitoare, Kikimora e nevoită să-și caute o pisică, dar nu orice pisică ci una neagră după cum se obișnuiește. Kikimora pleacă în căutarea pisicii, dar ea ajunge să ia o pisică de altă culoare. Finalul este unul frumos care cumva ne demonstrează că nu trebuie să mergem după orice regulă și că toți suntem diferiți și e bine să acceptăm diferitul în viața noastră.

Tue, Uriașul de Gheață este o carte mai diferită de orice am citit în ultima vreme. Dacă vă plac basmele, să o citiți și pe aceasta deoarece mi-a oferit o stare de liniște asemănătoare basmelor.
⠀⠀⠀
E foarte frumos să îți petreci zilele reci de iarnă cu lecturi simple, relaxante, dar pline de emoții frumoase. Pe tine te atrag cărțile ilustrate?

Ultimele două cărți, ceva mai diferite, sunt cărți care mi-au atras atenția. Designing your life e o lectură destul de ok, care îți oferă sfaturi despre cumîți poți remodela viață prin a o privi altfel. În momentul când realizăm unde ne aflăm, putem să descoperim unde mergem mai departe. Miturile Nordului. Poveștile lui Odin, Thor și Loki este o carte interesantă pe care am oferit-o cadou. Conține ilustrații, dar și multe detalii despre mituri nordice, o carte destul de explicativă, plină cu povești și realități despre mitologia personajelor despre care probabil ați mai auzit.

Vum vi se par aceste cărți pentru zilele libere din perioada sărbătorilor? 😘