Îngrijirea intimă a femeilor nu mai este un subiect tabu ca pe vremuri, dar chiar și acum multe femei (și bărbați) evită acest subiect. Cel mai grav este când femeile nu sunt învățate sau nu se informează de acest subiect.
Este foarte important ca o femeie să aibă o igienă cât mai corectă pentru a evita o serie de probleme: boli, infecții etc. Când vine vorba de acest subiect, sunt foarte multe abordări pe care le poate lua: unele mai simple, altele mai complexe.
O să încerc să te ajut cu informațiile care consider că sunt cele mai importante, informații de bază care te vor ajuta să ai mai bine grijă de corpul tău. 💖
1. Folosește un gel intim
Pentru a avea o igienă intimă corectă, un gel intim cu ph-ul potrivit, eventual îmbogățit cu acid lactic, mușețel, aloe vera, arbore de ceai, lavandă, brusture etc., este cea mai bună recomandare care vine și din partea medicilor ginecologi.
Găsești o grămadă de modele pe piață, atât de la branduri cunoscute precum Nivea, cât și de la altele cu tendințe mai bio precum este GreenPharmacy. Produsele pentru îngrijirea intimă se găsesc atât în farmacii cât și în hypermarket-uri sau drogerii.
Spălarea corectă a zonei intime se realizează cu apă călduță și doar la exterior. Spălările intravaginale nu sunt recomandate decât în cazuri speciale de medicii specialiști. Flora vaginală poate fi distrusă dacă recurgi la spălările intravaginale!
2. Folosește absorbante cât mai naturale
Pentru zilele sensibile ale lunii (care pot fi destul de multe), ai nevoie de protecție cu siguranță! Protecția e importantă pentru a-ți putea desfășura activitățile de zi cu zi, dar cum stăm la capitolul igienă și sănătate?
Folosirea unor absorbante cât mai naturale este cea mai bună soluție pentru o femeie (sau folosirea unei cupe menstruale?). Absorbantele de la Lady ANION sunt preferatele mele în acest moment. Nu credeam că absorbantele cu ingrediente naturale pot fi atât de comode și să țină și flow-ul sub control.
Aceste absorbante se remarcă prin cele 8 straturi de protecție pe care le au. Nu mai ai parte de scurgeri laterale și te bucuri de cel mai mare confort prin faptul că absorbantele conțin o suprafață mare de bumbac organic, cu uscare instantanee pentru o senzație tactilă plăcută.
De asemenea, te bucuri și de o stare de bine întrucât mirosurile neplăcute dispar datorită benzii cu emisie de anioni care neutralizează mirosurile.
Absorbantele sunt realizate din materiale sterilizate, biodegradabile iar pe parcursul zilei rămân uscate. Materialele de bază permit aerului să circule iar umezeala și căldura sunt eliminate.
Absorbantele AnionCare se prezintă în 6 variante potrivite pentru toate nevoile: Pantiliner, DayUse, SportPad, Nightuse, Dayliner, Maxi use. Eu le-am folosit pe majoritatea și sunt super încântată de ele!! Poți găsi aceste kit-uri utile pentru 1-2 luni în mai multe locuri: Pharma Care (Burești) , Perfect Care (Sibiu & Timișoara), e-sanatate.ro, Emag.ro, Auchan Romania, Kaufland Romania.
3. Poartă lenjerie bumbac
Poate că deja ți-a ajuns pe la urechi că lenjeria intimă din bumbac este cea mai sănătoasă pentru organism. Bumbacul permite aerului să circule așa că poți evita transpirația în zona intimă și astfel previi apariția de infecții, mirosuri neplăcute etc.
4. Poartă blugi cât mai confortabili
La fel de important este ca cel mai des să purtăm haine cât mai comode, care permit corpului nostru să respire. Astfel, blugii skinny ar trebui să nu fie purtați pentru multe ore în șir sau pentru multe zile la rând. Aceștia nu vor permite zonei intime să aibă o “aerisire” normală și va crea și o presiune neplăcută pentru tine. Sănătatea este mai importantă și nu uita că poți arăta la fel de cool și cu o pereche de blugi un pic mai largi sau mai mari! Și aici ar trebui să nu uiți de pantalonii/blugii din bumbac. 🌸😀
5. Evită pozițiile neplăcute
Când zic de poziții, mă refer aici la statul prea mult pe scaun sau picior peste picior. Dacă ești predispusă la probleme în zona intimă, aceste poziții nu sunt cele mai potrivite pentru tine, mai ales dacă stai așa cu orele în șir.
Igiena ține de sănătatea ta așa că nu uita să completezi toată rutina de îngrijire și cu vizitele anuale la ginecolog (dacă ai vârsta necesară sau dacă simți că a apărut vreo problemă intimă). De asemenea o alimentație corectă, multe lichide și lactatele sunt importante pentru o imunitate bună și pentru ca zona ta intimă să fie cât mai fericită!
E important sa folosim produse care ni se potrivesc.
Am in plan sa imi iau si eu cateva produse de la Lady Anion.
Si eu folosesc geluri intime, dar sunt fana tampoanelor interne de câțiva ani.
Si eu ma bucur ca apar tot mai multe informatii pe acest subiect si nu mai e considerat tabu!
Imi place ideea de period kit ^_^
8 straturi de protectie? oh, eu cum de n-au auzit de ele pana acum? Mi se par foarte bune!
Gel de igiena intima folosesc si eu, dar produse Anion nu am avut ocazia sa le incerc.
Practice si bune toate sfaturile tale, ar trebui sa il citeasca multe persoane. 🙂
Si eu merg pe gel intim și pe absorbante cât mai naturale!
Gelurile intime nu sunt pentru mine, cel mai bine mă împac cu produsele pentru bebeluși.
Am mereu grijă la produsele pe care le folosesc igiena intimă.
Nu am auzit de acest brand, dar voi căuta mai alese protej-sleep (dayuse).
le stiu de vre-o 8 ani, cam de cand au aparut, nu mai stiu exact, foarte bune!
Am auzit de aceste produse, însă nu le-am încercat până în prezent.
Nu am auzit de brandul acesta dar pare tare fain. Eu am un gel intim recomandat de medicul ginecolog si nu as vrea sa il schimb curand. E singurul gel intim pe care il pot folosi fara sa am reactii adverse.
Folosesc geluri intime de mult timp și nu aș renunța la ele. Nu știam de aceste produse.
Pana acum chiar nu cunosteam aceste produse. Multumim pentru sfaturi si recomandari!
Neaparat voi cauta si eu absorbantele astea, par tare prietenoase cu corpul nostru. Si eu incerc sa folosesc geluri intime cat mai naturale.
Ca și gel intim folosesc doar Cien cel pentru piele sensibilă. Este singurul care nu îmi provoacă neplăceri, iar ca absorbante doar cele Libresse .
Cred ca o sa încep și eu sa folosesc și eu astfel de absorbante.
Mi se pare trist ca sunt fete care se sperie atunci când le vine menstruația. Nimeni nu le spune ce și cum, deoarece “sunt prea mici”
Oh, cat am cautat acum cateva luni absorbante cu suprafața din bumbac chiar in Auchan, nu stiu cum de nu le-am văzut. Mersi de recomandare, ma uit cu siguranță dupa ele data viitoare