Idei de lectură cu editura Nemira

idei lectura editura nemira

E vremea pentru lectură!

Toamna a venit, zilele încep să se micșoreze și să fie mai reci, dar dragostea pentru lectură crește mult în această perioadă! Poate că vara aceasta aveați o listă maaaare de cărți prin care să treceți, dar sunt șanse mari să fi petrecut mai mult timp afară sau în vacanțe. 😂

Nu e problemă, acum e momentul să citim mai mult din nou, cuibăriți sub multe pături călduroase (curând, curând), cu șosete pufoase, o lumânare parfumată în zonă și desigur, mult cărți faine! 😍📚

idei lectura editura nemira

Mulți dintre voi îmi dați mesaje cu idei de lectură. Sunt momente când rămân și eu în impas așa că mai cercetez ce a apărut pe piață sau ce am ratat și îmi atrage atenția. 😂😂 Știți că sunt multe cărticele faine de la editura Nemira care îmi plac, fapt pentru care de această dată am pentru voi niște idei de lectură care sper să vă ajute la început de toamnă.

📚 Câteva motive să iubești viața a lui Matt Haig m-a atras în primă instanță prin titlu și coperta veselă. M-am gândit că include sfaturi vesele despre viață. M-am înșelat deoarece această carte este total diferită de ce îmi imaginam eu.

Este o lectură despre viață autorului și mai exact despre depresia și anxietatea care l-au urmărit de tânăr. Prin întâmplările reale prezentate și explicațiile despre ce înseamnă depresia și ce simți atunci când suferi de depresie, am reușit să înțeleg mai bine niște aspecte ale bolilo psihice. Cum și eu mai am probleme de anxietate, a fost tare interesant să văd cum și autorul a trecut printr-o serie de stări pe care le-am avut și eu.

Mi se pare o carte foarte bună chiar dacă tristă, despre ce înseamnă să te lupți cu o boală psihică, despre părțile frumoase ale vieții și despre faptul că nu trebuie niciodată să te simți ca o oaie neagră pentru că toți oamenii simt multe din lucrurile pe care le simți și tu. 😘

idei lectura editura nemira carte motive sa iubesti viata matt haig

📚 Înainte de ploi de Dinah Jefferies este o lectură de care am tot auzit, așa că mi-a stârnit și mie curiozitatea. O să mă însoțească și pe mine în această toamnă. Acțiunea se petrece în 1930 în India și o urmărește pe o tânără ziaristă care se refugiază în pasiunea pentru fotografie după ce îi moare soțul.

Cartea are să combine multe tradiții și obiceiuri, protagonista ajungând să se îndrăgostească de fratele prințului britanic. Este o lectură ce pare interesantă prin faptul că pune accent și pe problemele sociale și politice datorate britanicilor.

idei lectura editura nemira carte inainte de ploi dinah jefferies

📚 Seria Andilandi de Sînziana Popescu a ajuns și la mine după ce am tot auzit despre aventurile faine create de autorul român lăudat de mulți. Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm deschide seria și pot spune că până acum mi-a plăcut mult cum scrie Sînziana Popescu.

Sunt tare curioasă ce are să se întâmple în cele două cărți. Îmi pare bine să descopăr autori români care abordează mitologia românească într-un mod unic și plăcut. Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana vie sigur este la fel de palpitant ca și primul volum iar când vine vorba de copertele cărților, nu pot zice decât wow! Sunt foarte vioi colorate și atractive pentru orice cititor, mic sau mare. 😍 Găsiți cele două cărți sub imprintul Nemi.

idei lectura editura nemira andilandi carti

Ultima recomandare pe ziua de azi este una destul de babană. Încă nu am îndrăznit să o încep serios (doar am citit câteva pagini de curiozitate) pentru că este imensă (800+ pagini). Trebuie să am moodul perfect pentru a începe o carte mare.

M-a atras foarte mult cum sună primul roman din seria Corăbiile Însuflețite. Cu toate că Robin Hobb este un autor popular, n-am apucat să citesc nimic de la el. De aceea am zis să încep cu Corabia Magiei, o carte care pare să fie presărată cu magie la propriu. Încă de când am auzit de ideea unor corăbii care prind viață, cartea aceasta a intrat imediat pe lista mea de dorințe așa că… here we are! 😍 Poate vă trezește și vouă apetitul pentru lectură. 📚

Listele de citit sunt mereu foarte mari pentru cititorii înrăiți, timpul este scurt, reading slumpul apare deseori, dar asta nu ne oprește să descoperim cărți faine care să ne însoțească de la o zi la alta. Voi ați citit aceste lecturi de la Nemira și Nemi? Ce mai aveți pe lista de dorințe? 📚😘

idei lectura editura nemira carte corabia magiei idei lectura editura nemira idei lectura editura nemira idei lectura editura nemira motive sa iubesti viata inainte de ploi

IDEI DE LECTURĂ CU NEMIRA și CONCURS

2019-09-16T22:08:48+00:00

12 Comments

 1. Deyutza September 17, 2019 at 12:06 am - Reply

  N-am citit nici una dintre acest carti insa imi plac tare mult copertele acestora , ma atrag sa le rasfoiesc macar,daca de citit nu 😀

 2. Eva September 17, 2019 at 4:51 am - Reply

  Imi place tare mult cum scrie Matt Haig. Se afla printre autorii mei preferati contemporani ^_^

 3. Luca Raluca September 17, 2019 at 7:13 am - Reply

  Ce carti faine! Par a fi minunate, mai ales dupa titlu. Mereu citesc cu drag prezentarile si recenziile tale, gasesc numai informatii bune si la obiect. Merci de recomandare!

 4. Andrei Cioată September 17, 2019 at 10:48 am - Reply

  Lecturi frumoase să ai! 🙂

 5. Lucia Mihaela Curea September 17, 2019 at 5:25 pm - Reply

  Am atat de multe carti pe noptiera care asteapta sa fie citite incat ma bucur ca vine toamna si voi avea timp pentru lectura.

 6. Mihuț September 17, 2019 at 7:51 pm - Reply

  Ce drăguțe sunt pozele. Cred că mă voi reapuca și eu de citit curând.

 7. Elena Chedică Mateică September 17, 2019 at 8:10 pm - Reply

  Înainte de ploi mi-a atras atenția, mersi de recomandări, voi citi și eu cartea.

 8. Butterfly September 17, 2019 at 9:08 pm - Reply

  Chiar este vremea pentru lectura acum cand vremea se apropie de cuibarit in patura si savurat o carte buna, Inainte de ploi cred ca mi-ar placea si mie.

 9. Catalina Coman September 17, 2019 at 10:30 pm - Reply

  Inainte de ploi este o carte minunata. Chiar mi-a placut mult.

 10. Carmen Alexa September 18, 2019 at 8:01 am - Reply

  Aceste carti nu le-am citit dar acum sunt pe lista mea 🙂 Imi place cum le-ai prezentat si cred ca vei avea parte de lectura minunata.

 11. Rokolla September 18, 2019 at 8:16 am - Reply

  Am vazut cateva titluri pe care le am si eu pe lista mea de lecturi

 12. Mihaela September 20, 2019 at 3:51 pm - Reply

  Ma bucur enorm de mult sa vad ca mai exista si tineri care sustin si chiar recomanda cititul! Felicitari! Esti foarte frumoasa si articolul acesta chiar m-a atins…. eu am o fetita mica de 6 anisori si educatia ei este cel mia important lucru pentru mine! Chiar ieri am comandat de pe https://artofplay.ro/ doua jocuri educationale pe care sa ma joc cu ea acum ca vine toamna. Felicitari pentru articol!

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree