paleta de curatare pentru pensulele de machiaj hana emi

Curățarea pensulelor de machiaj nu era o prioritate pentru mine acum ceva ani. Cu timpul am început să urmăresc mai multe videouri de beauty și să descopăr informații ce țin de igiena produselor și ustensilelor folosite pentru a ne machia.

👁‍🗨 De aceea am înțeles că este esențial să spălăm pensulele de machiaj pe cât de des posibil mai ales dacă avem un ten cu probleme. Igiena este importantă atunci când nu dorim să agravăm problemele pielii!

Pe site-ul HanaEmi.ro am descoperit o paletă de curățare a pensulelor pe culoarea mov (exact așa cum îmi place mie – găsiți și pe alte culori). Este o paletă foarte utilă și bine concepută. Se prinde cu niște ventuze de chiuvetă așa că procesul de spălare a pensulelor este mult mai ușor! De asemenea dispune de mai multe zone pe care poți curăța pensulele în funcție de dimensiunea lor sau al altor factori.

paleta de curatare pentru pensulele de machiaj hana emi

🌸 Cum speli pensulele corect

Procedura de spălare a pensulelor de machiaj variază, însă ar fi câteva sfaturi de care e bine să ții cont atunci când le speli. M-am gândit să îți ofer câteva idei care te vor ajuta și pe tine. 😊

  • folosește un săpun lichid/solid blând care va proteja pensulele în timp. Multe pensule au perii sensibili așa că le poți prelungii viața dacă folosești produse corespunzătoare. Apelează la produse de calitate specializate dacă îți permite bugetul deoarece acestea protejează perii pensulelor și le spală foarte bine.
  • pentru murdăria insistentă (cum este cea de la fondul de ten) s-ar putea să ai nevoie de produse degresante care scot mai bine excesul de produs din perii pensulei. Există spray-uri speciale sau săpunuri solide speciale care te pot salva!
  • spală pensulele pe o paletă de curățare pensule cum este cea de la Hana Emi. Folosește mișcări circulare care nu vor deteriora forma pensulelor și le va curăța mai bine.
  • când nu ai timp să îți speli pensulele săptămânal (sau mai des), apelează la un spray de curățare care se aplică între spălări. Acest spray se pulverizează pe pensule, se lasă un pic să acționeze iar apoi se șterge cu un șervețel.

paleta de curatare pentru pensulele de machiaj hana emi

🌸 Ce să nu faci cu pensulele de machiaj

La fel cum protejăm pensulele de machiaj, e bine să ținem cont și de niște lucruri pe care să nu le facem când vine vorba de grija pentru tenul nostru.

  • nu folosi pensulele la comun cu alte persoane! Este bine ca pensulele tale să fie doar ale tale pentru a nu risca să îți infectezi tenul.
  • spală pensulele pe cât de des posibil;
  • lasă-le la uscat pe un prosop după ce le speli (poți pune prosopul pe calorifer);
  • nu ține pensulele în aer liber deoarece se va pune praful pe ele. Dacă le stochezi vertical într-un recipient, pune-le într-un dulap unde nu se depune praful pe ele așa cum ar face-o în alt loc descoperit.
  • nu folosi pensule abrazive pe ten. Alege să investești în produse de calitate. Știți cum se zice: mai puține, dar bune. 😊 Pensulele de calitate sunt blânde cu tenul, pot fi tratate pentru a reduce riscul alergiilor și nu prea își pierd firele așa cum o fac produsele ieftine.

Cam acestea ar fi câteva sfaturi pe care le am pentru voi când vine vorba de pensulele de machiaj. Mie îmi place să mă machiez aproape în fiecare zi iar de când folosesc pensulele, nu mă pot despărți de ele deoarece mă ajută să îmi aplic machiajul într-un mod mult mai frumos.

Tu cum ai grijă de pensulele de machiaj? Le speli des cu un o paletă de curățare? Sunt curioasă de rutina ta la acest capitol. 😘

paleta de curatare pentru pensulele de machiaj hana emi