O carte populară care nu mi-a captat atenția

libris recenzie carte un apartament la parais guillaume musso pahar bambus

Fiind cititoare de mulți ani, am observat cum de la un an la altul gusturile mele în materie de lectură se modifică. Nu doar atât, dar și obiceiurile de citit parcă nu sunt chiar mereu la fel.

Sunt perioade când citesc mai putin, altele când reușesc să fiu mai curioasă și energică și citesc mai mult. Pot spune că în ultimele săptămâni am reușit să-mi aloc mai mult timp pentru citit și de aceea au trecut mai multe lecturi prin mâinile mele.

Pofta mea pentru citit crește cu fiecare carte care mă surprinde! De aceea aș citi imediat o carte nouă, cu gândul să mai descopăr o bijuterie. Mai sunt și momente când nimeresc cărți care nu mi se potrivesc deloc, care nu îmi plac, sau pe care nu le citesc la momentul potrivit.

Un apartament la Paris este o carte pe care o tot văzusem în blogosferă în ultima jumătate de an. M-a făcut curioasă, coperta și descrierea fiind cele care m-au ajutat în alegerea mea.

libris recenzie carte un apartament la parais guillaume musso pahar bambus

De Guillaume Musso tot auzisem de ani buni. Acest autor contemporan francez este renumit și are multe cărți iubite de către fanii lui. Mi-am zis că era cazul să îi descopăr stilul și să văd cu ce mă va surprinde cartea de față.

Prologul cărții a fost neașteptat, plin de melancolie și captivant așa că am continuat să citesc. Nu știu sigur de ce, dar cartea nu a reușit apoi să mă cucerească așa cum mi-aș fi dorit.

Povestea urmărește două personaje, o femeie și un bărbat, care ajung să împartă același apartament la Paris. Aceștia ajung împreună să investigheze cazul pictorului Sean Lorenz care locuise în acest apartament. In urma lui pare-se că acesta a lăsat trei tablouri nedescoperite așa că Madelaine și Gaspard pornesc într-o aventură.

Finalul cărții a fost neașteptat și cred că numai începutul și finalul cărții sunt cele care m-au surprins cel mai mult. Cu toate că este o carte cu accente polițiste, de această dată am simțit că lectura nu mă reprezintă.

libris recenzie carte un apartament la parais guillaume musso pahar bambus

A fost destul de greu să termin cartea și, recunosc că de această dată am citit pe fast forward pentru a putea ajunge și la finalul mult așteptat. Numai bine că am avut alături ceva de ronțăit și un ceai bun pe care l-am savurat din paharul din bambus cu capac în varianta Visător. L-am găsit pe site-ul Libris în secțiunea de rafinament și lectură unde mereu descopăr ceva nou și interesant pentru cititorul din mine!

Cu toate acestea, m-am descis să mai descopăr și alte dintre scrierile lui Musso. “Fata din Brooklyn”, “După 7 ani”, “Fata din hârtie” sunt doar câteva recomandări venite din partea voastră și le-am trecut deja pe lista mea. Sunt tare curioasă dacă acestea mi se vor potrivi mai bine!

Chiar dacă mai sunt perioade când nimeresc lecturi în care nu mă regăsesc, eu continui să citesc! Tu ai citit această carte? Pe tine te-a captivat? Care este o carte care simți că nu ți s-a potrivit? 😘

libris recenzie carte un apartament la parais guillaume musso pahar bambus libris recenzie carte un apartament la parais guillaume musso pahar bambus libris recenzie carte un apartament la parais guillaume musso pahar bambus libris recenzie carte un apartament la parais guillaume musso pahar bambus libris recenzie carte un apartament la parais guillaume musso pahar bambus

2020-04-14T10:49:22+00:00

8 Comments

 1. Ioana April 14, 2020 at 4:53 pm - Reply

  Nope, nu am citit această carte deoarece dintr-un motiv sau altul nu m-a prins.

 2. Claudia's Choice April 14, 2020 at 10:08 pm - Reply

  Am si eu cartea in asteptare. Sper sa ma apuc de ea cat de curand si sa imi placa!

 3. Luca Raluca April 15, 2020 at 8:31 am - Reply

  Am auzit numai de bine despre aceasta carte! Imi pare rau ca nu te-a atras. Acum nu cred ca o mai iau nici eu. :)))

 4. Lucia Mihaela Curea April 15, 2020 at 8:07 pm - Reply

  Nu stiu de ce, dar pe mine cartile lui nu m-au tentat niciodata.

 5. Catalina Coman April 15, 2020 at 11:39 pm - Reply

  Pe asta nu am citit-o inca, dar imi place maxim cum scrie Musso. Eu zic sa mai dai autorului o sansa. 😀

 6. Andrei Cioată April 16, 2020 at 1:08 pm - Reply

  O singură carte scrisă de Musso am citit, dar nu-mi amintesc, sincer, cum se numea. Așadar, nu prea m-a dat pe spate! 🙂

 7. Denisa April 16, 2020 at 10:23 pm - Reply

  Nu am citit cartea. Si eu daca incep o carte, chiar daca nu imi place incerc sa o termin desi e mai grea lectura in felul acesta.

 8. Simona Tucu April 17, 2020 at 10:14 am - Reply

  Fata din hartie am citit-o si eu într-un proiect de tipul Cartea calatoare, foarte fain la vremea lui. Mi-a plăcut, deci as mai incerca si alte titluri de același autor.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree