4 cărți minunate de la Corint pentru începutul de vară

patru carti minunate de la corint pentru inceputul de vara gradina secreta vantul printre salcii oceanul care ne desparte povestea norocoasei ruth

Verile erau deseori pentru mine perfecte pentru a citi mai mult. În ultimii ani am ajuns să citesc mai puțin vara și mai mult în alte anotimpuri când eram mai aglomerată, dar de ceva timp încerc să fiu constantă și să citesc mai mereu. 🌼📚

Numai bine că a început vara ușor ușor iar la mine în bibliotecă au mai ajuns 4 cărți minunate de la editura Corint Junior și de la Leda Edge. Aceste cărți sunt perfecte pentru a vă relaxa în zilele de vară când este prea cald sau când apare vreo ploaie neașteptată. 🙈

📚 Grădina Secretă

O poveste clasică și veche, o carte clasică minunată care nu ar trebui să vă lipsească din bibliotecă! Eu o am deja în engleză și tare mă bucur că a apărut la Corint Junior și în română.

Are o copertă îmbietoare, plină de relaxare și mistere pentru o zi de vară perfectă. Conținutul cărții te îmbie la o stare de bine, autoarea Frances Hodgson Burnett având talentul de a fi încântat numeroase generații de copii, tineri și adulți.

Protagonista nostră, Mary Lennox, este o fetiță destul de bolnăvicioasă și mai răutăcioasă. După ce ea rămâne orfană, ajunge din India în Anglia la unchiul său Archibald Craven.

Unchiul său locuiește la o casă misterioasă care se pare că e plină de secrete. Plictisindu-se, Mary ajunge să descopere grădina misterioasă a unchiului său unde nu are voie să intre. După ce reușește să intre în această grădină, are să descopere din nou frumusețea și liniștea vieții alături de alte personaje care îi vor fi alături.

O carte plină de emoție care te va face să apreciezi mai mult natura și simplitatea vieții. Fericirea vine din bunătate și din lucrurile mărunte!

– Să știi că noi n-o să te deranjăm, îi zise măcăleandrului. Și noi suntem tot niște sălbăticiuni. Și noi ne clădim un cuib, Domnul să te aibă în pază. Să nu cumva să ne dai de gol.

Deși măcăleandrul nu putu răspunde, pentru că era ocupat, Mary înțelese; pe când se îndrepta spre colțul lui din grădină, cu rămurica în cioc, ochii lui, ca două boabe de rouă, spuneau că nu le va trăda secretul pentru nimic în lume. (p.165)

📚 Povestea norocoasei Ruth

Continuăm lista de recomandări cu încă o carte emoționantă.  Povestea lui Ruth, a cărei viață se schimbă total după ce are un accident nefericit este una dintre acele cărți care te va face să reflectezi mai bine asupra vieții. 😢

Când avem totul la îndemână, când corpul nostru este sănătos și ne ajută să facem orice, nu realizăm cât de norocoși suntem de fapt! În momentul în care Ruthie suferă un teribil accident, ea devine neputincioasă. Odată era denumită domnișoara Șotron, fiind tare pricepută la acest joc simpatic al copilăriei.

În momentul în care accidentul îi schimbă viața, Ruth are să ne învețe niște lucruri importante despre sine și despre cei din jur care o ajută să devină mai puternică și să se vindece.

“Îmi amintesc ce drăguț era șotronul meu, decorat cu flori, și cât mă distram aruncând pietricica în căsuțe, sărind fără să-mi pierd echilibrul.

Toate acestea se întâmplau cu mult timp în urmă.

Lumea e un vis. Lumea asta nu mai e lumea mea. Închid ochii cât sunt purtată pe sus în clădire.

Mă bucur că mă întorc în camera mea, în patul meu, pe insula mea. Și la tavanul meu, care mă iubește și care e mereu acolo când ridic capul să privesc.” (p.139)

📚 Vântul prin sălcii

Câteodată simt nevoia de lecturi care să mă relaxeze și să mă detașeze de agitația lumii în care trăim. Kenneth Grahme are un stil atât de blând și liniștitor încât nu are cum să nu vă ofere o stare minunată de bine în orice zi.

O cărticică plină de animăluțe, bunătate și sentimente pozitive care trebuie citită indiferent de vârsta pe care o aveți! Este o carte cu aventuri, despre prietenie, loialitate, curaj și despre simplitatea vieții.

“Amabilul Bursuc îi conduse spre o băncuță de lângă foc, să se mai încălzească, și îi povățui să-și dea jos de pe ei hainele și să-și scoată ghetele ude. După aceea le aduse halate de casă și papuci și se apucă să spele cu mâna lui rana Sobolului cu apă caldă. Acoperi apoi tăietura cu un plasture, și o făcu atât de bine încât Sobolul avu impresia că piciorul îi era mai sănătos ca înainte. În lumina și căldura ce-i cuprinsese, se simțeau în cele din urmă, încălziți și uscați. Picioarele ostenite li se lăfăiau pe scăunașe, iar pe masa din spatele lor se auzea clinchet îmbietor de farfurii. Acum animalele gonite de viforniță și ajunse într-un târziu la liman aveau impresia că Pădurea Sălbarică, rece și necălcată de picior de animale, de care abia scăpasera, se găsea la mii de kilometri depărtare, iar tot ce avuseseră de îndurat în ea era doar un vis pe jumătate dat uitării.” (p.57)

📚 Oceanul care ne desparte

Tahereh Mafi este o autoare care m-a cucerit acum foarte mulți ani când am citit cartea ei Spulberă-mă. De atunci am tot zis că o să citesc mai multe cărți de-ale ei pentru că are un stil liric, metaforic tare frumos care reușește să mă facă curioasă în timp ce mă liniștește și mă face să visez.

De această dată, subiectul pe care îl abordează Tahereh este mai dur pe alocuri și de aceea cred că a reușit această carte să primească multe laude. Protagonista noastră este Shirinh, o tânără de șaisprezece ani care este mereu agresată din cauza rasei sale.

Acțiunea se petrece în anul 2002 la un an după atentatele grave din 11 septembrie iar Shirin merge la o școală nouă unde totul este extrem de dificil pentru ca ea să se integreze. Shirin devine mai rece și ridică ziduri în jurul ei nedorind să mai lase oamenii să o rănească. Cu toate acestea apare Ocean James care este interesat de ea, însă faptul că ei fac parte din lumi diferite face ca totul să se complice și mai mult. Vă invit să aflați dacă Shirin va renunța la zidurile pe care le-a clădit în jurul ei sau nu!

“Am râs din nou și am ridicat privirea spre Ocean, dar el își încetinise pasul. Se uita lung la mine, însă nu reușeam să-i citesc expresia chipului.

– Ce e? l-am iscodit eu. Ți se pare ciudat?

Privirea insistentă din ochii lui s-a evaporat. Acum, părea frustrat. A clătinat din cap și mi-a zis:

– Aș vrea să nu-mi mai spui asta. Nu te consider ciudată. Și nu știu ce te face să crezi că, dintr-odată, o să am revelația că ești ciudată și o să-mi pierd cumpătul. Nu o s-o fac, bine? Sincer, nu-mi pasă că umbli cu părul acoperit. Chiar deloc. Adică, a ezitat ușor, câtă vreme asta îți dorești.

M-a privit parcă așteptând ceva.

M-am uitat la el, nedumerită.

– Vreau să zic că nu te obligă părinții, nu?

– Poftin? m-am încruntat eu. Nu. Nu, adică nu-mi place cum mă tratează lumea pentru că port eșarfă pe cap – ceea ce de multe ori mă face să mă întreb dacă nu cumva ar trebui să renunț -. dar nu, i-am răspuns și am privit în zare. De fapt, atunci când nu mă gândesc că oamenii mă necăjesc în fiecare zi, îmi place cum mă face să mă simt. E plăcut.” (p.87)

Cum vi se par aceste cărți relaxante? Le-ați citit sau le puneți pe lista voastră de citit? 📚😘

2020-06-22T13:38:29+00:00

18 Comments

 1. Oana June 22, 2020 at 1:43 pm - Reply

  Multumim pentru recomandari, au subiecte interesante toate. Le pun si eu pe lista.

