Indiferent de perioada in care vrei sa pleci in vacanta, stii deja foarte bine ca ceea ce este lasat pe ultima suta de metri vine la pachet si cu un risc in ceea ce priveste locurile disponibile. Mai mult decat atat, daca planuiesti o excursie de vis, cautarile trebuie sa inceapa cu mult timp inainte pentru a filtra bine variantele pe care le ai. In cazul in care vrei sa afli de ce este de preferat sa te organizezi cu cel putin 6 luni inainte, acest articol te va convinge.

Crezi ca e prea devreme sa iti planuiesti vacanta Iata 3 motive pentru care sa o faci din timp

Iata de ce sa-ti planuiesti vacanta din timp

1. Este mult mai accesibila din punct de vedere al pretului

Fiind o strategie usoara, majoritatea agentiilor de turism au pachete cu oferte avantajoase pentru potentialii clienti. Acestea sunt postate cu o perioada relativ mare inainte de data plecarii si ofera avantaje ce atrag clientii, fiind un castig pentru ambele parti, atat pentru cei ce cauta vacante, cat si pentru agentii, acestea gasindu-si astfel clienti din timp. 

Acest lucru este bun si pentru tine, deoarece ai vacanta stabilita dinainte si, astfel, scapi de grija si stresul provocate de cautarile intense, la limita.

2. Sunt sanse de a gasi mai multe locuri

In cazul in care planuiesti sa pleci impreuna cu prietenii sau membrii familiei tale, este mai mult decat util sa rezervi locurile din timp, pentru a te asigura ca vor fi disponibile cat mai multe. Daca vrei sa pleci, de exemplu, in Asia, va trebui sa incepi cautarile cand cererea nu este inca foarte mare pentru a fi astfel sigur ca vei gasi tot ceea ce iti doresti. 

In caz contrar, daca vei solicita un numar mai mare de locuri, cu putin timp inainte de plecare, exista multe sanse sa nu poti gasi indeajuns de multe variante. 

Impartirea camerelor este si ea importanta si tine tot de criteriul organizarii din timp a unei vacante. Daca iti doresti ca tu si prietenii sau familia ta sa aveti cazare aproape, inchirierea unui apartament, de exemplu, sau a unor camere in hotel reprezinta o solutie, iar solicitarea lor din timp este importanta.

3. Ofertele sunt in favoarea ta 

Exista numeroase oferte care sa te avantajeze in ceea ce priveste raportul dintre pret si destinatie. In cazul in care vrei sa ai parte de ceva inedit, este mai mult decat necesar sa te informezi din timp si sa verifici cat mai multe variante, pe care le poti bifa pe lista ta. De exemplu, poti incerca o vacanta de neuitat, precum crozierele cu Karpaten, unde vei avea parte de experiente minunate. 

Acum ca ai aflat mai multe despre motivele pentru care este util sa iti alegi o vacanta din timp, asigura-te ca vei tine cont de aceste detalii atunci cand vei vrea sa iti planuiesti urmatoarea escapada.

Sursa foto: shutterstock.com