Deconectarea din mediul online

alisa pan white boho dress

Câteodată avem nevoie de momente de liniște. Momente în care să ne regăsim, să ne redescoperim și să putem fi singuri cu noi înșine.

🌺 Boho White Dress from Alisa Pan

25% off over $50 code: Blogger25

Prezența în online ne face deseori să ne îndepărtăm de ceea ce suntem cu adevărat și să și visăm la o imagine pe care noi nu o avem și care nu ne reprezintă. Când ne este mai greu și avem senzația că ceilalți au o viață perfectă ar trebui să ne reamintim că viața este plină de ups and downs și că trebuie să prețuim fiecare clipă mai bine. Să vedem simplitatea din lucrurile mici. Să ne eliberăm mintea de toate energiile negative pe care ni le cream din cauza celor din jur și mai ales din cauza mediului online.

Online-ul este și el extrem de pozitiv ca orice alt lucru atâta vreme cât știm cum să îl folosim în beneficiul nostru. Desigur că ne putem lăsa inspirați de ceea ce ne oferă online-ul: urmărește persoanele care sunt pe aceeași lungime de undă cu tine pentru a avea parte de o liniște sufletească atunci când vizualizezi o poză sau o postare.

Sunt o fire care se plictisește destul de repede așa că m-am obișnuit să fiu prezentă destul de des în online iar deseori am observat că până și de acest mediu mă plictisesc extrem de repede și nu îmi mai aduce aceeași satisfacție. Astfel, încerc să fiu mai selectivă: aleg să consum doar conținutul care îmi aduce beneficii pentru a mă relaxa sau pentru a învăța ceva nou: poze sau filmulețe ce țin de creativitate, decor interior al casei, cărți, organizare, dar desigur că urmăresc și bloggeri care mă inspiră într-un mod liniștitor și motivațional.

Când a fost ultima dată când ai avut o pauză mai lungă de la a privi pozele și postările celor din online?

2020-09-01T22:57:11+00:00

9 Comments

 1. Bratu Gabriela September 2, 2020 at 7:28 am - Reply

  Dat fiind faptul ca activez pe un blog, e important sa fiu prezenta în online. Dar altfel nu pot spune ca stau non-stop

 2. Pulbere de stele September 2, 2020 at 7:28 am - Reply

  Eu sunt dependenta de internet, nu urmaresc persoanele, mi se pare lipsit de delicatete, chiar daca suna aiurea si chiar nu imi place sa socializez nici in viata reala si nici pe net – sunt o introvertita clasica. Nu ma intereseaza ce face altul, dar citesc bloguri, stiri, ma uit la seriale, caut site-uri si bloguri de travel, imi fac treaba pt serviciul care sta sa inceapa… Si da, pe mine asta ma relaxeaza.

 3. ellafairytale September 2, 2020 at 10:13 am - Reply

  Pauzele sunt binevenite oricand, mai ales din online. Ce-i drept petrec cam mult timp online. Foarte frumoasa e rochia ta.

 4. Flori din calimara September 2, 2020 at 5:59 pm - Reply

  O postare minunată cap-coadă. Scrii foarte frumos și pozele tale sunt superbe. Apropo, îmi place mult rochia și clama din păr.
  Cât despre online, eu încerc să am cât mai multe experiențe frumoase și memorabile în offline, deși Internetul îmi servește drept sursă de informare și inspirație. Îmi place să mă încarc de energie pozitivă de la oameni pozitivi atunci când mă conectez pe Internet. La fel ca și tine, urmăresc conturi care mă interesează, din categoria Lifestyle, Călătorii, Literatură, Cinema. 🙂

 5. Oana-Alexandra September 2, 2020 at 6:25 pm - Reply

  Este un exercitiu excelent pentru corp, minte, pentru tot. In ultima vreme incercarile mele de a ma desprinde cat mai mult de online dau roade, ceea ce ma bucura. Devine din ce in ce mai natural sa nu simt nevoia de a da scroll pe Instagram sau de a urmari chestii inutile. Timpul meu liber se extinde si mai mult si simt ca sunt mult mai productiva!

 6. Albu Steluta Georgiana September 2, 2020 at 10:43 pm - Reply

  Cred ca aceasta a fost si ideea mea in luna august…un strop de pauza in online si o regasire a mea cumva

 7. Mirela Marin September 3, 2020 at 5:58 pm - Reply

  Deși am multă treaba de făcut pe laptop, îmi fac un program de care mă țin, rareori mă abat, iar uneori iau pauze de cel puțin 1 zi întreagă. În rest, citesc bloguri, mailuri, răspund, dar nu stau așa mult pe fb. Adevărul este că se impune o astfel de pauză. Perioada asta si cam toată luna septembrie chiar voi fi mai puțin online pentru că am multe de făcut și pregătit în vederea evenimentelor de familie care urmează.

 8. Rokolla September 4, 2020 at 12:02 am - Reply

  Pe mine online-ul ma relaxeaza. Petrec destul de mult timp online, cititnd, analizand poze si incercand mereu sa ma perfectionez

 9. Ionela September 4, 2020 at 8:43 pm - Reply

  O pauza de online este absolut necesara din cand in cand, cine a incercat o pauza isi da seama pe urma de asta.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree