cartepedia trei carti in ton cu sarbatorile de iarna viata aventurile lui mos craciun arta de a-ti crea amintiri meik wiking craciunul regal

📚 Relaxarea de sărbători

Sărbătorile de iarnă m-au găsit cam obosită și astenică aș putea zice. Am trudit de zor în ultimele săptămâni și acum simt nevoie de mai mult somn și de relaxare. Cărțile de la Cartepedia.ro îmi sunt alături și mă bucur de ele tare mult.

Mi-am ales pentru decembrie niște lecturi tematice pe care le pândeam de ceva timp. Sunt cărți care au legătură cu iarna, Crăciunul și relaxarea. 🎄😊

cartepedia carte editura vellant viata si aventurile lui mos craciun frank baum

📚 Viața și aventurile lui Moș Crăciun de L.Frank Baum

Această carte este scrisă de autorul capodoperei Vrăjitorul din Oz și m-a atras prin coperta tare frumoasă și plină de magie. E o carte originală despre legenda magică a lui Moș Crăciun, pagini pline de imaginație și visare!

„Moș Crăciun trăieşte în Valea Râsetelor, acolo unde se află şi castelul lui imens și întortocheat în care se fac jucăriile. Ucenicii lui, aleşi din rândurile rylilor, ale knookilor, spiridușilor, zânelor şi nimfelor, locuiesc împreună cu el şi toţi sunt cât se poate de ocupaţi, de la sfârșitul unui an până la următorul.”

cartepedia carte editura vellant viata si aventurile lui mos craciun frank baum

Povestea lui Moș Crăciun, așa cum ne-o spune Frank Baum, e plină de ființe fantastice și de vitalitate, de acțiune și culoare. Micul Claus crește în mijlocul unei păduri fermecate, printre creaturile ei minunate, de la care învață respectul față de natură și de ritmurile ei. Când descoperă lumea largă, Claus începe să-și dorească arzător să aducă bucurie în sufletele copiilor – și astfel cioplește prima jucărie de lemn. Acest lucru nu e văzut cu ochi buni de către răutăcioșii awgași, așa că pregătiți-vă pentru o înfruntare memorabilă!

Scrisă în 1902 și devenită clasică, povestea lui Frank Baum va delecta copii de toate vârstele, prin ineditul și bogăția sensurilor ei.

cartepedia carte editura vellant viata si aventurile lui mos craciun frank baum

Cărțile pline cu povești de acest tip mi se pare potrivite pentru zilele reci ale iernii. O lectură foarte frumoasă de citit în timpul vacanței când afară e prea frig iar acasă e locul potrivit pentru a citi în voie și a-ți imagina lucruri fascinante!

cartepedia carte editura litera arta de a-ti crea amintiri meik wiking

📚 Arta de a-ți crea amintiri de Meik Wiking

Continuând seria de cărți despre viața danezilor, mă bucur că mi-am luat și ultima apariție a lui Meik Wiking. Aceste lecturi sunt nemaipomenite de lecturat în această perioadă.

Pe mine cărțile acestui autor m-au atras prin conținutul tare relaxant, dar și prin aspectul tip carte pentru măsuța de cafea/care arată foarte frumos în bibliotecă.

cartepedia carte editura litera arta de a-ti crea amintiri meik wiking

Cărțile despre viața danezilor m-au inspirat și m-au impresionat. Mă regăsesc în multe dintre activitățile danezilor când vine vorba de relaxare și stare de bine și, desigur, aș vrea să le practic mai des.

După ce am aflat despre Hygge și Lykke, în această carte sunt cuprinse o serie de informații și idei despre cum poți să creezi amintiri fericite și cum să le ai în minte de-a lungul timpului, într-o manieră cât mai frumoasă.

cartepedia carte craciunul regal principesa margareta principele radu editura curtea veche

📚 Crăciunul Regal

O carte foarte frumoasă și interesantă de care tot auzisem în ultimii ani. O descoperisem la Irina Stoica (Irina Citește) și m-am gândit că e perfectă de citit în această iarnă.

În volumul “Crăciunul regal” sunteți invitați la o călătorie de un secol şi jumătate, în care vehicul nu sunt o trăsură, un vagon de tren sau o maşină, ci reşedinţele regale. Principesa Moştenitoare şi Principele Radu ai României au ales să evoce în preajma sărbătorilor de iarnă cea mai intimă, mai personală şi mai definitorie sărbătoare a familiei fiecăruia dintre noi: Crăciunul, aşa cum a fost petrecut de-a lungul timpului de Familia Regală a României. Cititorii vor descoperi astfel momente de sărbătoare din vremea regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea și Mihai, petrecute la București, la Săvârșin sau în străinătate.

Acestea ar fi cele 3 cărți noi din biblioteca mea. Îmi place să mai schimb stilul lecturilor în ultima vreme și pentru 2020 chiar mă gândesc la un mic-mare declutter. Voi ține cărțile care sunt foarte frumoase prin aspect și cele care mi-au transmis sentimente puternice.

Tu ce ai mai lecturat în această lună? Ai primit cadou cărți de Crăciun? Sunt curioasă dacă ai și pentru mine recomandări interesante. 😘📚

cartepedia carte craciunul regal principesa margareta principele radu editura curtea veche cartepedia carte editura litera arta de a-ti crea amintiri meik wiking