 2. Lucia Mihaela Curea June 22, 2020 at 4:05 pm - Reply

  Corint are niste carti minunate, am citit o multime si eu de la ei, le recomand pe toate.

 3. Denisa Grigoraș June 22, 2020 at 7:11 pm - Reply

  Ce frumoase sunt toate! Unul dintre criteriile dupa care imi aleg cartile este coperta, mai ales in cazul celor comandate de pe net care nu au optiune de rasfoire. Iar acestea sunt asa colorate si pline de viata! Par niste alegeri superbe!

 4. Adelina Elena Ababei June 22, 2020 at 8:09 pm - Reply

  Recunosc că nu sunt stilul meu de lectură, însă le-ai prezentat așa frumos încât o să caut să îmi iau și eu ”Oceanul care ne desparte”! Mulțumesc.

 5. AlexA June 22, 2020 at 9:10 pm - Reply

  De cand am copilul nu am mai apucat sa citesc o carte pentru mine! Lui ii citesc fel de fel de povesti dar trebuie sa imi fac timp si pentru mine. Foarte interesante titlurile prezentate de tine!

 6. Bratu Gabriela June 23, 2020 at 7:34 am - Reply

  Povestea Norocoasei Ruth am citit-o și eu, deși e o carte pentru copii. Mi-a plăcut foarte mult

 7. Denisa June 23, 2020 at 8:47 am - Reply

  Toate sunt superbe! Am sa le caut si eu pentru ca par tare captivante.

 8. DIACONU SIMONA June 23, 2020 at 9:23 am - Reply

  Citind prima recenzie, mi-am adus aminte că am văzut mai demult un desene animat sau un film despre același subiect – o fetiță bolnăvicioasă care descoperă o grădină secretă. Îmi plac și celelalte recomandări, sunt pe gustul meu!

 9. Alexandra June 23, 2020 at 11:31 am - Reply

  Eu citesc mai mult vara.Imi place sa stau la soare cu o carte in mana si cu o limonada rede.
  Nu am citit inca cartile astea.Mi-a atras atentia “Oceanul care ne desparte”.

 10. ellafairytale June 23, 2020 at 12:25 pm - Reply

  M-a atras descrierea cartii Oceanul dintre noi, nu am citit nimic scris de aceasta autoare, si stilul ei cred ca mi-ar placea.

 11. Oana June 23, 2020 at 7:57 pm - Reply

  Gradina Secreta ma atrage sa o cumpar, o sa le iau pe toate in considerare, multumesc pentru info!

 12. Adriana Ivan June 23, 2020 at 9:15 pm - Reply

  Le adaug pe lista de dorințe. Par foarte faine și potrivite pentru vară.

 13. Irina June 23, 2020 at 9:20 pm - Reply

  Ce frumoase sunt toate. Nu stiam de ele, o sa le trec pe lista.

 14. Catalina Coman June 23, 2020 at 9:50 pm - Reply

  Nu le-am citit, dar sunt tentante. Povestea norocoasei Ruth a citit-o Amira si i-a placut.

 15. Paula Caraman June 23, 2020 at 11:18 pm - Reply

  Am citit doar Povestea norocoasei Ruth, insa as vrea sa citesc si Oceanul care ne desparte pentru ca mi-au placut foarte mult cele doua volume ale seriei Atingerea Juliettei ( Spulbera-ma si Elibereza-ma ).

 16. Gabriela June 24, 2020 at 2:44 pm - Reply

  Clar le voi pune pe lista mea si dimineața la cafea, în gradina, voi avea cu ce sa ma relaxez. Mulțumesc pentru propunere 😍

 17. Albu Steluta Georgiana June 24, 2020 at 10:49 pm - Reply

  “Povestea norocoasei Ruth” am citit-o si eu ! Mi-a placut mult povestea…pe celelalte inca nu le-am citit dar mi-am notat titlurile 🙂

 18. Rokolla June 25, 2020 at 1:41 am - Reply

  Am citit si eu povestea norocoasei Ruth si faptul ca este inspirat chiar din povestea autoarei mi se pare foarte reala toata povestirea

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree