cartepedia carti aventuri la conacul penhallow statuia din bataia lunii holly webb enciclopedia enciclopediilor atlasul aventurilor animale comori ale naturii

Cititul pentru mine este o pasiune destul de veche așa că mă bucur că am ocazia ca în fiecare lună să descopăr cărți noi. În august mi-am luat de pe site-ul Cartepedia niște cărți noi pe care nu le aveam în bibliotecă. De data asta am zis să îmi iau ceva un pic mai educativ, ceva ce mie îmi lipsea din bibliotecă și am realizat că nu cred că am avut ceva de acest tip până acum. Este vorba de Enciclopedii sau Atlase.

📚 1000 de comori ale naturii

Prima carte pe care îmi am luat o este un fel de DEX ilustrativ despre comori ale naturii. M-a atras foarte mult această carte deoarece are ilustrații foarte frumoase care simt că am oferă mai multă inspirație și creativitate.

Îmi plac foarte mult ilustrațiile din carte și am sesizat că la fiecare două pagini avem organizate ilustrațiile pe diverse categorii precum ar fi “mări și oceane”. Mi se pare o carte foarte bună pentru o persoană care dorește să fie creativă sau pentru copii curioși care vor să descopere lumea înconjurătoare.

📚 Atlasul Aventurilor. Animale

Am zis să îmi iau și un atlas care îmi ia atras atenția încă din prima clipă. Este vorba de un atlas dedicat animalelor de pretutindeni.

La fel ca și prima carte și aceasta este foarte frumos ilustrată doar că de această dată regăsim și multe informații despre animalele aflate în diversele colțuri ale lumii. Mi se pare o modalitate foarte frumoasă de a descoperi mai multe despre animalele pe care poate nu le am văzut niciodată sau despre care doar am auzit la televizor. Pentru copii este cu siguranță o modalitate foarte frumoasă și simplă de a învăța și de a fi mai curioși.

📚 Enciclopedia Enciclopediilor

Ultima carte pe care vreau să v-o recomand este o enciclopedie. Nu am avut niciodată o enciclopedie din câte îmi aduc aminte iar aceasta este una cu adevărat fabuloasă!

Este o carte destul de imensă foarte frumos realizată, cu coperți groase și cu pagini de calitate. Cred că este o enciclopedie care nu ar trebui să lipsească din bibliotecă indiferent de vârsta pe care o aveți. Este foarte bine organizată pe capitole diverse așa că putem afla informații despre istorie, despre descoperiri științifice, despre animale dar și multe alte informații interesante care sunt cu siguranță necunoscute pentru mulți dintre noi.

Eu m-am îndrăgostit de aspectul acestei enciclopedii și cred că este o bijuterie în bibliotecă. Mă bucur mult că am descoperit o și îmi place să citesc din ea atunci când doresc să mă relaxez și să aflu ceva interesant care mă ajută să măresc cultura generală.

Indiferent dacă aveți copii curioși sau nu, din bibliotecă nu ar trebui să vă lipsească o enciclopedie completă și poate câteva atlase. Mereu e plăcut să aflii informații interesante despre lumea care te înconjoară!

Voi aveți în casă atlase și enciclopedii? Ce îmi recomandați? Cum vi se par noutățile din biblioteca mea? 😘