carte kakeibo arta japoneza de a economisi bani fumiko chiba editura litera libris

Multe dintre cărțile pe care le descopeream în ultimii ani erau de pe Libris, librăria online cu foarte multe cărți în română. Îmi place să mă uit pe Libris și să găsesc noutăți în materie de lectură și din când în când să mai iau ceva interesant.

Așa s-a întâmplat și cu Kakeibo. Arta japoneza de a economisi bani, care nu este chiar o carte… ci un fel de agendă! Știți bine că autorii japonezi mereu reușesc să mă captiveze prin ideile și exprimările lor. Imediat cum am văzut Kakeibo am devenit interesată de această “carte” realizată de Fumiko Chiba.

carte kakeibo arta japoneza de a economisi bani fumiko chiba editura litera libris

🌸 Economisește bani cu cap

Pentru că mulți dintre noi suntem dezorganizați, nu reușim să punem bani deoparte. Fie îi cheltuim pe lucruri inutile, fie nu ne facem timp pentru a-i organiza mai bine pentru lucrurile importante.

În momentul când ai în plan o vacanță, vrei să îți cumperi ceva nou în casă sau să investești într-un hobby, banii economisiți sunt salvarea ta. Agenda stil carte Kakeibo te ajută să ții evidența banilor într-un mod foarte simplu.

Personal, pentru mine este o agendă cam detaliată, dar acest lucru mi se pare util. Îți poți nota cheltuielile zilnice, planurile de economisire pe an/lună și datele importante pentru care trebuie să economisești bani. Ai diverse rubrici unde să notezi observații sau orice altceva îți e necesar.

Mi-a plăcut că agenda este presărată și cu citate interesante de inspirație japoneză. Toate acestea sunt, desigur, legate de ideea de a economisi bani. 😊

Tu cum ții evidența banilor? Te-ai apucat de acest lucru sau urmează pe viitor? Sfaturile tale mi-ar fi și mie de folos! 😀😘

“Apa vărsată nu se mai întoarce în vas.” – Fukusui Bon Ni Kaerazu (Odată cheltuiți, banii nu se mai întorc! Însă, din fericire, fiecare lună înseamnă șansa unui nou început și o încercare de a vărsa mai puțină apă…)

carte kakeibo arta japoneza de a economisi bani fumiko chiba editura litera libris