Cei de la editura Corint deseori au reușit să mă surprindă cu lecturi foarte frumoase! Odată cu venirea toamnei (cu toate că în Constanța încă este destul de cald 👀), m-am gândit să vă fac 3 recomandări livrești care să vă însoțească în luna lui septembrie și de ce nu și mai apoi.

Este vorba despre niște cărți pe care doream de mai demult să le citesc, dar am și o carte pe care voiam să o recitesc pentru că mi-a plăcut mult. Vă invit să aflați mai multe despre ele!

📚 Pânză de păianjen de Cella Serghi

Autorii români de mult apuși au reușit să își pună amprenta pe mine. Printre ei se numără Cella Serghi, un autor cu care rezonez și care are un stil de a scrie foarte frumos și emotiv. Printre cărțile ei se numără faimoasa Pânză de păianjen, o carte absolut superbă! Plină de cuvinte emoționante, de trăiri aparte, această carte este o bijuterie!

Să nu vă lipsească din bibliotecă! Împreună cu personajele acestei cărți veți călători în trecut, veți fi mai aproape de mare, Bucureștiul interbelic, de Constanța, de Mangalia, de Bulgaria și de povești de dragoste deosebite.

“Mi-am spus: ceea ce mă atrăgea la el era impresia pe care mi-o dădea că e singur, nenorocit, că unicul lui stimulent in viaţă sunt eu, că sunt singura lui bucurie, unica lui preocupare. Dacă nu-i aşa, nu mă interesează. Nu mă interesează un bărbat decât în măsura în care cred că-l stăpânesc ca femeie, în care cred că sunt pentru el, într-un moment din viaţă, o fiinţă unică, de neînlocuit.”

Protagonista noastră, Diana, este o tânără care înglobează atât de multe trăiri și gânduri. Se simte prinsă în vâltoarea vieții și nu știe încotro își va țese drumul. Dragostea pentru ea este un lucru important și este fascinant să vezi prin ochii ei iubirea, dar și rătăcirea prin viață, prin care toți trecem uneori fără a înțelege nimic.

Dacă nu ați citit cărțile Cellei Serghi, vă invit acum să o faceți. Fiecare pagină, fiecare paragraf reușește să te marcheze prin sensibilitate și inteligență.

“Dragostea mea nu-i nici rătăcire, nici zigzag de încântare supremă și disperări fără fund. Iubesc cum respir: egal, iremediabil și pentru totdeauna…”

“- Nu se poate să nu te mai văd, Diana.
– De ce? am întrebat, curioasă și ironică.
– Nu știu… ești altfel. N-aș putea să-ți spun cum ești. Nu m-aș pricepe. Îmi placi cum nu mi-a mai plăcut nimeni. Ești singura fată lângă care nu mă plictisesc. Poate că te iubesc… nu știu. N-am mai iubit niciodată. Și nu vreau să folosesc cuvinte pe care nu le înțeleg. Am avut câteva întâlniri cu fete… Aș fi vrut să întâlnesc o femeie. Înțelegi? Tu ești și femeie, și fată, și fetiță… și copil…”

“Vezi, așa îmi închipui eu viața, ca o pânză de paianjen imensă, cenușie, lipicioasă, în care omul se zbate ca o muscă, undeva păzește carnivorul: păianjenul…”

📚 Fericiți până la adânci bătrâneți de Kiera Cass

Fanii seriei Alegerea de Kiera Cass au avut recent o surpriză de la editura Leda Edge. A apărut antologia Fericiți până la adânci bătrâneți, o lectură faină care ne reîntoarce în lumea cu prinți și prințese, regi și regine, lumea creată de Kiera Cass.

Cartea este împărțită în mai multe povestiri care se bucură pe alocuri și de ilustrații frumoase (lucru neașteptat pentru mulți dintre noi): Regina, Prințul, Gardianul, Favorita, Scene cu Celeste (Sosirea, Sărutul, Plecarea), Slujnica, După Aleasa, Ce s-a întâmplat cu fetele?.

Toate aceste povestiri sunt drăguțe, ne ajută să înțelegem mai bine personajele și să aflăm mai multe detalii. Chiar dacă nu este o continuare a seriei, pentru fanii Alegerea cred că este o antologie care nu ar trebui să lipsească de pe raftul bibliotecii. 😍

📚 Te voi iubi mereu de Heidi McLaughlin

Dacă vă plac cărțile romantice și scurte, vă recomand acest debut al seriei Beaumont. Cartea se citește repejor, este tare drăguță și urmărește povestea de dragoste dintre Liam Westbury și Josephine Preston. Povestea de dragoste dintre aceștia începe cu mult timp în urmă, atunci când Liam decide să plece și să se dedice carierei lui de star rock.

Un moment tragic îl face pe Liam să se reîntoarcă în Beaumont, 10 ani mai târziu. Acum este momentul când el va înțelege dacă alegerea de a pleca a fost una corectă sau nu și va fi surprins cât de încurcate pot fi uneori căile dragostei.

Acestea ar fi o parte dintre cărțile cu care eu îmi încep toamna. Sunt curioasă voi ce mai citiți sau dacă ați lecturat vreuna dintre aceste cărți! 📚😘