carte curajul de a nu fi pe placul celorlalti ichiro kishima fumitake koga libris

Uitându-mă recent prin lista de noutăți apărute pe site-ul celor de la Libris.ro am descoperit două cărți interesante care simt că mi se potrivesc foarte mult în această perioadă. Este vorba despre Curajul de a nu fi pe placul celorlalți (pe care mi-am luat-o acum), urmată apoi de Curajul de a fi fericit (despre care am devenit curioasă), două cărți scrise de autorii japonezi Ichiro Kishimi, Fumitake Koga! Se pare că oricum fac tot la calmitatea japonezilor ajung atunci când vine vorba de învățăminte. Cărțile sunt apărute la editura Litera și sunt în format broșat. Primul volum se citește repede și este un parcurs relaxant pentru minte și suflet!

💙 Curajul de a nu fi pe placul celorlalți 💙

Dacă simți deseori nevoia de a-i face pe cei din jur fericiți, nu uita că acest lucru este imposibil! Prima dată fă-te fericit pe tine pentru a avea parte de o viață frumoasă și liniștită așa cum îți dorești. 🙏🏻🙏🏻 De multe ori am simțit că trebuie să îi fac pe cei din jur fericiți și am uitat de fericirea mea. Acest lucru încă mi se mai întâmplă și devine destul de greu să ieși din acest cerc vicios.

M-am bucurat să decopăr o lectură extrem de captivantă și deosebită. Cartea de față este cu adevărat deschizătoare de ochi! Prin dialog socratic între un tânăr (învățăcel) și un filosof, aflăm mai mult despre cum viața este mai simplă și cum noi o complicăm.

Mi s-a părut extrem de interesant modul în care este concepută această carte care pornește de la teoriile lui Alfred Adler, o figură marcantă a psihologiei secolului XX. Ideea cărții este de a ne schimba viziunea asupra vieții și trăirilor noastre din trecut, prezent și viitor. Ne oferă un curaj de a ne schimba viața prin renunțarea la limitările pe care ni le impunem.

Atunci când găsești metoda de a-ți simplifica viața și trăiești în armonie cu tine, totul devine eliberator. Te simți mai calm, nu mai simți greutatea vieții și te bucuri de fiecare zi într-un mod diferit. Recomand cu mare drag această lectură captivantă și sunt curioasă și de cum este volumul 2 din serie!! 🙈

Tu te faci pe tine fericit sau pe ceilalți? Ai curajul să nu le faci pe plac celor din jur? 🤔

carte curajul de a nu fi pe placul celorlalti ichiro kishima fumitake koga libriscarte curajul de a nu fi pe placul celorlalti ichiro kishima fumitake koga libris